Biluthyrning Santa Cruz de la Palma

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Santa Cruz de la Palma på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Santa Cruz de la Palma

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning La Palma
  4. Biluthyrning Santa Cruz de la Palma
EasyTerra Biluthyrning Santa Cruz de la Palma är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Santa Cruz de la Palma

Biluthyrning Santa Cruz de la Palma
Biluthyrning Santa Cruz de la Palma

Inledning

Santa Cruz de la Palma är huvudstad på ön La Palma, en av Kanarieöarna. Staden spelade förr en viktig roll i exporten av sockerrör till det europeiska fastlandet. Santa Cruz blev ofta attackerat av sjörövare och därför byggde man fästningar för att försvara staden. Dessa fästningar är fortfarande kvar: Castillo de Santa Catalina och Castillo de la Virgen.

Befolkning

Staden har 18 000 invånare.

Geografiskt läge

Santa Cruz ligger på La Palmas ostkust, nära en gammal lavaström från Caldereta, en vulkan som ligger precis söder om staden. 

Ekonomi

Bananer, sockerrör, vindruvor och tobak odlas på La Palma. Skogsbruk och fiske ger också sysselsättning och inkomst till ett ganska stort antal invånare. La Palma lockar mycket färre turister än Teneriffa eller Gran Canaria. Detta beror huvudsakligen på att denna bergiga ö har få stränder och något häftigt nattliv finns det inte heller. Det är dock pengarna från de turister som lockas av den vackra och kärva naturen som utgör den största inkomstkällan. 

Flygplatser

La Palma flygplats ligger åtta kilometer söder om Santa Cruz de la Palma. Där är flera charterförbindelser med europeiska länder och reguljärflyg till de andra Kanarieöarna, den portugisiska ön Madeira, samt städer som Madrid, Barcelona, Paris och Milano. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil via LP-138, La Palmas bredaste väg. 

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken på La Palma består av bussar som stannar vid alla de viktiga platserna på ön. Bussarna brukar gå en gång i halvtimmen och punktligt. Från hamnen i Santa Cruz finns det färjeförbindelser med de andra Kanarieöarna. 

Trafik och parkering

Det finns en tvåfilig väg mellan huvudstaden och flygplatsen. Detta är också den enda 'stora' vägen på ön. La Palma är en bergig ö och de andra vägarna är därför smala, slingrande och backiga. På alla vägar måste man ta med fallande stenar och stenblock på vägen i beräkningen, särskilt under och efter regn. Människor, getter och hundar går också på de (mindre) vägarna.

Hotell

Mellan Santa Cruz och flygplatsen finns det ett väldigt stort turistcentrum: Los Cancajos. Det finns också några hotell i själva staden, men de flesta turistanläggningarna hittar man vid de västra stränderna på ön. Många väljer att hyra ett litet hus ('casitas'). Då dessa ofta är avlägset belägna är det nödvändigt att ha en hyrbil. 

Externa källor

För mer information om Santa Cruz de la Palma rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Santa Cruz de la Palma

EasyTerra Biluthyrning Santa Cruz de la Palma jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Santa Cruz de la Palma, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.