Biluthyrning Giardini Naxos

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Giardini Naxos på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Giardini Naxos.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Giardini Naxos

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Sicilien
  4. Biluthyrning Giardini Naxos
EasyTerra Biluthyrning Giardini Naxos är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Giardini Naxos

Inledning

Som många andra platser på Sicilien var Giardini Naxos tidigare en lugn fiskeby. Sedan sjuttiotalet under förra århundradet har byn utvecklats till en populär semesterort med vackra stränder och en panoramavy över bukten. I juli och augusti kan det vara mycket folk där. 

Befolkning

Över 10 000 personer bor i Giardini Naxos.

Geografiskt läge

Giardini Naxos ligger i provinsen Messina på östkusten på den italienska ön Sicilien. Badorten ligger i en vacker bukt mellan Kap Taormina och Kap Schisò. Staden Taormina ligger (nästan) på gångavstånd. Väster om staden ligger den imponerande vulkanen Etna. 

Ekonomi

Giardini Naxos betyder 'Naxos trädgårdar' och är en av de mest attraktiva platserna på Siciliens östkust. Turismen är därför den huvudsakliga inkomstkällan: badorten besöks av både italienare och utlänningar (huvudsakligen fransmän och tyskar). Många lustjakter och kryssningsfartyg lägger till i Giardini Naxos hamn.

Flygplats

Den närmaste flygplatsen är Catania flygplats, 6 mil sydväst om stadens centrum. Catania-Fontano-Rossa flygplats är lätt att nå med hyrbil via motorväg A18.

Kollektivtrafik

Det finns ingen allmän busstransport i Giardini Naxos; man måste använda sig av taxi. Bussar avgår från busstationen Recanati till platser i omgivningen, däribland Taormina.

Trafik och parkering

Giardini Naxos blir fullt av rörelse under sommarmånaderna och då kan det vara svårt att hitta en gratis parkeringsplats för ens hyrbil. Det är bäst att lämna den på hotellet och använda den för utflykter i omgivningarna och till stränderna längre bort. Det finns vanligtvis tillräckligt med parkeringsplatser nära stränderna. 

Hotell

Giardini Naxos har ingen brist på logi. De populäraste hotellen och pensionaten ligger nära havet, längs Via Tysandros. Man bör tänka på att det är mycket folk i juli och augusti. Man bör boka sitt hotell i god tid om man vill besöka Giardini Naxos under dessa månader. Det blir särskilt mycket rörelse runt den 15 augusti då den årliga Ferragostofestivalen äger rum. Om man inte hittar boende i själva staden finns det också flera hotell och semesteranläggningar i närheten. 

Externa källor

För mer information om Giardini Naxos rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Giardini Naxos

EasyTerra Biluthyrning Giardini Naxos jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Giardini Naxos, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.