Biluthyrning Palermo

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Palermo på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Palermo

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Sicilien
  4. Biluthyrning Palermo
EasyTerra Biluthyrning Palermo är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Palermo

Biluthyrning Palermo
Biluthyrning Palermo

Inledning

Palermo är en stad med problem när det gäller maffian, okontrollerad tillväxt samt fattigdom. Emellertid tar detta inte bort dess charm. Palermo har en tretusen år gammal historia, vackra palats och kyrkor, och ett underbart kök. 

Befolkning

Palermo är den femte största staden i Italien, med omkring 650 000 invånare. Relativt sett bor många av maffians medlemmar i Palermo. I ljuset av Siciliens relativt dåliga ekonomiska situation, jämfört med fastlandet, finns där inte många utländska gästarbetare. Trots detta är Palermo en av de snabbast växande städerna i Italien. På grund av jordbrukets tillbakagång på Sicilien flyttar många till de stora städerna, i synnerhet till Palermo. 

Geografiskt läge

Palermo ligger på ön Sicilien, vilken är halvt självständig från Italien. I Palermo ligger det sicilianska parlamentet. Denna huvudstad är belägen i norra delen av Sicilien vid Tyrrenska havet. 

Ekonomi

Palermos ekonomi är framför allt beroende av industri och handel. Industrin består särskilt av hantering och konservering av jordbruksprodukter. Bomull är en annan produkt som hanteras. Handeln innefattar i synnerhet export av italienska produkter som bomull, vin och konserverade grönsaker. Dessutom kommer turister till Palermo, även om turismen inte är så viktig för stadens ekonomi. Trots stadens ekonomiska mångfald är fattigdomen stor. 

Flygplatser

Palermos flygplats heter Falcone-Borsellinos flygplats. Den ligger tre mil väster om Palermo. Flygplatsen hanterar bland annat flyg till och från större europeiska städer. 

Kollektivtrafik

Om du inte har tillgång till hyrbil kan du ta en taxi till Palermos centrum för € 35. Annars kan du ta bussen som är mycket billigare. Palermos bussbolag heter AMAT. Bussarna går normalt i tid. Palermo har också en tunnelbana även om den inte är så tillämplig för besökare då den bara har 10 hållplatser. 

Trafik och parkering

Om du har erfarenhet av att köra i Rom eller Neapel, bör du klara dig fint i Palermo. Precis som Rom och Neapel, är Palermo en trafikerad plats med en massa tutande bilar 10 centimeter bakom dig. Bilstölder är ganska vanliga. Det är bäst att du parkerar din bil på säkra bilparkeringar om inte parkering ingår i din logi. 

Hotell

Vilken hotellkategori du än är ute efter så har Palermo dem alla. 

Externa källor

För mer information om Palermo rekommenderar vi Google och följande källor: 

Biluthyrningsplatser i Palermo

EasyTerra Biluthyrning Palermo jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Palermo, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.