• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Belgien

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Belgien på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Belgien

EasyTerra Biluthyrning Belgien är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrningserbjudanden i Belgien

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Belgien.

Biltyp
Mini
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Lyx
Herrgårdsvagn
Familjebuss
Cabriolet
SUV
Elektrisk

När du ska boka en hyrbil i Belgien

Biluthyrning Belgien

Platsinformation för Belgien

Belgien utforskas bäst med hyrbil. EasyTerra Biluthyrning har mer än 38 avhämtningsplatser i Belgien. Detta betyder att det alltid finns en avhämtningsplats nära ditt resmål.

Inledning

Belgien är ett västeuropeiskt land som gränsar till Frankrike, Nederländerna, Tyskland och Luxenburg. Landet ligger i hjärtat av Europa. Belgien består av två olika regioner; det fransktalande Vallonien och det holländsktalande Flandern. Efter Andra Världskriget utvecklades landet till en välfärdsstat i vilken Europeiska unionen har sitt högkvarter: Bryssel.

Historia

Belgien har inte alltid varit en självständig stat. På medeltiden var det Romerska riket uppdelat i flera stater. Nuvarande Belgien var då en del av Frankrike och Tyska riket. Vid slutet av 1700-talet föll nuvarande Vallonien i händerna på Napoleons Frankrike. 1815 besegrades Napoleon i slaget vid Waterloo. De fyra största makterna vid den tiden, England, Österrike, Preussen och Ryssland, beslutade att återförena det området som idag är känt som Benelux, för att skapa en buffert mot eventuella franska invasioner. Denna stat, Förenta Nederländerna, styrdes av den protestantiska kungen Vilhelm I av Oranien.

Efter ett frihetskrig 1830, utropades Belgien som en självständig konstitutionell monarki. Luxenburg förblev en del av Nederländerna till 1890.

Under de två världskrigen, ockuperades Belgien av Tyskland. Efter Andra Världskriget utvecklades Belgien snabbt. Beneluxländerna bildades och Belgien blev en av grundarna till den nuvarande Europeiska unionen. Den här perioden är dessutom känd för den spänning som uppstod mellan flamländarna (i norr) och vallonerna (i söder). En språkbarriär uppstod mellan dessa områden. Flamländarna talade holländska och vallonerna franska.

Samhälle och kultur

Belgien är ett av Europas mest tätbefolkade länder. Det har 10,4 miljoner invånare. I Flandern är det inte mindre än 6 miljoner invånare. De är bosatta i och runt städerna Bryssel, Antwerpen och Louvain. Vallonien har bara 3,4 miljoner invånare, av vilka de flesta bor i och runt städerna Mons, Charleroi och Liege. Bryssel har 1 miljon invånare.

De flesta belgare är flamländare eller valloner. Tillsammans utgör de 85% av befolkningen. Andra etniska grupper från Europa (italienare, fransmän och tyskar) representerar 11% av befolkningen.  En mindre andel (runt 3%) är från Mellanöstern, och kommer ursprungligen från länder som Marocko, Algeriet och Turkiet.

Runt 60% av befolkningen talar holländska. Cirka 40% talar franska, och några belgare talar tyska (mindre en 1%). I Bryssel talar de flesta franska, trots det faktum att staden officiellt räknas som tvåspråkig.

Belgiens invånare är övervägande katoliker. Det finns också många muslimer (cirka 300 000), ortodoxer (cirka 80 000) och protestanter (60 000). Runt 20% av alla belgare tillhör inte någon religion.

Belgien är känt för sin sköna konst och sina vackra slott och monument. Festivaler spelar en viktig roll i landets kulturliv. Landet erbjuder också flera möjligheter inom sportsektorn. Belgare älskar en god fotbollsmatch eller ett bra cykellopp. Belgien är dessutom ursprungsland för många seriefigurer, som 'Tintin'.

