Biluthyrning Genua

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Genua på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Genua.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Genua

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Genua
EasyTerra Biluthyrning Genua är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Genua

Biluthyrning Genua
Biluthyrning Genua

Inledning

Genua står alltid i skuggan av de "stora" italienska sevärdheterna som till exempel Rom, Milano, Venedig och Florence. Ändå är Genua värt ett besök: det är en vacker historisk stad som lockar allt fler turister. Genua är faktiskt den stad i Europa som har den största historiska stadskärnan. Man kan vandra genom gator och gränder (caruggi) som minner om den tid då Genua var Medelhavets viktigaste hamn. Dessutom är staden en utmärkt bas för utflykter till omgivningarna: till den italienska rivieran eller till Cinque Terre: fem pittoreska byar längs den klippiga kustlinjen, omgivna av vingårdsterrasser. 

Befolkning

Staden har mer än 600 000 invånare.

Geografiskt läge

Genua är belägen i nordvästra Italien vid det Liguriska havet. Staden sträcker sig längs en relativt smal kuststräcka på omkring tre mil.

Ekonomi

Hamnen är den lokala ekonomins främsta stöttepelare. Det är Italiens största hamn både när det gäller frakt- och passagerartransport. Över tre miljoner människor anländer varje år till Genua ombord på något kryssningsfartyg. Sektorer som har anknytning till hamnen är skeppsbygge, samt järn-, stål- och kemisk industri. Dessa tunga industriers betydelse minskar ständigt, medan finansiell service håller på att bli en allt viktigare näring. Allt fler turister upptäcker staden och därför är även turismen en växande sektor.

Flygplatser

Flygplatsen är belägen på en artificiell halvö som ligger över sju kilometer väster om Genua. Cristoforo Colombo flygplats är enkel att nå med hyrbil: flygplatsen ligger precis vid motorväg A10 (Genoa – Ventimiglio). Utfarten till flygplatsen är tydligt angiven.

Kollektivtrafik

Genua har ett bra offentligt bussnät, men man ska inte förlita sig på tidtabellen vid busshållplatserna så mycket. I den historiska stadskärnan stannar bussen endast vid ett fåtal betydelsefulla torg och gator (Piazza Acquaverde, Piazza della Nunziata, Largo Zecca, Piazza Corvetto och Piazza Caricamento). Dessutom finns det en kort tunnelbanelinje mellan Piazza de Ferrari och Certosa. Det finns en speciell buss för turister – Girocittà – mellan huvudattraktionerna.

Trafik och parkering

Den gamla stadskärnan är trafikfri. Förutom detta område är Genua en livligt trafikerad stad med många enkelriktade gator och ibland krokiga vägar. Det är inte heller alltid enkelt att hitta parkeringsplats i centrum. I närheten av hamnen finn det några stora parkeringsgarage. Man kan även parkera sin hyrbil på den stora parkeringsplatsen vid Piazza della Vittoria och resa till centrum med kollektivtrafik.

Hotell

Staden har ett brett utbud av logi, som varierar från vandrarhem till pensionat och lyxhotell. Dessutom finns det ett flertal campingplatser och sommarhus i närheten. Genua besöks av allt fler turister och är ett viktigt affärscentrum. Staden lockar därför många affärsresenärer under hela året. Därför rekommenderar vi att man bokar rum i Genua i god tid innan resan.

Externa källor

För mer information om Genua rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Genua

EasyTerra Biluthyrning Genua jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Genua, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.