Biluthyrning Lille

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Lille på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Lille

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Lille
EasyTerra Biluthyrning Lille är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Lille

Inledning

Lille (som kallas Rijsel på flamländska) är huvudstad i regionen Nord-Pas-de-Calais. Staden brukar inte uppmärksammas av turister, men har egentligen mycket att erbjuda. Lille har ett lockande historiskt centrum, vars mittpunkt är Place du Général-de-Gaulle, som kort och gott kallas Grand'place. I den före detta utställningshallen, mellan torget och Place du Théâtre, finns det en stor marknad där det främst säljs blommor och böcker. Musée des Beaux-Arts hyser konstverk av flamländska, holländska och franska konstnärer.

Befolkning

Lille har nästan 230 000 invånare, men det är en del av ett storstadsområde där över 1 miljon människor bor. Det är den fjärde största tätortsområdet i Frankrike (efter ParisLyon och Marseille).

Geografiskt läge

Lille är belägen längst upp i norra Frankrike, vid gränsen till Belgien. Staden ligger vid floden Deule, en biflod till Leie. Tillsammans med belgiska Kortrijk (2,5 mil norr om Lille), utgör staden en europeisk ekonomisk region.

Ekonomi

Lille var förr i tiden ett viktigt centrum för textilindustrin. Idag spelar turismen en viktig roll. Staden stod i rampljuset 2004, när Lille och Genua var 'Europas kulturhuvudstäder'. Dessutom är Lille ett centrum för administration, finanser och utbildning. Mer än hälften av befolkningen arbetar inom servicesektorn.

Flygplatser

Den internationella Lille flygplats är belägen i Lesquin, 7 kilometer söder om staden. Flygplatsen nås enkelt med hyrbil: den ligger mellan motorväg A1 (utfart 20b) och A23 (utfart1). 

Kollektivtrafik

Lille har ett utmärkt kollektivtrafiksystem. Det finns en tunnelbana som består av två linjer och även ett bussnät. Dessutom finns det två spårvagnslinjer, till Roubaix och Tourcoign.

Trafik och parkering

En del av stadens centrum är endast tillgängligt för fotgängare. Lille är också en mycket livligt trafikerad stad. Förbindelserna till omgivningarna är emellertid utmärkta. Hela fem motorvägar är anslutna till Lilles omfartsled: A1 (till Paris), A25 (Duikerken), A22 (Brygge), A27 (Bryssel) och A23 (Valenciennes). Det är enklast att parkera hyrbilen på en av de täckta parkeringsplatserna som ligger inuti eller runtomkring Lilles centrum.

Hotell

Det finns ett stort utbud av logi i Lille. Runt tågstationen hittar man många medelklasshotell, medan de dyrare hotellen främst finns på Rue de Paris. Det finns även alternativ för budgetresenärer, som HI Hostel.

Externa källor

För mer information om Lille, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Lille

EasyTerra Biluthyrning Lille jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Lille, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.