Biluthyrning Grenoble

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Grenoble på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Grenoble

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Grenoble

EasyTerra Biluthyrning Grenoble är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Grenoble

Biluthyrning Grenoble
Biluthyrning Grenoble

Inledning

Grenoble kallas också "Alpernas huvudstad". Staden är inkörsport till skidorter i området, men själva staden Grenoble har också mycket att erbjuda. Kullen Bastille, med kvarlämningarna efter en fästning och vacker utsikt över staden är populär. Dessutom finns det intressanta arkeologimuseer och moderna konstgallerier.

Befolkning

Staden har omkring 160 000 invånare. Om man räknar med förorterna har Grenoble 560 000 invånare.

Geografiskt läge

Grenoble ligger i sydöstra Frankrike där floderna Drac och Isère förenas. Staden är omgiven av berg. I norr hittar man Chartreuse och i söder Vercorsand. Öster om staden ligger bergskammen Belledonne.

Ekonomi

Grenoble var tidigare ett centrum för gruvindustri och tung industri. Idag har dessa industrier nästan helt försvunnit och det finns istället en del maskin- och metallindustri. Sedan lång tid tillbaka finns även pappersindustri i Grenoble.

Staden koncentrerar sig allt mer på IT och kommunikationsteknologi, samt på forskning och utveckling. Grenoble spelar en framstående roll i utvecklingen av nano- och bioteknologi.

Turismen har stor betydelse för ekonomin. Staden stoltserar med att vara "födelseplatsen för skidåkning i Alperna". Runtomkring Grenoble finns åtskilliga skidorter.

Flygplatser

Den internationella flygplatsen i Lyon är ett alternativ om man vill ta sig till Grenoble. Den ligger 10 mil nordväst om Grenoble.

Kollektivtrafik

Grenobles kollektivtrafik består av fyra spårvagnar och ett utbrett bussnät. Samma biljetter gäller på spårvagnar och bussar. En enkelbiljett är giltig i en timme. Det finns även biljetter som varar i en dag och i en vecka.

Det går en linbana från Quai Stéphane Jay till toppen av kullen Bastille (260 meter över staden).

Det finns en tågstation i stadens centrum varifrån det avgår bussar till åtskilliga städer i omgivningen och även till välkända skidorter. Dessutom har Grenoble en höghastighetstågförbindelse (TGV) till Paris.

Trafik och parkering

Det är enkelt att köra runt i Grenoble, förutom under rusningstrafiken på morgonen och kvällen. Kring stadens centrum finns genomfartsleder som gör det lät att ta sig runt. Hur som helst är det svårt att hitta parkeringsplats i centrum. Det finns ett fåtal gratis parkeringsområden norr om Boulevards Vallier, Foch och Joffre.

På lite längre avstånd från stadens centrum finns 13 pendelparkeringar där man kan lämna bilen för att fortsätta med kollektivtrafik.

Hotell

Grenoble har ett bra hotellutbud, även om det inte finns många förstklassiga hotell. Man hittar dessa hotell utanför staden, som till exempel hälsoanläggningen Uriage-les-Bains. Under vintern är det tillrådigt att boka hotellrummet i god tid innan resan.

Externa källor

För mer information om Grenoble, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Grenoble

EasyTerra Biluthyrning Grenoble jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Järnvägsstationer

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Grenoble, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.