• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Genève

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Genève på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Genève

EasyTerra Biluthyrning Genève är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Populära uthyrningar i Genève

Följande uthyrningar är de mest populära för att hyra en bil i Genève

Biluthyrningserbjudanden i Genève

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Genève.

Biltyp
Mini
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Lyx
Herrgårdsvagn
Familjebuss
Cabriolet
SUV
Elektrisk

Biluthyrare i Genève

Nedan visas biluthyrningsföretagen i Genève med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.

 • Avis

  9.5 (6045)
  Från SEK 365 / dag
 • Enterprise

  9.1 (1962)
  Från SEK 418 / dag
 • Budget

  9.1 (9734)
  Från SEK 298 / dag
 • Thrifty

  9 (5557)
  Från SEK 315 / dag
 • Dollar Rent a Car

  9 (4421)
  Från SEK 380 / dag
 • Europcar

  8.5 (8221)
  Från SEK 291 / dag
 • Unirent Car Rental

  8.5 (310)
  Från SEK 374 / dag
 • National Car Rental

  8.3 (405)
  Från SEK 417 / dag
 • Keddy By Europcar

  8.2 (3448)
  Från SEK 279 / dag
 • Alamo

  8.1 (8786)
  Från SEK 376 / dag
 • Hertz

  7.9 (6965)
  Från SEK 296 / dag
 • Sixt

  7.2 (3404)
  Från SEK 400 / dag
 • RPS Luxe

  Inga omdömen
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Elite (Luxury)

  Inga omdömen
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Edel & Stark

  Inga omdömen
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Your Rent

  7.7 (49)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • AbsoluteCar

  Inga omdömen
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • AVIS Car-Away

  Inga omdömen
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • CITROEN

  Inga omdömen
  Ingen tillgänglig prisinformation

När är bästa tiden att boka en hyrbil i Genève?

Biluthyrningsföretag i och omkring Genève

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Genève, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.

Biluthyrningsplatser i Genève

EasyTerra Biluthyrning Genève jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Rue de Lausanne 37
Rue de Lausanne 44
Rue des Pâquis 51

Platsinformation för Genève

Inledning

Efter Zürich är Genève den största staden i Schweiz. Genève är internationellt känd, vilket inte är överraskande med tanke på de många internationella organisationer, forskningscentrum och företag, däribland internationella banker, som finns i staden. Genève associerar inte bara till staden utan också till sjön som bär dess namn. Genève är en elegant stad där man kan avnjuta en fin middag och köpa de finaste kläder, smycken och klockor. Genève har en stormig historia som delvis har att göra med det faktum att det är kalvinismens födelsestad. Ännu idag är Genève en mycket liberal stad.

Befolkning

Efter Zürich är Genève den största staden i Schweiz. Staden har cirka 185 000 invånare. Den ligger i den fransktalande delen av Schweiz. Trots det har bara 75% av folket franska som modersmål. Detta har att göra med det faktum att Genève lockar många utlänningar. 2001 var 43% av människorna i Genève av utländskt ursprung. Detta är först och främst på grund av de många internationella företag och organisationer som finns i staden.

Geografiskt läge

Genève ligger i sydvästra Schweiz. Denna liberala stad är också belägen vid den sydligaste spetsen av Genèvesjön. En mil söderut och österut ligger Frankrike. Cirka fem kilometer västerut ligger också Frankrike. En del av Genèves förorter ligger till och med i Frankrike. Den välkända floden Rhône rinner genom staden. Rhône utgår från Alperna och "rinner genom" Genèvesjön och själva staden. Därefter snirklar sig floden genom Frankrike där den slutligen rinner ut i Golfe du Lion.

Ekonomi

Genèves ekonomi är till stor del beroende av de internationella organisationer staden hyser. Några exempel på dessa organisationer är: Förenta nationerna, Röda korset och Världshälsoorganisationen. Företag har också ett stort ekonomiskt inflytande på staden. Speciellt är banksamfundet mycket viktigt. Många världskända schweiziska banker är belägna i Genève. Dessa banker specialiserar sig främst på "privat bankväsen". Multinationella företag som Procter & Gamble och Serono, vars europeiska huvudkontor finns belägna i staden, är också viktiga för ekonomin. Dessutom hyser Genève ett antal viktiga utbildnings- och forskningsinstitut, till exempel forskningsinstitutet CERN, Université de Genève, Institut Universitaire de Hautes Etudes Internationales och Ecole de traduction et d'interpretation. Genève är också känt för, och ekonomiskt beroende av, sina berömda och dyra klockor. Turismen spelar endast en mindre roll i Genèves ekonomi.

