Biluthyrning Charleroi

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Charleroi på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Charleroi.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Charleroi

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Belgien
  3. Biluthyrning Charleroi
EasyTerra Biluthyrning Charleroi är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Charleroi

Biluthyrning Charleroi
Biluthyrning Charleroi

Inledning

Charleroi är den största staden i Vallonien i den franska delen av Belgien. Staden var känd som den tunga industrins mörka och förorenad hjärtat, men stadens kommunfullmäktige har gjort mycket för att förändra denna image. Dessutom är Charleroi födelseplatsen för olika seriefigurer. Många av dem har en staty i staden: Lucky Luke, Marsupilami och Guust Flater, som på svenska kallas Gaston.

Befolkning

Staden har 215 000 invånare. Om man räknar med förorterna bor mer än en halv miljon människor i Charleroi.

Geografiskt läge

Charleroi ligger i södra Belgien, vid floden Sambres strand. Staden är det gamla gruvområdets hjärta och kallas därför "Det svarta landet".

Ekonomi

2001 började lågprisflygbolaget Ryanair använda stadens flygplats för billiga flygningar. Sedan dessa har flygplatsen kallats Bryssel Syd Charleroi flygplats. Detta gav den lokala ekonomin en impuls, även om det är långt ifrån tillräckligt.

Efter att gruvorna har stängts och nästan all stålindustri försvunnit har Charleroi drabbats av hög arbetslöshet. Det finns fortfarande kemisk industri i staden och man tillverkar fortfarande glas där.

Med företagsparken Aeropole, nära flygplatsen hoppas staden locka nya företag.

Flygplatser

Sju kilometer norr om Charleroi ligger Bryssel Syd Charleroi flygplats. Precis som namnet anger är dess funktion att vara en alternativ flygplats till Bryssel. Den används av lågprisflygbolag som till exempel Ryanair och JetAir. Antalet passagerare har idag ökat till tre miljoner om året.

Kollektivtrafik

Charleroi har ett tunnelbanesystem som består av en hästskoformad ring kring staden och två linjer till förorterna Gilly och Anderlues. Det finns planer på att bygga ut tunnelbanenätet med stöd från Europeiska Unionen. Vidare finns det ett bra bussnät.

Trafik och parkering

Det är enkelt att nå staden. Runtomkring Charleroi och dess förorter finns en hästskoformad väg (R3), som är ansluten till A15 på den norra sidan. Tillsammans formar de två vägarna en hel ring runt staden. Det finns också en enkelriktad ringväg kring stadens centrum, som kallas "la Petite Ceinture", vilken gör det enkelt att köra runt staden.

Det är inget problem att parkera i Charleroi, förutom när tivolit kommer till staden. Under söndagsmarknaden kan det också vara mycket trafik i stadens centrum. Dessutom rekommenderar vi att man parkerar på hotellets parkering eller i ett bevakat garage. Det är inte ovanligt med bilstölder i Charleroi.

Hotell

Charleroi har ett begränsat antal hotell i stadens centrum och nära flygplatsen. Det finns inga fyr- eller femstjärniga hotell. .

Externa källor

För mer information om Charleroi rekommenderar vi Google och följande källor:

 

Biluthyrningsplatser i Charleroi

EasyTerra Biluthyrning Charleroi jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Belgien, men i en annan stad än Charleroi, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Belgien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Belgien du vill hyra en bil.