Biluthyrning Neapel

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Neapel på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Neapel.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Neapel

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Neapel
EasyTerra Biluthyrning Neapel är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Neapel

Biluthyrning Neapel
Biluthyrning Neapel

Inledning

Neapel är en stad som har beskrivits som följer: "Dåliga byggnader, dåliga stenbeläggningar, dålig belysning, dåligt avloppssystem, dåligt anseende, dåligt styre och dålig ventilation". Kanske är det på grund av just detta som Neapel är en av de vackraste platserna i Europa. Det är en anmärkningsvärd stad, rik på historia, konst, kultur och gastronomi.  

Befolkning

Neapel är den fjärde största staden i Italien, med nästan en miljon invånare. Den är huvudstad i provinsen Campania, och den största staden i södra delen av landet. 

Geografiskt läge

Staden Neapel är belägen i sydvästra Italien, vid Neapelbukten. Från staden kan man se Vesuvius, vid vars fot ruinerna av Pompeji och Herculaneum ligger. 

Ekonomi

Även om norra Italien är rikt, är södra delen av landet en av de fattigaste regionerna i Europa. Trots detta är Neapel en av de viktigaste hamnarna i Italien.

Dessutom lockar Neapel många turister varje år. 1993 städade kommunen upp staden för att locka fler turister.

Utöver dessa sektorer är den neapolitanska maffian, Camorran, viktig för ekonomin. Camorran dominerar delar av finansvärlden, lokala frukt- och grönsaksmarknader, prostitutionen och den illegala vadslagningen.

Flygplatser

Capodichino flygplats är Neapels flygplats och förbinder Neapel med de större italienska och europeiska städerna. Flygplatsen ligger 8 kilometer nordöst om staden. Det är den största flygplatsen i södra Italien. Om du inte har en hyrbil tar bussen dig till Neapel på en halvtimme. Du kan också ta en taxi. Enkel resa till Neapel kostar omkring € 21.

Kollektivtrafik

Neapel har ett bussnät som fungerar oregelbundet och oförutsägbart. Det finns också två tåg- och spårvagnslinjer i staden. Dessutom har Neapel fyra tunnelbanelinjer. Allt som allt finns det mycket att välja på.

Trafik och parkering

Det är inte tillrådligt att köra bil i stadens centrum. Det bästa är att parkera bilen på en av de bilparkeringar som ligger inom gångavstånd från centrum. Var försiktig med var du parkerar din bil eftersom det kan finnas tjuvar som håller utkik. I allmänna ordalag är det svårt att köra bil i Neapel. Alla tutar hela tiden, man struntar i trafikljusen och man håller ett avstånd på ungefär 10 centimeter.

Hotell

Billiga hotell är lätta att hitta i Neapel även om du måste tänka på i vilket område hotellet ligger. Statione Centrale, till exempel, är en osäker stadsdel. .

Externa källor

För mer information om Neapel rekommenderar vi Google, och följande källor: 

Biluthyrningsplatser i Neapel

EasyTerra Biluthyrning Neapel jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Neapel, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.