Biluthyrning Ragusa

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Ragusa på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Ragusa

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Italien
 3. Biluthyrning Sicilien
 4. Biluthyrning Ragusa
EasyTerra Biluthyrning Ragusa är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Ragusa

Inledning

Den sicilianska staden Ragusa består av två delar: Ragusa Ibla (Gamla Stan) och Ragusa Superior (Nya Stan). Delningen skedde efter en kraftig jordbävning 1963. Stadens framstående personer bestämde att den gamla delen skulle byggas upp igen, medan arbetarna byggde en ny stad. Ragusa Ibla är en vacker stad med små gränder, branta trappor och gamla kyrkor, däribland Duomo di San Giorgio. Arton byggnader i gamla Ragusa är upptagna på UNESCO:s världsarvslista.

Befolkning

Staden (både den gamla och nya delen) har omkring 75 000 invånare.

Geografiskt läge

Ragusa ligger i sydost på den italienska ön Sicilien. Själva staden är byggd på en bred kulle mellan två dalar, Cava San Leonardo och Cava Santa Domenica. Hamnen, Marina di Ragusa, ligger vid Medelhavet omkring 2,5 mil sydväst om Ragusa. Här hittar man vackra stränder och staden har ett pulserande nattliv. Man kan ta sig till den här badorten med hyrbil från Ragusa via SP25.

Ekonomi

Det finns en del lätt industri nära Ragusa, men provinsen är främst känd för sin växthusodling. Det finns också olivlundar och boskapsuppfödning för mjölk- och köttproduktion. Det finns fortfarande några fiskebyar på kusten, men den huvudsakliga inkomstkällan är turismen. 

Flygplatser

Det finns två flygplatser nära Ragusa. Den närmaste är Comiso-flygplatsen, återöppnad 2013. Denna flygplats är en halvtimmes körning från centrum. Alternativt är Catania-Fontanarossa flygplats cirka 1,5 timmar bort.

Kollektivtrafik

Ragusa har bra kollektivtrafik: femton busslinjer upprätthåller förbindelsen mellan den gamla och nya delen av staden. De flesta bussarna från Azienda Siciliana Trasporti (AST) kör en cirkelrunda. Man köper biljetter i tidnings- eller tobakskiosker. Det finns också bussar till andra platser i närheten, däribland Marina di Ragusa.

Trafik och parkering

Ragusa Ibli (den gamla delen av staden) består av smala gränder, vindlande gator och branta trappor, där man inte kan köra med sin hyrbil. Det är bäst att lämna sin hyrbil i Ragusa Superior (mer än tillräckligt med parkeringsmöjligheter) och promenera till det gamla Ragusa via trapporna från Via Roma. Man kan också köra sin hyrbil till Ibli; utanför centrum finns det en parkeringsplats, men den är ofta fullparkerad under sommarmånaderna. 

Hotell

Den gamla delen av Ragusa har ett stort logiutbud, många mellanklasshotell och bed & breakfasts. Semesteranläggningar och turisthotell hittar man vid kusten, inte bara i Marina di Ragusa, men också i andra badorter vid Medelhavet. Om man är ute efter lugn och ro finns det flera agriturismoalternativ ('semester på bondgård') i stadens närhet. Man hittar också hotell och pensionat i de mindre städerna Comiso (väster om Ragusa) och Modica (söder om staden). 

Externa källor

För mer information om Ragusa rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Avis
 • Europcar
 • Hertz
 • Keddy By Europcar
 • Maggiore
 • National Car Rental
 • Optimo Rent
 • Sicily by Car
 • SIXT Rent a Car
 • Target Rent
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Ragusa

EasyTerra Biluthyrning Ragusa jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Ragusa, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.