• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Leuven

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Leuven på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Leuven

EasyTerra Biluthyrning Leuven är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrare i Leuven

Nedan visas biluthyrningsföretagen i Leuven med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.

 • Avis

  8.5 (6045)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Budget

  8.1 (9731)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Dollar Rent a Car

  8.2 (4421)
  Ingen tillgänglig prisinformation

Biluthyrningsföretag i och omkring Leuven

Om du letar efter en hyrbil i Belgien, men i en annan stad än Leuven, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Belgien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Belgien du vill hyra en bil.

Biluthyrningsplatser i Leuven

EasyTerra Biluthyrning Leuven jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Brusselsesteenweg 74
Geldenaaksebaan 484

Platsinformation för Leuven

Inledning

Louvain är en viktig universitetsstad. Dess katolska universitet är det äldsta i Nederländerna, och det anses vara det bästa i Belgien och ett av de bästa i Europa. Stadens slogan - "gammal och levande" - är mycket passande. Staden har en vacker medeltida stadskärna, med den sengotiska stadshallen från 1400-talet som är mycket väl värd ett besök. Det är emellertid också en modern och livlig stad, inte minst på grund av det höga antalet studenter. Centrum för dess nattliv är Oude Markt, den 'längsta baren i världen'.

Befolkning

Louvain har över 90 000 invånare, av vilka ett stort antal är studenter. Studenterna har sin egen staty, Fonske. Den representera en student, som medan han läser en bok, häller visdom (eller öl ... ) i huvudet. Folket i Louvain kalls också 'koskyttar'. 1691 belägrades staden av fransmän. När man på natten såg misstänkta skuggor öppnade man eld. Dagen efter visade det sig att man hade skjutit mot en hjord kor.

Geografiskt läge

Louvain ligger i centrum av den belgiska provinsen Vlaams-Brabant, där den är huvudstad. Den är belägen 3 mil öster om Bryssel, i dalen vid floden Dijle. Staden är därför något backig. De omkringliggande områdena är mycket varierande: betesmarker, flodlandskap och skogar.

Ekonomi

Närvaron av universitetet och annan högre utbildning i Louvain har inneburit att staden drar till sig mycket kunskapsorienterad affärsverksamhet. Dessutom är det en provinshuvudstad, vilket innebär att många av dess medborgare är offentligt anställda. Staden är hemvist för ett av världens största ölbryggeri, InBev, en sammanslagning av det belgiska Interbrew and det brasilianska AmBv. Bryggeriet tillverkar välkänt öl som Jupiler och Stella Artois.

Flygplatser

Zaventem flygplats, i närheten av Bryssel, ligger 2,1 mil väster om Louvain och kan nås via E314/A2 och E40/A3. Det finns också en direkt tågförbindelse mellan Louvain och flygplatsen. Budgetflygbolag använder Charleroi flygplats, cirka 5 mil söder om Louvain. Denna flygplats anges av flygbolagen som 'Bryssels södra'.

Kollektivtrafik

Staden är en nationell knutpunkt för tågtrafiken. Stationen ligger öster om centrum. Det finns direkta tågförbindelser till andra större stationer i Belgien. Från denna station avgår också de flesta bussar. Så gott som alla av dem stannar vid Fochplein i stadens hjärta.
Det finns också snabbförbindelser till Antwerpen och Bryssel.
För besökare finns också den turistiska stadsrundturen Louvain, som kör förbi de vackraste platserna i staden på cirka en timme.

Trafik och parkering

Stadens centrum är praktiskt taget bilfritt och det finns många enkelriktade gator. Vi föreslår att man parkerar bilen på en av de många parkeringsplatserna eller parkeringsområdena, som är tydligt markerade. Dynamiska skyltar anger lediga platser. Det finns en gratisbuss mellan parkeringsplatserna De Bond och St. Jacobsplein och centrum. Man kan också parkera gratis vid Sportcentret (Stade) och vid Bodart, som kan nås från motorvägen E40.

Om man vill parkera på gatan måste man vara medveten om att man måste betala överallt i centrum, vilket ofta är dyrare än att parkera på parkeringsplats. Dessutom måste man betala fram till 21.00. Staden har genomfört detta för att lämna så mycket plats som möjligt åt dess invånare. På vissa gator kan man parkera genom att använda blå parkeringsskiva, men oftast inte längre än två timmar.

Ett tips: man kan parkera bilen under natten för € 3 på fyra parkeringsplatser: De Bond, parkering Supercity, Minkelersparkeringen och parkering Heilige Hart. Denna taxa gäller när man parkerar efter 19.00 och lämnar parkeringsplatsen före 7.00.

Hotell

Över hela staden finns ett resonabelt antal hotell, bland annat några så kallade 'boutique' hotell. Det finns också många bed & breakfast. Precis utanför centrum finns det ett vandrarhem. Eftersom universitetet lockar många utländska besökare rekommenderar vi att boka hotellrum i förväg.

Externa källor

För mer information om Louvain rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Euro
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  90 km/h
 • Språk
  Dutch, German, French
 • Populär bilkategori
  Mini

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Avis
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Belgien
 3. Biluthyrning Leuven