Biluthyrning Belfast

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Belfast på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Belfast

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Nordirland
  3. Belfast
EasyTerra Biluthyrning Belfast är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Belfast

Biluthyrning Belfast
Biluthyrning Belfast

Inledning

Belfast är huvudstaden på Nordirland. Staden har varit drabbad av oroligheter under flera år på grund av våldet mellan katoliker och protestanter, vilket av britterna kallas ‘Svårigheterna‘ i en förmildrande omskrivning. Staden har blivit mycket fridfullare efter fredsavtalen i slutet på 90-talet. Särskilt under de senaste åren har Belfast börjat blomstra. Många kvarlevor av ‘Svårigheterna‘ är fortfarande synliga. Nuförtiden är de konstigt nog till och med turistattraktioner!

Befolkning

I början på 70-talet hade staden 600 000 invånare. Senare flyttade många människor till förorterna. Belfast storstadsområde har idag 600 000 invånare, men mindre än hälften av dem (280 000) bor inne i själva staden. 

Geografiskt läge

Belfast ligger på östkustens vid floden Lagans mynning. Kullarna nordväst om staden sägs ha inspirerat Jonathan Swift när han skrev romanen Gullivers Resor. 

Ekonomi

Efter fredsavtalen på 90-talet har investerarnas förtroende snabbt ökat. Samtidigt har stadens regering inlett stora projekt för att göra Belfast mer attraktivt. Det främsta exemplet på stadens förbättring är Victoria Square, området runtomkring katedralen, Titanic Quarters och Waterfront Hall, liksom det vackra rådhuset i renässansstil som har totalrenoverats.

Belfast var för i tiden ett viktigt centrum för skeppsbygge. Titanic byggdes i stadens skeppsvarv. Denna sektor har nu nästan helt försvunnit. Under senare år har de högteknologiska företagen blivit allt viktigare för den lokala ekonomin. 

Även turismens betydelse ökar. Staden tar emot 8 miljoner människor om året och detta nummer ökar ständigt.

Flygplatser

Belfast har två flygplatser. Belfast internationella flygplats ligger 2,1 mil nordväst om staden (vid motorväg A57) och har både inrikes och internationella flygningar. Den mindre George Best Belfast City flygplats (uppkallad efter en fotbollslegend som dog 2005) hanterar främst flygningar till Irland och Storbritannien. Denna flygplats är belägen endast tre kilometer från stadens centrum.

Kollektivtrafik

Stadens kollektivtrafik består av busslinjer som huvudsakligen går mellan stadens centrum och utkanter. De går ofta och de kör i egna filer. Förbindelserna mellan stadens förorter och centrum är utmärkta tack vare det stjärnformade nätverket. Det finns emellertid inga direkta förbindelser mellan de olika förorterna.

Det finns tågförbindelser bland annat till Bangor, Lisburn, Portadown, och till den irländska huvudstaden Dublin.

Trafik och parkering

Bilen är det populäraste transportmedlet bland invånarna på Nordirland. Det märker man när man ser trafikkaoset under morgonen och kvällens rusningstider. Vägarna är emellertid i behov av underhåll, men man arbetar för att förbättra infrastrukturen. När det inte är rusningstrafik går det perfekt att köra omkring i Nordirlands huvudstad.

Det finns flera garage i Belfast, men priserna är ganska höga. Man bör även vara uppmärksam på att polisen utför en strikt kontroll av parkeringsöverträdelser!

En del av stadens centrum är endast tillgängligt för lokalbussar och fotgängare.

Hotell

Tillsammans med turistboomen har hotellutbudet ökat avsevärt under de senaste åren. Det finns ett brett utbud av hotell i alla prisklasser. Eftersom turismen växer rekommenderar vi att man bokar hotell i god tid innan resan, särskilt under sommarmånaderna och omkring jul.

Externa källor

För mer information om Belfast, rekommenderar vi Google och följande källor:

 

Biluthyrningsplatser i Belfast

EasyTerra Biluthyrning Belfast jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Nordirland, men i en annan stad än Belfast, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Nordirland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Nordirland du vill hyra en bil.