Det politiska läget

Belgien är en konstitutionell monarki med parlamentarisk demokrati. Kungen av Belgien är Albert II. Även om han i princip är landets ledare är detta ärftliga ämbete numera framför allt symboliskt. Parlamentet består av Representanthuset och Senaten. Den federala regeringen behöver stöd i Representanthuset och den är formellt utsedd av kungen. Regeringen leds av en premiärminister. Belgiens premiärminister heter Guy Verhofstadt. Parlamentsledamöterna väljs vart fjärde år. Eftersom det är obligatoriskt att rösta, tenderar valdeltagandet att jämföras med andra länder.

Det politiska läget i Belgien är inget annat än invecklat. Den politiska makten är uppdelad mellan de olika språkgrupperna. Det här betyder att Belgien har sju parlament och sex regeringar. Varje språkgrupp har sin egen regering och sina politiska partier. De tre regionerna Flandern, Vallonien och Bryssel är i hög grad självständiga. Det finns också enhetliga partier i Belgien, dvs. partier som inte tillhör någon speciell språkgrupp utan ser till landet som enhet.

Ekonomi

Belgien har ett centralt läge i Europa. Det är väldigt fördelaktigt för landets ekonomi. Det innebär att industri, handel, tjänster och transport är mycket viktiga. Belgien har en öppen ekonomi och utmärkta transportväsen och infrastrukturnätverk. Det finns många hamnar, kanaler, järnvägar och motorvägar. Detta utbredda transportväsen behövs för ett smidigt samarbete med andra länder.

Belgiens ekonomi är baserad på utrikeshandel. Mat, kläder, tillbehör, textil och järn står högst på listan för exportvaror. De huvudsakliga exportvarorna är järn och stål, transportutrustning, slipade diamanter, textil och oljeprodukter. De länder som Belgien huvudsakligen för handel med är Tyskland, Nederländerna, Frankrike, Storbritannien, Italien, USA och Spanien.

Bryssel är inte bara huvudstad i Belgien; det är också "Europas huvudstad". Den Europeiska unionens administrativa centrum ligger i denna stad. Detta medför sysselsättning inom servicesektorn. Därutöver investerar Belgien mycket inom forskning och tillväxt för att trygga landets gynnsamma ekonomi.

Sedan 1999 är euron Belgiens valuta.

Geografi och klimat

Belgien täcker en yta av 30 000 kvadratkilometer. Detta område innefattar tre geologiska regioner: kustslätterna i nordväst (det lägre Belgien), centralplatån (centrala Belgien) och Ardennerna i sydöst (det högre Belgien). Kusten är totalt 66,5 kilometer lång. Hela kusten vetter mot Nordsjön. Kustslätterna består huvudsakligen av dyner och poldrar. Centralplatån är ett svagt sluttande område som består av bördiga dalar. Därutöver är detta område ett ganska vilt grottlandskap. Ardennerna är det mest glesbefolkade och skogrika området. Detta område är utomordentligt för vandring, cykling och andra aktiviteter. Belgiens högsta punkt ligger på en höjd av 694 meter. På dess topp finns en 6 meter hög byggnad, Signal de Botrange, vilken kan nås via en trappa.

De främsta floderna i Belgien är Meuse och Schelde. Längs floderna finns uppodlad mark. Landet har nyligen drabbats av översvämningar.

I det lägre Belgien, centrala Belgien och i poldrarna dominerar ett havsklimat med nederbörd året om. Därutöver har Belgien också ett milt klimat. Vintrarna är milda och under sommaren är temperaturerna inte så höga. Medeltemperaturen i januari är 3 grader Celsius; i juni är medeltemperaturen 18 grader Celsius. Genomsnittsnederbörden i januari är 65 millimeter; i juni är den 78 millimeter.

