Biluthyrning Bryssel

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Bryssel på dina vägnar.

 • Gratis avbokning
 • Bästa pris-garanti
 • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Bryssel

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Belgien
 3. Biluthyrning Bryssel
EasyTerra Biluthyrning Bryssel är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Bryssel

Biluthyrning Bryssel
Biluthyrning Bryssel

Inledning

Bryssel är både huvudstad i Belgien och 'huvudstad' för Europeiska unionen. Dessutom ligger NATO's högkvarter i Bryssel. Även om denna organisations byggnader knappast gynnar stadens utseende, är dess centrum en mycket tilltalande plats. Centrum kallas Grote Markt, där terrasserna under soliga dagar är fyllda av folk som avnjuter en belgisk öl.

Befolkning

Bryssel består av 19 departement, som tillsammans bildar huvudstadsmyndigheterna. Staden Bryssel är ett departement, och det har 140 000 invånare. I hela huvudstaden finns över en miljon invånare.

Geografiskt läge

Staden ligger i centrala Belgien, där gamla handelsvägar möts, både i nordsydlig riktning och östvästlig. Gent ligger på 5,7 mils avstånd från Bryssel, Brygge på 9,7 mils avstånd och kustorten Ostende på 11,4 mils avstånd.

Ekonomi

På grund av dess status som huvudstad och närvaron av stora organisationer som NATO och EU är Bryssel en typisk tjänstemannastad. De flesta människor arbetar inom den offentliga förvaltningen eller i administrativa tjänster, till exempel som konsulter och inom rättsväsendet, men andra arbetar på barer och restauranger. Industrier har nästan försvunnit, bland annat på grund av det begränsade utrymmet för expansion.

Flygplatser

Nordöst om Bryssel ligger den nationella flygplatsen Bryssels Flygplats, som för många är känd under sitt gamla namn Zaventem. Lågprisbolag använder Charleroi, som ligger 4,6 mil söder om staden. Denna flygplats kallas ofta 'Bryssels Södra'.

Kollektivtrafik

Bryssel har tre tunnelbanelinjer, ett fåtal spårvagnslinjer och ett omfattande busslinjesystem. Tunnelbanan har 68 stationer. Linjerna 1A och 1B går i östvästlig riktning och linje 2 följer i stort sett 'den lilla ringen' (se Trafik). Det finns 14 spårvagnslinjer, inklusive två så kallade express-spårvagnar. Många spårvagnar följer en del av den nordsydliga tunnelbaneförbindelsen mellan järnvägsstationerna Brussel-Noord och Brussel-Zuid.

Bryssels har sju järnvägsstationer. Brussels-Zuid är den viktigaste internationella järnvägsstationen där höghastighetståg gör uppehåll. Inrikeståg sannar vid Brussel-Centraal och Brussel-Noord. Dessutom finns de mindre stationerna Brussel-Kapellekerk och Brussel-Congres, som båda används för lokaltåg. Brussel-Luxemburg och Brussel-Schuman är stationer som ligger i närheten av NATO och EU. Därifrån avgår tåg till Namur och Luxenburg.

Trafik och parkering

Bryssel har tre ringleder. Den minsta går runt Bryssels centrum och följer den gamla stadsmuren från 1300- och 1400-talet. Den större ringvägen är inte en sluten ring: det är en serie boulevarder runt de 19 departementen och den skärs av i söder av en skog. Slutligen har vi Ring R0, en motorväg runt hela staden med anslutningar till motorvägar i alla riktningar.
Allt detta verkar bra, men man ska inte missta sig: ringlederna och infartsvägarna är ofta livligt trafikerade. Att köra i själva Bryssel kan också vara mycket förvirrande på grund av den knappa förekomsten av vägskyltar.

Att hitta någonstans att parkera i Bryssel är svårt och dyrt. Parkeringsplatser är också relativt dyra. Många människor som arbetar i centrum parkerar sina bilar i utkanten av staden och fortsätter sedan med bus eller spårvagn.

Hotell

Tack vare de internationella organisationerna som är belägna i Bryssel, har staden ett stort antal hotell, däribland sexton femstjärniga hotell. Hotellen är emellertid ofta fullbokade på grund av den ständiga strömmen av diplomater och utlandsdelegerade till staden. Vi rekommenderar bestämt att boka hotellrum i förväg.

Externa källor

För mer information om Bryssel rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Advantage Rent a Car
 • Alamo Rent a Car
 • Autoclick
 • Avis
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • Enterprise
 • Europcar
 • Flizzr
 • Hertz
 • InterRent
 • Keddy By Europcar
 • National Car Rental
 • Peugeot
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty
 • Your Rent

Biluthyrningsplatser i Bryssel

EasyTerra Biluthyrning Bryssel jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Belgien, men i en annan stad än Bryssel, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Belgien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Belgien du vill hyra en bil.