Biluthyrning Taormina

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Taormina på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Taormina.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Taormina

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Sicilien
  4. Biluthyrning Taormina
EasyTerra Biluthyrning Taormina är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Taormina

Inledning

Taormina är en stad uppförd mot en kulle och en av de populäraste badorterna på den italienska ön Sicilien. De flesta turisterna stannar inte i själva staden utan på semesteranläggningarna i Giardini Naxos söder om Taormina eller Letojanni norr om staden.

Befolkning

Staden har omkring 11 000 invånare. 

Geografiskt läge

Taormina ligger på Siciliens ostkust, ungefär halvvägs mellan de större städerna Messina och Catania. Delar av detta kustområde är ett naturreservat, Riserva Naturale Isola Bella, inklusive kustremsan vänster om huvudstranden och halvön till höger om denna strand. 

Ekonomi

Turismen är den främsta inkomstkällan för Taormina. I juli och augusti är det mycket liv och rörelse på den här badorten, inte bara med utländska men också italienska turister.

Flygplatser

Den närmaste flygplatsen är Catania flygplats. Catania internationella flygplats (officiellt: Aeroporto di Catania-Fontanarossa) ligger 6,5 mil sydväst om staden och är lätt att nå med hyrbil via motorväg A18. 

Kollektivtrafik

Taormina har ingen fast kollektivtrafik, men det finns en pendelbuss som förbinder tågstationen i stadens centrum med badorterna Giardini Naxos, Letojanni och Castelmola. Det finns också en bergbana mellan centrum och stranden nära Mazarro; den är endast i drift under de varma månaderna. Det finns tåg- och bussförbindelser med Messina och Catania.

Trafik och parkering

Taorminas huvudgata är en gågata och på de kringliggande gatorna är bara lokaltrafik tillåten. Om man säger att man är på väg till sitt hotell måste man kunna bevisa det. Det finns två stora parkeringsplatser i utkanten av staden: 'Parcheggio Lumbi' och 'Parcheggio Porta Catania'. Den senare ligger närmast centrum. Pendelbussar går mellan parkeringsplatserna och stadens centrum. 

Hotell

Taormina är en mycket populär badort och under sommaren är nästan alla hotell fullbokade. Om man vill övernatta i Taormina på sommaren måste man boka sitt boende i förväg. I och runt om staden (längs stränderna) hittar man främst mellanklass- och lyxhotell och anläggningar. Det finns praktiskt taget inga lågprisboenden. 

Externa källor

För mer information om Taormina rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Taormina

EasyTerra Biluthyrning Taormina jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Taormina, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.