Biluthyrning Chicago

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Chicago på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Chicago.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Chicago

  1. Startsida
  2. Biluthyrning USA
  3. Chicago
EasyTerra Biluthyrning Chicago är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Chicago

Biluthyrning Chicago
Biluthyrning Chicago

Inledning

Chicago är den plats där skyskrapan föddes. Det är också hemstaden för Barack Obama, Amerikas första svarta president. Dessutom spelar Chicago en viktig roll i utvecklingen för olika sorters musik: från blues och jazz, till rock, house och hip-hop. I Chicago finns det mycket att se och göra. De flesta turister besöker bara centrum (downtown), men om man har mer tid, så kan man utforska stadens andra distrikt. Det är bara på detta sätt man upptäcker det "riktiga" Chicago!

Befolkning

Själva staden har omkring tre miljoner invånare, men i Chicagos stadsområde bor det nästan 10 miljoner människor.

Geografiskt läge

Chicago är den största staden i den region som kallas Midwest: de norra, centralt belägna amerikanska delstaterna. Staden är belägen vid det sydvästra hörnet av Michigansjön, en av de fyra Stora sjöarna. Chicagofloden går genom stadens centrum.

Ekonomi

Chicago växte sig stor tack vare sitt strategiska läge: jordbruks och gruvområdena väster om staden och den största konsumentmarknaden i USA öster om staden. Av denna anledning var staden en idealisk plats för lagring och transportering av varor och blev därför ett nav för (järn)vägar. Även byggandet av kanalen mellan Michigansjön och Mississippi bidrog till stadens utveckling. Chicago är fortfarande ett viktigt stopp för de östvästliga förbindelserna i USA. Positionen som transportnav understyrks av O'Hare internationella flygplats, en av världens mest trafikerade flygplatser.

Chicago är ett stort industricentrum. Man tillverkar till exempel jordbruksmaskiner, motorer och maskinell utrustning. Livsmedelsindustrin spelar också en stor roll. Staden är det andra största finanscentrumet i USA (efter New York). I staden organiseras även många stora konferenser och möten.

Flygplatser

O'Hare internationella flygplats är en av de största flygplatserna i världen. Den är belägen 2,9 mil nordväst om staden. Flygplatsen är enkel att nå med bil: från Chicagos stadskärna följer man Kennedy Expressway, från norr till söder, I-294, och från västra Chicago, I-88. Utfarterna till flygplatsen är tydligt angivna. Närmre staden ligger den mindre Midway internationella flygplats, 1,6 mil från CBD. Flygplatsen är tillgänglig via I-55.

Kollektivtrafik

‘El’ (elevated train, ett tunnelbanesystem som mestadels går över marken) tar besökaren nästan överallt i Chicago. Det finns sju linjer och man kan få gratis kartor till tunnelbanenätet på stationerna (men även från Informationscentrum för besökare). Dessutom finns det många bussar i Chicago. Det är till stor nytta att nästa hållplats anges på en elektronisk skylt inuti bussen.

Trafik och parkering

Att köra runt i Chicagos centrum rekommenderas definitivt inte. Chicagos stadskärna är mycket trafikerad och parkering kostar en förmögenhet. Dessutom verkar stadens gatuplan enkel (ett regelbundet rektangulärt mönster) men skenet bedrar. Många gator har flera olika nivåer, vilket gör att det inte är lätt att hitta rätt. Stadens centrum är enkelt att utforska till fots. Det finns ett vidsträckt system av tunnlar och övertäckta broar för fotgängare.

Hotell

Det finns ett brett utbud av hotell i Chicago, men priserna är höga i stadens centrum. De flesta (affärs) hotell är belägna i The Loop (CBD) och nära Magnificent Mile (Chicagos berömda affärsgata). Midway och North Lincoln har medelklass hotell. Det är ingen dålig idé att välja ett hotell som ligger längre från centrum, men kom ihåg att välja ett hotell som ligger nära en ‘El’ station.

Externa källor

För mer information om Chicago rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Chicago

EasyTerra Biluthyrning Chicago jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i USA, men i en annan stad än Chicago, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning USA-sidan, där du kan välja i vilken stad i USA du vill hyra en bil.