Trafik och infrastruktur

Att resa med tåg är ett snabbt och överkomligt sätt att ta sig fram i Belgien. Dessutom når de både tätorter och landsbygd. Järnvägssystemet är utbrett och av god kvalitet. Det finns intercitytåg (IC) och interregionella tåg (IR). Avstånden i Belgien är korta. Detta innebär att man bara reser i samma riktning högst ett par timmar. Höghastighetståg avgår också från Belgien, till exempel TGV till Paris.

Belgiens bussystem är också utbrett. TEC och De Lijn är de största bussföretagen. TEC fungerar i södra Vallonien och De Lijn i Flandern. I kuststäderna och i de största städerna (Antwerpen, Gent och Bryssel) kan man dessutom resa med spårvagn. Bryssel har också ett tunnelbanesystem.

Eftersom Belgien är ett litet land finns det inte så många inrikesflyg. Självklart är flygplan ett utmärkt sätt att resa till Belgien från utlandet. Bryssels internationella flygplats är landets främsta flygplats: Zaventems Internationella Flygplats. Andra flygplatser är: Antwerpens Internationella Flygplats (ANR), Södra Charlerois Internationella Flygplats (CRL), Gents Flygplats (GNE), Knokke/Het Zoutes Flygplats (KNO), Lieges Flygplats (LGG) och Ostende-Brygges Internationella Flygplats (OST).

Liksom nästan alla länder med kust har Belgien internationell färjekommunikation. Från Ostende kan man resa till England med färja. Speciellt är det vanligt med godsfrakt via sjövägen. Belgiens viktigaste hamnar är Antwerpen och Gent. Landets centrala läge i Europa, den utomordentliga infrastrukturen som förbinder Antwerpens hamn med Europa och hamnarnas tillgänglighet, gör Anterwepen till en av de största hamnarna i världen.

Belgare kör på höger sida av vägen. Det är obligatoriskt att använda säkerhetsbälte. Tänk dessutom på att inte köra bil om du har druckit mer än en öl eller andra alkoholhaltiga drycker. Lagarna angående alkoholkonsumtion och körning är stränga. Tänk också på hastigheten; vägarna är kameraövervakade och fortkörningsböterna är höga. Avstånd och högsta hastighet anges i kilometer.

Mat och Dryck

Det belgiska köket är en kombination mellan det holländska och det franska köket. Kött och fisk är huvudingredienser. Belgien är känt för sina många ölsorter. Ofta används öl som en ingrediens i en maträtt eller för att koka kött. Det finns inte mindre 400 belgiska sorters öl. En känd belgare är Trappistölet, som förr i tiden bryggdes av munkar. Dessutom är landet känt för sina "belgiska pommes frites". Andra belgiska delikatesser är våfflor och konfekt. Belgisk choklad är känd över hela världen.

Belgare gillar god mat och att träffas över ett glas öl. Det finns många restauranger och pubbar överallt. Restauranger varierar i standard och pris. På turistplatser kan man beställa varm mat under hela dagen. Dricks uppskattas: tio procent är det vanliga.

Logi

Som turist i Belgien kan man välja mellan många logialternativ. Hotell finns över hela landet, speciellt i och runt de största städerna. Det finns inte bara lyxiga fyrstjärniga hotell. Även de som föredrar gemytligare och billigare hotell blir inte besvikna. Dessutom är det möjligt att hyra en semesterstuga eller bo på campingplats. Slutligen är det möjligt att tillbringa natten på ett vackert belgiskt slott och känna smaken av den belgiska atmosfären och njuta av landskapet.

Andra källor

För mer information om Belgien, förutom Google, rekommenderar vi följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Euro
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  90 km/h
 • Språk
  Dutch, German, French
 • Populär bilkategori
  Ekonomi

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo
 • Keddy By Europcar
 • Avis
 • Enterprise
 • Dollar Rent a Car
 • Budget
 • Europcar
 • InterRent
 • Hertz
 • Sixt
 • Thrifty
 • National Car Rental
 • Your Rent
 • CITROEN
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Belgien