Biluthyrning Dublin

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Dublin på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Dublin.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Dublin

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Irland
  3. Biluthyrning Dublin
EasyTerra Biluthyrning Dublin är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Dublin

Biluthyrning Dublin
Biluthyrning Dublin

Inledning

Det speciella med Dublins historiska centrum är att allting är lika vackert. Atmosfären är vänskaplig. Vad som kännetecknar stadens centrum är att det ger besökaren en bild av en plats vars historia rymmer problem och välstånd, konsolidering och expansion. Utanför stadens centrum finns många moderna kvarter, hus i gregoriansk stil och kontorsbyggnader.

Befolkning

Dublin är Irlands huvudstad och har över 1,1 miljoner invånare. Detta gör också staden till Irlands största. Precis som befolkningen på Irland, är Dublins befolkning en blandning av engelsmän och kelter.

Geografiskt läge

Dublin ligger på mitten av Irlands östkust. Floden Liffey rinner genom stadens hjärta och mynnar ut i Dublinviken. Dublins invånare har alltid varit svaga för denna gyttjiga, men ändå ståtliga flod.

Ekonomi

Irland är det land i Europeiska unionen som har snabbast växande ekonomi. Dublin var och är den ekonomiska tillväxtens motor. Ekonomins viktigaste sektorer är software, elektronik, finansiell service och turism. Affärsverksamheten koncentreras främst i Dublins förorter, där kontoren ligger.

Anledningen till att Dublins ekonomi växer så snabbt är att den skapar billig arbetskraft och har låga företagsskatter. Detta lockar många internationella företag som i sin tur skapar tillväxt och välstånd.

Turismen är också mycket viktig i Dublin. Varje dag lockar staden miljontals turister. Detta har att göra med, bland annat, pubarna, Guinness, den irländska musiken, de gregorianska byggnaderna, parkerna, slotten och universitetet.

Flygplatser

Irland har tre internationella flygplatser, av vilka Dublins flygplats är den viktigaste. Flyg från många länder i Europa landar här, liksom inrikesflyg såklart. Dessutom finns det två flyg från andra kontinenter som landar på Dublins flygplats. Det finns också lågprisflygbolag.

Kollektivtrafik

Om du inte behöver ha en hyrbil till ditt förfogande så är det mycket lätt att resa med allmän transport. Dublin Bus erbjuder service inom staden och kan ta dig till många platser. Xpresso, en bussförbindelse som skapades av Dublin Bus särskilt för att fungera i rusningstrafik, har snabba och direkta anslutningar till platser som är viktiga för stadens affärsliv. Airlink är en regelbunden förbindelse mellan Dublins flygplats och, bland annat, stadens centrum. Nitelink är en särskild nattbussförbindelse till, bland annat, Dublins förorter. Raillink erbjuder en bussförbindelse mellan Dublins viktigaste tågstationer. Med Eireann bus kan du resa från Dublin till olika platser i närheten, liksom till många andra städer över hela Irland. LUAS är en spårväg som fungerar i Dublin. Den har varit i bruk sedan 2004. LUAS förbinder Dublins förorter med stadens centrum. Den har två linjer: en grön linje och en röd linje. Från Dublin kan du också resa längre in i Irland med tåg.

Trafik och parkering

Först och främst är det viktigt att komma ihåg att människorna kör på vänster sida av gatan Irland. Bilarna i Irland har ratten på höger sida och växelspaken sitter till vänster om föraren. Den högst tillåtna hastigheten i bostadsområden är 48 kilometer i timmen (30 miles), på landsbygden är den 96 kilometer i timmen (60 miles) och på motorvägar 112 kilometer i timmen (70 miles). Att köra bil i Dublin är inte särskilt svårt eftersom trafiken inte är så livlig. Den svåraste biten är att köra på vänster sida. Dublin omges av ringvägen M50, med avfarter till Dublin eller andra städer. Bilar parkerar på vänster sida av vägen. Kom ihåg att i Dublin är parkering inte gratis.

Hotell

Dublin har alla de sorters hotell som en internationell stad förväntas ha. Det är alltid klokt att boka i förväg. När turisterna har lämnat staden kommer affärsmännen dit och vice versa.

Externa källor

För mer information om Dublin rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Dublin

EasyTerra Biluthyrning Dublin jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Irland, men i en annan stad än Dublin, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Irland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Irland du vill hyra en bil.