• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Hasselt

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Hasselt på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Hasselt

EasyTerra Biluthyrning Hasselt är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrare i Hasselt

Nedan visas biluthyrningsföretagen i Hasselt med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.

 • Europcar

  7.9 (8200)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Hertz

  7.1 (6938)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Avis

  8.4 (6025)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Budget

  8.3 (9700)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Dollar Rent a Car

  8.1 (4394)
  Ingen tillgänglig prisinformation

Biluthyrningsföretag i och omkring Hasselt

Om du letar efter en hyrbil i Belgien, men i en annan stad än Hasselt, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Belgien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Belgien du vill hyra en bil.

Biluthyrningsplatser i Hasselt

EasyTerra Biluthyrning Hasselt jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Genkersteenweg 61
Kempische Steenweg 237
Kieleberg 4c

Platsinformation för Hasselt

Inledning

Hasselt är huvudstad i den belgiska provinsen Limburg. Även om stadens centrum inte är stort är det mycket trevligt. 2004 förklarades staden 'Flanderns trevligaste stad'. Staden är ytterst verksam vad gäller skapande och genomförande av planläggning, till exempel med tanke på den grundläggande förändringen av dess centrum. En del av det centrumet är nu bilfritt, och trafiken är begränsad i andra områden. Hasselt är gin-staden framför andra i Belgien. Borrelmanneke' och det Nationella gin-museet är symbol för detta. Dessutom har staden den största japanska trädgården i Europa.

Befolkning

Sen slutet av 2005 har Hasselt 70 000 invånare. Antalet växer stadigt. Den lokala dialekten är känd som hessels och skiljer sig från flamländskan. Många vägskyltar har markeringar både på flamländska och på hessels.

Geografiskt läge

Staden ligger i nordöstra Belgien, ungefär mitt i triangeln Bryssel-Antwerpen-Maastricht. Av dessa tre städer ligger Maastricht närmast Hasselt: 3,5 mil därifrån. Staden ligger vid Albertkanalen och vid floden Demer.

Ekonomi

Hasselt är ett viktigt ekonomiskt centrum i Belgien. Det ligger i hjärtat av det så kallade Euregion Rhine-Meuse, ett samarbete mellan Nederländerna, Belgien and Tyskland. Staden är Flanderns tredje handelsstad. Dess tillväxt berodde tidigare delvis på Philips anläggningar, men de lades ned 2003. Staden fokuserar numera på servicesektorn och på kunskap. Det unga Hasselts universitet spelar här en viktig roll. Staden är en föregångare vad gäller tillämpning av modern teknologi. Inom 'I-City'-projektet deltar 4000 frivilliga i testning av trådlösa ICT applikationer.
Hasselt är känd som en utomordentlig shoppingstad. Stadens kommunfullmäktige är mycket verksam vad gäller att främja det vidsträckta nätverket av butiker.

Flygplatser

Hasselt ligger ungefär en timmes bilresa från flygplatsen Zaventem, i närheten av  Bryssel. Flygplatsen Maastricht-Aachen ligger närmare, med anslutningar till Amsterdam, Berlin och Bukarest. Dessutom har budgetbolag flygningar till populära semesterorter härifrån. Semesterflygningar avgår också från Lieges flygplatst, sydväst om Liege.
Små plan kan landa i själva Hasselt, på Kiewits flygplats.

Kollektitrafik

Stadsbussarna i Hasselt är gratis! Försöket med gratis kollektivtrafik började 1997 och gav så gott resultat att det genomfördes för gott. Alla bussar avgår från torget mitt emot järnvägsstationen. En speciell pendelbuss (CP: Centrum Pendel) avgår var tionde minut från Grote Markt. Långdistansbussar ankommer också till stationstorget.

På Groenplein bakom stadshallen kan man också låna olika typer av cyklar från stadsbevakningen (måndag - fredag 9.00 - 18.00 - lördagar från 10.00 till 18.00). Denna service är också gratis.

Det finns förbindelser med tåg till Antwerpen, Brygge, Bryssel, Gent, Louvain och Liege.

Trafik och parkering

Det är lätt att nå Hasselt via motorvägarna E313 och E314. I staden finns det två ringleder, Grote Ring och Groene Boulevard. Den senare går runt stadens centrum.

På gångavstånd från stadens centrum finns det gratis parkeringsplatser. I närheten av Alverberg sportcenter finns det också en infartsparkering (P+R), där gratis stadsbuss avgår mot centrum. Det finns också en speciell zon för husbilar. Att parkera längs gatan är avgiftsbelagt (måndag till söndag från 9.00 till 19.00). I centrum finns också många parkeringshus. Det finns en stor parkeringsplats bakom Kolonel Dusartplein. Parkeringsplatsen bakom centralstationen har ofta lediga platser.

I Hasselt sköts hastighetskontrollen mycket med hjälp av kameror! I centrum och i närheten av skolor är hastighetsbegränsningen 30 km/h.

Hotell

Staden har ett godtagbart antal hotell, däribland två fyrstjärniga hotell. Dessutom finns logi i form av bed & breakfast, som i Belgien kallas 'gästrum'. Hasselt lockar många endagsbesökare, och mässor och konferenser organiseras regelbundet. Vi rekommenderar att boka hotellrum i förväg.

Externa källor

För mer information om Hasselt rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Euro
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  90 km/h
 • Språk
  Dutch, German, French
 • Populär bilkategori
  Ekonomi

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Europcar
 • Hertz
 • Avis
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Belgien
 3. Biluthyrning Hasselt