• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Gent

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Gent på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Gent

EasyTerra Biluthyrning Gent är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrare i Gent

Nedan visas biluthyrningsföretagen i Gent med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.

 • Europcar

  9.2 (8417)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Avis

  8.4 (6191)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Budget

  8.2 (9906)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Hertz

  7.2 (7097)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Thrifty

  5.5 (5685)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Dollar Rent a Car

  8.1 (4522)
  Ingen tillgänglig prisinformation

Biluthyrningsföretag i och omkring Gent

Om du letar efter en hyrbil i Belgien, men i en annan stad än Gent, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Belgien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Belgien du vill hyra en bil.

Biluthyrningsplatser i Gent

EasyTerra Biluthyrning Gent jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Industriepark-Drongen 15D, 9031 Gent, Belgium
Kortrijksesteenweg 676
Oudenaardse Steenweg 91a
Twaalfapostelenstraat 16a
Voskenslaan 147

Platsinformation för Gent

Inledning

Gent är huvudstad i den flamländska provinsen Oost-Vlaanderen i Belgien. Staden har en gammal historia. Den var från 1000-talet och århundraden framåt den största staden i Nederländerna. Den var till och med större än London. Även om de gamla husen har blivit förstörda och kanaler har fyllts igen med tanke på trafiken, har staden mycket skönhet att erbjuda. Exempel på detta är de gamla handelshusen vid Graslei, Belfort, det medeltida Lakenhalle och Sankt Baafs domkyrka.

Befolkning

Gents befolkning har minskat kraftigt sedan 1977. Då hade staden nästan 250 000 invånare, men cirka 10% av dem har flyttat till mer attraktiva, närliggande kommuner. Stadens kommunfullmäktige har med framgång påbörjat renovering av staden. Delvis på grund av invandringen ökar antalet invånare igen. Idag har Gent 230 000 invånare.

Geografiskt läge

Staden ligger i västra Belgien, där två floder möts: Schelde och Leie. Bakåt i tiden var Gent ansluten till öppet hav via Westerschelde. På grund av sedimentation har den anslutningen gått förlorad, men tack vare kanalen från Gent till Terneuzen kan små båtar ännu nå Gent.

Ekonomi

Gent var en av de första städerna som industrialiserades på det europeiska fastlandet. Speciellt textilindustrin spelade en stor roll. Nu är det framför allt hamnen som är ett av de viktigaste tillskotten i Gents ekonomi. Hamnen är den tredje största i Belgien (efter Antwerpen och Zeebrygge). I hamnorådet är bilföretag (Volvo, Honda) starkt representerade.
Dessutom är Gent det viktigaste centrumet för utbildning i Belgien, med ett framstående universitet och flera tekniska högskolor. Var femte invånare i staden är student. Turismens roll har ökat kraftigt. Detta, tillsammans med det höga antalet studenter, betyder att mycket folk arbetar på krogar och restauranger, osv.
Blomsterodlingarna i områdena runt staden frodas. Det är därför som det varje år organiseras en blomstermarknad i Gent, nämligen Floralia.

Flygplatser

Gent ligger 45 minuters bilresa från Belgiens flygplats i närheten av Bryssel (Zaventem). Det finns en direkttågsanslutning till denna flygplats. Flygplatsen Ostende är speciellt viktig för fraktgodstransport, även om den också har några anslutningar till turistorter i södra Europa.

Kollektivtrafik

Belgiens lokala transportföretag De Lijn erbjuder ett utbrett system av spårvagns- och bussförbindelser i Gent. En av de tre linjerna (linje 3) är trådbuss.

På torsdagar, fredagar och lördagar (från maj till oktober) går en avgiftsfri så kallad elektrobåt mellan Korenlei i centrum och Zuid (bredvid stadsbiblioteket). Under veckoslutet finns gratis nattbussar (mellan 23.30 och 2.30) från Hoernmarkt i centrum till alla områden utanför staden.

Gent har fem järnvägsstationer: Gent-Sint-Pieters, Gent-Dampoort, Drongen, Gentbrygge och Merelbeke. Gent-Sint-Pieters är den viktigaste stationen, belägen direkt söder om stadens centrum. Det finns förbindelser till alla städer i Belgien och det finns en snabbtågsförbindelse till Paris.

Trafik och parkering

Stadens centrum är helt fritt från biltrafik. Runt centrumet finns flera parkeringar. Man kan nå dem med hjälp av ett dynamiskt informationssystem, som anger lediga platser. Långtidsparkering på gatan rekommenderas inte och det är dyrare än att parkera bilen på en av parkeringsplatserna. Man kan också parkera gratis på två infartsparkeringar (P+R) i utkanten av staden: Gentbrygge och Oostakker. Båda har kollektivtrafikförbindelse. Arbete pågår för att utvidga dessa infartsparkeringsfaciliteter.
Felparkerade bilar bogseras bort. Detta innebär att förutom parkeringsböter måste man betala bärgningskostnader.

Hotell

Det finns över 30 hotell i Gent, vilka inklulderar tre fyrstjärniga hotell. Dessutom finns det flera bed & breakfast och rum och lägenheter att hyra. Generellt sett är det inte nödvändigt att boka rum i förväg, förutom vid speciella tillfällen (Gentse Feesten i juli och Floriade) eller om man har något speciellt hotell i åtanke.

Externa källor

För mer information om Gent rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Euro
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  90 km/h
 • Språk
  Dutch, German, French
 • Populär bilkategori
  Standard

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Europcar
 • Avis
 • Budget
 • Hertz
 • Thrifty
 • Dollar Rent a Car
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Belgien
 3. Biluthyrning Gent