Biluthyrning Venedig

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Venedig på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Venedig.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Venedig

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Venedig
EasyTerra Biluthyrning Venedig är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Venedig

Biluthyrning Venedig
Biluthyrning Venedig

Inledning

Gondolerna, Marcusplatsen, basilikan, dussintals palats, suckarnas bro och Doges palats är bara ett fåtal av alla de anledningar som finns till att besöka Venedig. Det är Venedigs kulturella och arkitektoniska rikedomar i kombination med dess unika läge som gör Venedig så populärt bland turisterna. 

Befolkning

Venedig har ungefär 266 000 invånare (inklusive Venedigs fastland), vilket gör den till den elfte största staden i Italien.

Geografiskt läge

Staden är belägen i nordöstra Italien, i provinsen Veneto. Den ligger vid - eller snarare i - Adriatiska havet. Venedig är uppbyggd på 117 öar och har 150 kanaler och 409 broar. 

Ekonomi

Venedigs ekonomi baserar sig huvudsakligen på turismen. Varje år tar staden emot omkring 20 miljoner besökare från världens alla hörn. Turister kan hyra en gondol, besöka museerna, vandra omkring i de många gränderna, köpa souvenirer, njuta av ett gott mål mat, ta en drink på en piazza, gå på operan, och så vidare. Dessutom är Venedig känt för sin glaskonst som görs i staden och säljs till miljoner turister varje år. 

Flygplatser

Marco Polo-flygplatsen är Venedigs flygplats och den ligger 12 kilometer öster om staden. Denna flygplats hanterar flyg från italienska och europeiska städer, samt New York. För vissa flyg, speciellt från England och Bryssel, används också Trevisos San Guiseppe flygplats som ligger 5 mil från Venedig.

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken i Venedig består huvudsakligen av Vaporetti, små passagerarbåtar. En enkel biljett kostar runt € 3.10. Det finns också vattentaxi men de är dyra. Dessutom finns Targhettos, gondoler som används av den lokala befolkningen för att köra turister över kanalen till en billig kostnad.

Trafik och parkering

På Venedigs ö (dit turisterna åker) är ingen biltrafik tillåten. Man kan köra så långt som till Piazzale di Roma som har en överkomlig (omkring € 18 per dag) underjordisk bilparkering (Autorimesso Comunale). De andra parkeringsplatserna på det här torget drivs privat och är dyrare. Du kan också parkera din bil på den konstgjorda ön Tronchetto. Lokala färjor hämtar upp passagerare från ön och parkeringen är billigare, omkring € 14 per dag.

Hotell

Venedig är en dyr plats att tillbringa natten på. Även under lågsäsong tenderar priserna att vara väl magstarka. Topphotellen ligger runt Marcusplatsen och längs Canale Grande. De billigare hotellen ligger i centrum av staden, undangömda inne bland gränderna.

Externa källor

För mer information om Venedig rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Venedig

EasyTerra Biluthyrning Venedig jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Järnvägsstationer

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Venedig, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.