Biluthyrning Montpellier

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Montpellier på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Montpellier

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Montpellier

EasyTerra Biluthyrning Montpellier är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Montpellier

Biluthyrning Montpellier
Biluthyrning Montpellier

Inledning

Montpellier är huvudstad i regionen Languedoc-Roussillon i södra Frankrike. Staden har ett historiskt centrum med små, smala gator och vackra torg. La Place de la Comédie (Komeditorget på svenska) är stadens hjärta och har fått sitt namn efter de gatumusiker och artister som uppträder där. Montpellier har en vacker katedral och intressanta museer, som till exempel Fabre konstmuseum.

Befolkning

Staden har 250 000 invånare. Om man räknar med förorterna bor det en halv miljon människor i Montpellier.

Geografiskt läge

Montpellier ligger i ett bergigt område i södra Frankrike, omkring 10 minuter från kusten. Staden är byggd längs floden Lez som rinner ut i Medelhavet.

Ekonomi

Montpellier är centrum för vetenskap och forskning, huvudsakligen för områdena bioteknologi (man forskar i nya läkemedel, men även i jordbruksutveckling), IT och kommunikationsteknologi. Dessutom har turismen stor betydelse. Staden lockar inte bara turister, utan även affärsresande eftersom det organiseras ganska många kongresser.

Flygplatser

Stadens flygplats, Aéroport Montpellier Méditerranée, ligger 7 kilometer sydost om staden. Några flygbolag flyger bara till Montpeiller under sommaren, eller har färre flygningar under vintern.

Kollektivtrafik

Montpelliers kollektivtrafik består av spårvagnar och bussar. De två spårvagnslinjerna formar ett sorts X och korsar varandra i stadens centrum. Man håller på att bygga en tredje spårvagnslinje som beräknas vara färdig att använda 2012. Under dagen avgår spårvagnarna var tredje eller femte minut. På kvällarna avgår de mer sällan. Spårvagnarna fungerar fram till midnatt, till skillnad från bussarna som bara går fram till klockan 21.00. Om man vill besöka stranden kan man ta buss nummer 28 till Palavas les Flots, även om det egentligen är bättre att åka bil dit eftersom man måste promenera 15 minuter från den närmaste busshållplatsen till stranden. Dessutom går det en nattbuss från den centrala bussterminalen till diskotek och nattklubbar i stadens omgivning.

Trafik och parkering

Man bör vara uppmärksam på att det kan vara mycket trafik i Montpeillers centrum och att dess kärna består av gågator. Det finns åtskilliga parkeringsgarage, men att hitta gratis parkeringsplatser kan ibland vara en utmaning. En bil är ett utmärkt transportmedel för den som vill utforska stadens omgivning eller bege sig till stranden. Om man ska till centrum är det däremot bättre att parkera vid spårvagnens ändhållplats och fortsätta till innerstaden med spårvagn.  

Hotell

Det finns ett stort utbud av logi. Både i själva Montpeiller och i stadens omgivning finns allt från fyrstjärniga hotell och semesteranläggningar till enkla pensionat och bed & breakfast. Det finns även husvagnsparkeringar i stadsområdet. I allmänhet är det inte svårt att hitta enklare ställen att tillbringa natten på. Det är annorlunda med de lyxigare hotellen, vilka ofta är fullbokade under de många kongresser som hålls i Montpellier.

Externa källor

För mer information om Montpellier, rekommenderar vi Google och följande källor:

 

Biluthyrningsplatser i Montpellier

EasyTerra Biluthyrning Montpellier jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Järnvägsstationer

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Montpellier, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.