Biluthyrning Bryssel

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Bryssel på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Bryssel

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Belgien
  3. Biluthyrning Bryssel
EasyTerra Biluthyrning Bryssel är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Bryssel

Biluthyrning Bryssel
Biluthyrning Bryssel

Inledning

Bryssel är både huvudstad i Belgien och 'huvudstad' för Europeiska unionen. Dessutom ligger NATO's högkvarter i Bryssel. Även om denna organisations byggnader knappast gynnar stadens utseende, är dess centrum en mycket tilltalande plats. Centrum kallas Grote Markt, där terrasserna under soliga dagar är fyllda av folk som avnjuter en belgisk öl.

Befolkning

Bryssel består av 19 departement, som tillsammans bildar huvudstadsmyndigheterna. Staden Bryssel är ett departement, och det har 140 000 invånare. I hela huvudstaden finns över en miljon invånare.

Geografiskt läge

Staden ligger i centrala Belgien, där gamla handelsvägar möts, både i nordsydlig riktning och östvästlig. Gent ligger på 5,7 mils avstånd från Bryssel, Brygge på 9,7 mils avstånd och kustorten Ostende på 11,4 mils avstånd.

Ekonomi

På grund av dess status som huvudstad och närvaron av stora organisationer som NATO och EU är Bryssel en typisk tjänstemannastad. De flesta människor arbetar inom den offentliga förvaltningen eller i administrativa tjänster, till exempel som konsulter och inom rättsväsendet, men andra arbetar på barer och restauranger. Industrier har nästan försvunnit, bland annat på grund av det begränsade utrymmet för expansion.

Flygplatser

Nordöst om Bryssel ligger den nationella flygplatsen Bryssels Flygplats, som för många är känd under sitt gamla namn Zaventem. Lågprisbolag använder Charleroi, som ligger 4,6 mil söder om staden. Denna flygplats kallas ofta 'Bryssels Södra'.

Kollektivtrafik

Bryssel har tre tunnelbanelinjer, ett fåtal spårvagnslinjer och ett omfattande busslinjesystem. Tunnelbanan har 68 stationer. Linjerna 1A och 1B går i östvästlig riktning och linje 2 följer i stort sett 'den lilla ringen' (se Trafik). Det finns 14 spårvagnslinjer, inklusive två så kallade express-spårvagnar. Många spårvagnar följer en del av den nordsydliga tunnelbaneförbindelsen mellan järnvägsstationerna Brussel-Noord och Brussel-Zuid.

Bryssels har sju järnvägsstationer. Brussels-Zuid är den viktigaste internationella järnvägsstationen där höghastighetståg gör uppehåll. Inrikeståg sannar vid Brussel-Centraal och Brussel-Noord. Dessutom finns de mindre stationerna Brussel-Kapellekerk och Brussel-Congres, som båda används för lokaltåg. Brussel-Luxemburg och Brussel-Schuman är stationer som ligger i närheten av NATO och EU. Därifrån avgår tåg till Namur och Luxenburg.

Trafik och parkering

Bryssel har tre ringleder. Den minsta går runt Bryssels centrum och följer den gamla stadsmuren från 1300- och 1400-talet. Den större ringvägen är inte en sluten ring: det är en serie boulevarder runt de 19 departementen och den skärs av i söder av en skog. Slutligen har vi Ring R0, en motorväg runt hela staden med anslutningar till motorvägar i alla riktningar.
Allt detta verkar bra, men man ska inte missta sig: ringlederna och infartsvägarna är ofta livligt trafikerade. Att köra i själva Bryssel kan också vara mycket förvirrande på grund av den knappa förekomsten av vägskyltar.

Att hitta någonstans att parkera i Bryssel är svårt och dyrt. Parkeringsplatser är också relativt dyra. Många människor som arbetar i centrum parkerar sina bilar i utkanten av staden och fortsätter sedan med bus eller spårvagn.

Hotell

Tack vare de internationella organisationerna som är belägna i Bryssel, har staden ett stort antal hotell, däribland sexton femstjärniga hotell. Hotellen är emellertid ofta fullbokade på grund av den ständiga strömmen av diplomater och utlandsdelegerade till staden. Vi rekommenderar bestämt att boka hotellrum i förväg.

Externa källor

För mer information om Bryssel rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Bryssel

EasyTerra Biluthyrning Bryssel jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Belgien, men i en annan stad än Bryssel, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Belgien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Belgien du vill hyra en bil.