• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Lyon

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Lyon på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Lyon

EasyTerra Biluthyrning Lyon är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Populära uthyrningar i Lyon

Följande uthyrningar är de mest populära för att hyra en bil i Lyon

Biluthyrningserbjudanden i Lyon

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Lyon.

Biltyp
Mini
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Lyx
Herrgårdsvagn
Familjebuss
Cabriolet
SUV
Elektrisk

Biluthyrare i Lyon

Nedan visas biluthyrningsföretagen i Lyon med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.

 • Alamo

  8.9 (8779)
  Från SEK 258 / dag
 • Dollar Rent a Car

  8.6 (4421)
  Från SEK 349 / dag
 • Enterprise

  8.5 (1962)
  Från SEK 364 / dag
 • Europcar

  8.4 (8219)
  Från SEK 268 / dag
 • Thrifty

  8.2 (5557)
  Från SEK 304 / dag
 • Rent a car

  8.2 (32)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • National Car Rental

  8.2 (405)
  Från SEK 318 / dag
 • Sixt

  8.1 (3402)
  Från SEK 280 / dag
 • Sicily by Car

  8 (3252)
  Från SEK 219 / dag
 • Keddy By Europcar

  8 (3445)
  Från SEK 262 / dag
 • Avis

  7.9 (6045)
  Från SEK 293 / dag
 • Goldcar

  7.6 (5567)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • InterRent

  7.2 (5827)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Hertz

  7.1 (6964)
  Från SEK 282 / dag
 • Budget

  6.8 (9731)
  Från SEK 283 / dag
 • ADA

  Inga omdömen
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • FireFly Car Rental

  6.7 (3848)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Your Rent

  7.7 (49)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Carwiz rent a car

  7.7 (553)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Goldcar Key'n Go

  7.6 (125)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • AVIS Car-Away

  Inga omdömen
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • CITROEN

  Inga omdömen
  Ingen tillgänglig prisinformation

När är bästa tiden att boka en hyrbil i Lyon?

Biluthyrningsföretag i och omkring Lyon

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Lyon, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.

Biluthyrningsplatser i Lyon

EasyTerra Biluthyrning Lyon jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

102 Avenue Jean Jaures
20 Avenue de l'Industrie
213 Avenue Roger Salengro
Centre Garibaldi

Platsinformation för Lyon

Inledning

Lyon är den andra största staden i Frankrike och det är ett verkligt centrum för konst och kultur. Staden har ett vackert restaurerat centrum som har satts på UNESCO:s världsarvslista.  Saint Jeans katedral och Saint Pauls kyrka  är väl värda ett besök, liksom resten av stadskärnan med smala gator, så kallade 'traboules' (täckta genomgångsgator), torg och fontäner. Byggnader i nyare områden har dekorerats med enorma väggmålningar.
Lyon anses vara det franska kökets huvudstad; här finns den största koncentrationen av flerstjärniga restauranger i hela Frankrike.

Befolkning

Med förorter inräknade har staden 1,6 miljoner invånare även om själva staden endast har en halv miljon.

Geografiskt läge

Lyon grundades där floderna Rhône och Saône möts i östra delen av mellersta Frankrike. Den gamla staden är belägen på västra stranden av Saône, vid foten av kullarna Fourvière, som också kallas 'bönekullen', eftersom det är där basilikan Notre Dame och ärkebiskopens palats är belägna. Norr om staden, på en halvö (presqu'ile) mellan Rhône och Saône, ligger 'arbetarkullen', som traditionellt betraktats som silkesvävarnas domäner. Det moderna Lyon ligger på östra stranden av Rhône.

Ekonomi

Staden är ett viktigt ekonomiskt centrum, där maskiner, bilar, elektrisk utrustning och kemikalier tillverkas. Det finns dessutom en stor textilindustri.
Oljeraffinaderier finns i Saint-Fons och Feyzin. Lyon har ett stort universitet med tre universitetsområden, och en rad andra institutioner för högre utbildning.
Lyon är också ett administrativt centrum. Det är huvudstad för departementet Rhône och för regionen Rhône-Alpes.