Flygplatser

Genève har en internationell flygplats som heter Genève-Cointrin. Denna flygplats är belägen cirka fem kilometer från staden. Det är en av världens modernaste flygplatser, som så mycket annat i Genève. Flygningar till och från schweiziska, europeiska, ryska och amerikanska städer och Mellanöstern hanteras via Genèves internationella flygplats.

Kollektivtrafik

Om man inte har någon hyrbil till förfogande på några dagar kan följande tips angående kollektivtrafik komma väl till hands.

För att ta sig från Genève-Cointrin flygplats till stadens centrum är buss det enklaste och billigaste alternativet. Buss nummer 10 är det som gäller. Resan till stan tar bara 20 minuter. Det finns också en tågstation på flygplatsen. Alla avgående och ankommande tåg passerar genom Genève. Det är därför möjligt att ta tåget till Genève. Gare de Cornavin är stadens huvudstation vilken är centralt belägen. Till denna station anländer också höghastighetståg, till exempel från Paris och Grenoble. Gare Routière är den viktigaste busstationen i staden. Därifrån kan man resa till många inhemska och utländska städer. Det mest romantiska sättet att komma till Genève är med båt.

Kollektivtrafiken i själva Genève består av spårvagnar, bussar och båtar. De är alla snabba, effektiva, rena, säkra och bekväma och med dem kan man ta sig "överallt" i staden. Hela staden, inklusive flygplatsen, hamnar inom transportzon nummer 10. Det innebär att en biljett gäller för all typ av kollektivtrafik inom denna zon. Man måste köpa biljett innan man utnyttjar någon typ av kollektivtrafik. Det kan göras i automater som finns placerade vid alla hållplatser. Man kan köpa en tre-stoppsbiljett, en en-timmesbiljett eller en dagsbiljett. På trafikkontoren på stationen kan man också köpa andra rabattbiljetter. Alla bussar som kör inom staden är markerade med ett nummer. Bussar som går till Genèves förorter, både i Frankrike och i Schweiz, är markerade med bokstäver.

Trafik och parkering

Genève är en lustig stad att ta sig in i eftersom det bara finns en schweizisk motorväg men ett antal franska som leder in mot staden. Det är hektiskt att köra i själva staden eftersom det är en livlig plats, men med lite starka nerver och erfarenhet är det helt klart genomförbart. Att parkera i stadens centrum är krångligt. Att parkera på gatan är endast tillåtet under ett begränsat antal timmar, ibland till och med bara i en timme. Följande parkeringsfaciliteter rekommenderas: parkeringshuset Place Cornavin och nedanför sydsidan av Pont de Mont-Blanc. Det finns möjlighet att boka plats på båda dessa inrättningar.

Hotell

För en stad med ett jetset-rykte som Genève finns det goda valmöjligheter vad gäller budgethotell och hotell i medelprisklass. Dessutom finns det många lyxhotell. Dessa utnyttjas främst av affärsresande, diplomater osv. Det är viktigt att boka i förväg oberoende av hotellets prisklass. Detta är nödvändigt eftersom det endast krävs ett få antal konferenser för att göra lediga hotellrum till en sällsynt vara.

Externa källor

För mer information om Genève rekommenderar vi Google och följande externa källor:

 

 •  Wikipedia, Genève
 •  Turism i Genève (franska och engelska)
 • Praktisk information

  • Valuta
   Swiss franc, Euro
  • Körriktning
   Höger
  • Hastighetsbegränsning inom staden
   50 km/h
  • Hastighetsbegränsning på motorväg
   80 km/h
  • Språk
   German, French, Italian
  • Populär bilkategori
   Ekonomi

  Vad de flesta människor vill veta

  Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

  Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

  Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

  Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

  För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

  Tillkommer det några kostnader?

  I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

  Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

  I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

  Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

  Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

  Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

  Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

  När får jag en bekräftelse på bokningen?

  De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

  Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
  • Avis
  • Enterprise
  • Budget
  • Thrifty
  • Dollar Rent a Car
  • Europcar
  • Unirent Car Rental
  • National Car Rental
  • Keddy By Europcar
  • Alamo
  • Hertz
  • Sixt
  • RPS Luxe
  • Elite (Luxury)
  • Edel & Stark
  • Your Rent
  • AbsoluteCar
  • AVIS Car-Away
  • CITROEN
  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Biluthyrning Genève