Biluthyrning Florens

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Florens på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Florens.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Florens

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Florens
EasyTerra Biluthyrning Florens är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Florens

Biluthyrning Florens
Biluthyrning Florens

Inledning

Florens är renässansens huvudstad och Machiavellis, Michelangelos och Medicis hemstad. Staden har en storartad konstsamling, kultur och historia. Varje år kommer miljontals turister till denna oerhört intressanta och vackra toskanska stad.

Befolkning

Florens är den åttonde största staden i Italien med cirka 352 000 invånare. Över 91% av dess invånare är av italienskt ursprung. I övrigt blir, som i många andra italienska städer, genomsnittsåldern i Florens allt högre.

Geografiskt läge

Florens ligger i Toscana, precis nedanför Apenninerna, där floden Arno föds och den rinner sedan genom Florens. Staden är omgiven av kullar med olivträd och vinplanteringar.

Ekonomi

Florens är en stad som lockar många turister varje år på grund av sin rika historia, konst och kultur. Turistsektorn är mycket viktig för ekonomin i Florens. Dessutom är Florens ett mycket viktigt centrum för affärsverksamheten i Italien. Det finns både småföretag och multinationella företag. Ett exempel på det är att de bästa formgivarna från Milano använder Florens textilfabriker. Även smycken, läderartiklar och parfym med mera tillverkas i Florens.

Flygplatser

Det finns två flygplatser i närheten av Florens. Amerigo Vespucci flygplats eller Florens flygplats är belägen 5 kilometer nordväst om staden. Denna flygplats har mest inrikesflyg och några europeiska flygningar. Galileo Galilei är den andra flygplatsen. Det är en av Norditaliens största flygplatser med både inrikesflyg och flygningar till övriga Europa.

Kollektivtrafik

Staden har ett nätverk för busstrafik. I centrum finns det småbussar för dem som vill undvika att gå genom den intressanta delen av staden. Dessa bussar kallas "Bussini". Det finns också taxibilar, som tar en högre avgift på helgdagar på grund av det ökade antalet turister.

Trafik och parkering

Bilkörning är inte tillåten i centrum. Bara lastning och avlastning är tillåtet för besökare i Florens. Direkt utanför Florens centrum finns det några större och många mindre parkeringar. Om man kommer för att besöka Florens under dagen är det bästa stället att parkera Fortezza da Basso (cirka 1 euro i timmen).

Hotell

Florens har hundratals hotell, allt från budgethotell till femstjärniga hotell. Även under mer hektiska perioder är det relativt lätt att hitta hotell. Vi rekommenderar att boka i förväg från mitten av april till oktober och även under jul och nyår.

Externa källor

För mer information om Florens rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Florens

EasyTerra Biluthyrning Florens jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Florens, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.