Biluthyrning Bukarest

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Bukarest på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Bukarest

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Rumänien
  3. Bukarest
EasyTerra Biluthyrning Bukarest är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Bukarest

Biluthyrning Bukarest
Biluthyrning Bukarest

Inledning

Bukarest är huvudstaden i Rumänien. Mycket har förändrats sedan kommunistregimens fall. Här ligger hypermoderna byggnader sida vid sida med historiska monument, som gjorde att staden förr i tiden gick under smeknamnet ‘Österns lilla Paris’. Invånarnas medelinkomst är hög i jämförelse med resten av Rumänien. Därför är det inte ovanligt med lyxbutiker.

Befolkning

Staden har över 2 miljoner invånare. Särskilt under diktatorn Ceausescus regeringstid ökade invånarantalet kraftigt. Många människor flyttade från landsbygden in till staden. Dessutom var det förbjudet med preventivmedel på den tiden.

Geografiskt läge

Bukarest ligger sydöst om centrala Rumänien, vid floden Dâmboviţa. Innanför stadens gränser finns åtskilliga naturliga sjöar, med undantag för sjön Cişmigiu trädgårdarna i stadens centrum, som faktiskt är artificiell.

Ekonomi

Bukarest är Rumäniens ekonomiska och kommersiella centrum. Servicesektorn har blivit allt viktigare under de senaste åren. Även byggnadsindustrin är viktig för lokalekonomin. Under de senaste åren har många moderna varuhus och skyskrapor byggts. Man arbetar också för att förbättra stadens infrastruktur, särskilt vägnätet.

Flygplatser

Den rumänska huvudstaden har två flygplatser. Den största, med 5 miljoner passagerare om året, är Henri Coandă internationella flygplats. Många kallar fortfarande flygplatsen för "Otopeni", som är det namn den hade tidigare. Flygplatsen ligger 1,8 mil norr om Bukarest. Den mindre flygplatsen Aurel Vlaicu ligger närmare staden (8 kilometer) och används huvudsakligen för charter- och lågprisflygningar. 

Kollektivtrafik

Bukarest har ett utmärkt kollektivtrafiknätverk. Först och främst finns det en tunnelbana med fyra linjer. Det finns förresten bara ett fåtal tunnelbanestationer i stadens centrum, eftersom den byggdes för att transportera pendlare från stadens centrum till industriområdena i dess utkanter. Dessutom finns det ett utbrett nätverk av spårvagnar och (tråd) bussar. Detta enorma nätverk kan först göra besökarna förvirrade, men när man lär sig vart de olika linjerna går är det ett bekvämt sätt att utforska staden. Man bör vara uppmärksam på att man inte kan köpa biljetter på bussen eller spårvagnen. Man måste köpa dem i förväg i speciella stånd. Om man ska resa mycket kan man köpa ett elektroniskt uppladdningsbart kort.

Trafik och parkering

Med det ekonomiska uppsvinget har trafiken i Bukarest ökat kraftigt. Stadens centrum är ganska kaotiskt och livligt trafikerat under hela dagen. Det är svårt att hitta parkeringsplatser. Det finns åtskilliga parkeringshus men det är inte alltid tydligt markerat hur man tar sig dit. Av säkerhetsskäl bör man alltid parkera bilen i ett garage. 

Man bör också vara uppmärksam på att vissa gator i Bukarest är i dåligt skick.

Hotell

Under de senaste åren har det byggts många hotell i Bukarest. Därför finns det mycket att välja på i alla prisklasser. Hotellutbudet sträcker sig från det otvivelaktigt lyxigaste hotellet Athénée Palace (ett Hilton hotell), till hotell i mellanprisklassen och enkla pensionat. I allmänhet behöver man inte boka i förväg, förutom om man har ett speciellt hotell i åtanke. Man kan få ett billigare pris om man bokar via Internet.  

Externa källor

För mer information om Bukarest, rekommenderar vi Google och följande källor:

 

Biluthyrningsplatser i Bukarest

EasyTerra Biluthyrning Bukarest jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Rumänien, men i en annan stad än Bukarest, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Rumänien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Rumänien du vill hyra en bil.