Biluthyrning Lyon

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Lyon på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Lyon.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Lyon

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Biluthyrning Lyon
EasyTerra Biluthyrning Lyon är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Lyon

Biluthyrning Lyon
Biluthyrning Lyon

Inledning

Lyon är den andra största staden i Frankrike och det är ett verkligt centrum för konst och kultur. Staden har ett vackert restaurerat centrum som har satts på UNESCO:s världsarvslista.  Saint Jeans katedral och Saint Pauls kyrka  är väl värda ett besök, liksom resten av stadskärnan med smala gator, så kallade 'traboules' (täckta genomgångsgator), torg och fontäner. Byggnader i nyare områden har dekorerats med enorma väggmålningar.
Lyon anses vara det franska kökets huvudstad; här finns den största koncentrationen av flerstjärniga restauranger i hela Frankrike.

Befolkning

Med förorter inräknade har staden 1,6 miljoner invånare även om själva staden endast har en halv miljon.

Geografiskt läge

Lyon grundades där floderna Rhône och Saône möts i östra delen av mellersta Frankrike. Den gamla staden är belägen på västra stranden av Saône, vid foten av kullarna Fourvière, som också kallas 'bönekullen', eftersom det är där basilikan Notre Dame och ärkebiskopens palats är belägna. Norr om staden, på en halvö (presqu'ile) mellan Rhône och Saône, ligger 'arbetarkullen', som traditionellt betraktats som silkesvävarnas domäner. Det moderna Lyon ligger på östra stranden av Rhône.

Ekonomi

Staden är ett viktigt ekonomiskt centrum, där maskiner, bilar, elektrisk utrustning och kemikalier tillverkas. Det finns dessutom en stor textilindustri.
Oljeraffinaderier finns i Saint-Fons och Feyzin. Lyon har ett stort universitet med tre universitetsområden, och en rad andra institutioner för högre utbildning.
Lyon är också ett administrativt centrum. Det är huvudstad för departementet Rhône och för regionen Rhône-Alpes.

Flygplatser

Saint-Exupéry internationella flygplats genomgår en snabb utveckling. Den utnyttjas av över 40 flygbolag, inklusive budgetbolag. Flygplatsen är belägen 2,5 mil öster om Lyon i Colombier-Saugnieu. Det finns bussförbindelser både till Lyons centrum och till platser som Chambéry och Grenoble. Det finns planer på att konstruera en snabbspårvagnsförbindelse till Lyon. TGV-tåg mellan Paris och Marseille gör också uppehåll på flygplatsen.

Kollektivtrafik

Bussar, spårvagnar och tunnelbanor sköts av Transport och Kommun Lyonnais (TCL). Den centrala busstationen är belägen bredvid järnvägsstationen Lyon-Perrache. Utöver stadsbussarna finns det regionala och internationella bussförbindelser (Eurolines).
Det bästa alternativet för kollektivtrafik i Lyon är tunnelbanan. Den är snabb, har täta förbindelser och är relativt billig. Det finns fyra tunnelbanelinjer och cirka 40 stationer.
De två spårvagnslinjerna går mellan Perrache och Saint-Priest. Man kan komma till basilikan på kullen med linbanevagn.

Lyon har två huvudsakliga tågstationer: Lyon-Part-Dieu, som byggdes speciellt för TGV, och den äldre stationen Lyon-Perrache. Många tåg stannar vid bägge stationerna. Lyon har snabbtågsförbindelser till Paris och Lille i norr och till Marseille och Montpellier i söder. Under dagtid avgår TGV-tåg en gång i halvtimmen mot Paris (restid: 2 timmar).

På flera platser i staden kan man hyra cyklar som kan lämnas in på annan plats. Registrering (och betalning) görs med kreditkort.

Trafik och parkering

Staden ligger vid en motorvägsknut: A6 till Paris (restid: 4 timmar), A7 till Marseille (2½ timme), A43 till Genève (1½ timme) och A48 till Grenoble (1 timme).

Det bästa sättet att upptäcka Lyons centrum är att göra det till fots. Trafiken är mycket livlig, även om den inte är så kaotisk som i Paris. Det är bäst att undvika stadens alla tunnlar under rusningstrafik.
Staden har en mängd parkeringsinrättningar. De flesta av dem sköts av Lyon Parc Auto på Place des Cordelies, där man kan få mer information om parkering. På halvön (presqu'ile) kan man parkera i närheten av Hôtel de Ville (stadshall), på Place des Terreaux och Place Tolozan. Man kan också parkera vid de två tågstationerna och i närheten av Saint Jeans katedral. I centrum kan man parkera på gatan (mot avgift och när det finns plats) högst två timmar.

Hotell

De flesta lyxhotellen är belägna på första och andra arrondissement (presqu'ile). På andra håll finns det också en rad hotell tillgängliga. I närheten av Place des Minimes (dit man kommer med linbanevagn) finns ett vandrarhem som är mycket enkelt men som har en fantastisk utsikt över staden. Lyon är en livlig stad. Vi rekommenderar på det bestämdaste att boka hotell i förväg.

Externa källor

För mer information om Lyon rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Lyon

EasyTerra Biluthyrning Lyon jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Lyon, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.