• Kundbetyg 8.4 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Kortrijk

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Kortrijk på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Kortrijk

EasyTerra Biluthyrning Kortrijk är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrare i Kortrijk

Nedan visas biluthyrningsföretagen i Kortrijk med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.

 • Avis

  8.5 (6078)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Dollar Rent a Car

  8.2 (4456)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Europcar

  8 (8274)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Hertz

  7.1 (6996)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Thrifty

  4.3 (5588)
  Ingen tillgänglig prisinformation

Platsinformation för Kortrijk

Inledning

Kortrijk fick sitt namn av romarna som kallade den Cortoriacum. Staden kallar sig själv staden av de Gyllene sporrarna efter slaget mellan flamländare och fransmän 1302. Segern vid det slaget firas fortfarande varje år den 11 juli. Kortrijk har en vacker historisk stadskärna med det medeltida tornet Broel som huvudattraktion. Alla byggnader är för övrigt inte ursprungliga. Till exempel byggdes Begijnhof ursprungligen på 1200-talet men förstördes därefter tre gånger i eldsvådor. Nuvarande byggnad är från 1600-talet. Kortrijk är också känt som konst- och kulturcentrum. Den så kallade ön Buda i floden Leie är en konstnärskoloni.

Befolkning

Staden har över 70 000 invånare.

Geografiskt läge

Kortrijk ligger i västra Belgien, inte långt från de franska städerna Roubaix och Lille. Gent ligger cirka 4 mil nordösterut. Staden är belägen vid floden Leie, som rinner mot Gent från norra Frankrike. Floden delar på sig i Kortrijks centrum och förs sedan samman igen längre fram. Ön som bildats till följd av detta - Buda-ön - utgör Kortrijks centrum.

Ekonomi

Tidigare baserades stadens ekonomi på linodling och industrier som var knutna till denna. Staden har kvar ett viktigt textilcenter där madrasser, gobelänger och kläder produceras. Dessutom har andra industrier utvecklats, speciellt maskineri och bearbetning av metaller.
Som i resten av västvärldens ekonomi, spelar servicesektorn en viktig roll. Trots detta är dess andel i stadsekonomin lägre än den genomsnittliga i Flandern.

Flygplatser

Den gemensamma västflamländska flygplatsen Kortrijk-Wevelgem är en liten flygplats som framför allt används av affärsresande och för godstransporter.
Den nationella flygplatsen Zaventem i närheten av Bryssel är belägen 10 mil österut. Det är också lätt att nå Kortrijk från Charleroi flygplats, som är belägen 12,5 mil sydösterut.

Kollektivtrafik

Järnvägsstationen i centrum är en knutpunkt för stadens kollektivtrafik. Mitt emot denna station avgår stadsbussarna som sköts av De Lijn. Barn under sex år och studenter reser gratis med stadens kollektivtrafik.

Trafik och parkering

Kortrijk ligger längs A14 (till Antwerpen) och längs A19 (till Brygge), vilka möts sydväst om staden (Aalbekes knutpunkt).

Det är lätt att köra bil i Kortrijk. Ha i åtanke att försök har gjorts för att hålla bilar borta från staden så mycket som möjligt och vissa delar har förklarats bilfria. Kommunfullmäktige har låtit bygga sex stora parkeringsplatser runt centrum, av vilka två ligger under markytan. Att parkera på någon av dessa parkeringsplatser är mycket billigt (första timmen är gratis och därefter kostar det € 2.50 för en heldag). Parkeringsplatserna är markerade på informationsskyltar, som gör det lätt att hitta vägen till närmaste parkeringsinrättning. En av de största och bäst belägna parkeringsplatserna är centrumparkeringen Veemarkt.

Hotell

I staden finns några trevliga mindre hotell med ett utmärkt förhållande pris/kvalitet. De är ofta belägna i historiska byggnader. Dessutom finns det några hotell söder om A14, belägna i en mer lantlig miljö. Vanligtvis är det inte nödvändigt att boka i förväg, förutom om man har något speciellt hotell i åtanke.

Externa källor

För mer information om Kortrijk rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Euro
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  90 km/h
 • Språk
  Dutch, German, French
 • Populär bilkategori
  Kompakt

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Avis
 • Dollar Rent a Car
 • Europcar
 • Hertz
 • Thrifty
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Belgien
 3. Biluthyrning Kortrijk