Flygplatser

Saint-Exupéry internationella flygplats genomgår en snabb utveckling. Den utnyttjas av över 40 flygbolag, inklusive budgetbolag. Flygplatsen är belägen 2,5 mil öster om Lyon i Colombier-Saugnieu. Det finns bussförbindelser både till Lyons centrum och till platser som Chambéry och Grenoble. Det finns planer på att konstruera en snabbspårvagnsförbindelse till Lyon. TGV-tåg mellan Paris och Marseille gör också uppehåll på flygplatsen.

Kollektivtrafik

Bussar, spårvagnar och tunnelbanor sköts av Transport och Kommun Lyonnais (TCL). Den centrala busstationen är belägen bredvid järnvägsstationen Lyon-Perrache. Utöver stadsbussarna finns det regionala och internationella bussförbindelser (Eurolines).
Det bästa alternativet för kollektivtrafik i Lyon är tunnelbanan. Den är snabb, har täta förbindelser och är relativt billig. Det finns fyra tunnelbanelinjer och cirka 40 stationer.
De två spårvagnslinjerna går mellan Perrache och Saint-Priest. Man kan komma till basilikan på kullen med linbanevagn.

Lyon har två huvudsakliga tågstationer: Lyon-Part-Dieu, som byggdes speciellt för TGV, och den äldre stationen Lyon-Perrache. Många tåg stannar vid bägge stationerna. Lyon har snabbtågsförbindelser till Paris och Lille i norr och till Marseille och Montpellier i söder. Under dagtid avgår TGV-tåg en gång i halvtimmen mot Paris (restid: 2 timmar).

På flera platser i staden kan man hyra cyklar som kan lämnas in på annan plats. Registrering (och betalning) görs med kreditkort.

Trafik och parkering

Staden ligger vid en motorvägsknut: A6 till Paris (restid: 4 timmar), A7 till Marseille (2½ timme), A43 till Genève (1½ timme) och A48 till Grenoble (1 timme).

Det bästa sättet att upptäcka Lyons centrum är att göra det till fots. Trafiken är mycket livlig, även om den inte är så kaotisk som i Paris. Det är bäst att undvika stadens alla tunnlar under rusningstrafik.
Staden har en mängd parkeringsinrättningar. De flesta av dem sköts av Lyon Parc Auto på Place des Cordelies, där man kan få mer information om parkering. På halvön (presqu'ile) kan man parkera i närheten av Hôtel de Ville (stadshall), på Place des Terreaux och Place Tolozan. Man kan också parkera vid de två tågstationerna och i närheten av Saint Jeans katedral. I centrum kan man parkera på gatan (mot avgift och när det finns plats) högst två timmar.

Hotell

De flesta lyxhotellen är belägna på första och andra arrondissement (presqu'ile). På andra håll finns det också en rad hotell tillgängliga. I närheten av Place des Minimes (dit man kommer med linbanevagn) finns ett vandrarhem som är mycket enkelt men som har en fantastisk utsikt över staden. Lyon är en livlig stad. Vi rekommenderar på det bestämdaste att boka hotell i förväg.

Externa källor

För mer information om Lyon rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Euro
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  90 km/h
 • Språk
  French
 • Populär bilkategori
  Ekonomi

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo
 • Dollar Rent a Car
 • Enterprise
 • Europcar
 • Thrifty
 • Rent a car
 • National Car Rental
 • Sixt
 • Sicily by Car
 • Keddy By Europcar
 • Avis
 • Goldcar
 • InterRent
 • Hertz
 • Budget
 • ADA
 • FireFly Car Rental
 • Your Rent
 • Carwiz rent a car
 • Goldcar Key'n Go
 • AVIS Car-Away
 • CITROEN
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Frankrike
 3. Biluthyrning Lyon