Biluthyrning Trapani

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Trapani på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Trapani

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Italien
 3. Biluthyrning Sicilien
 4. Biluthyrning Trapani
EasyTerra Biluthyrning Trapani är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Trapani

Biluthyrning Trapani
Biluthyrning Trapani

Inledning

Trapani är en stad på den italienska ön Sicilien. Det är en vacker historisk stad med en imponerande basilika (Madonna di Trapani), en 1600-tals katedral och magnifika byggnader i barockarkitektur, som till exempel Palazzo della Guidecca. Den färgglada fiskehamnen är också värd ett besök. Trapani är inkörsporten till de Egatiska öarna, utanför Siciliens kust. 

Befolkning

Staden har långt över 70 000 invånare.

Geografiskt läge

Trapani ligger på den nordöstra delen av Sicilien, på en landtunga som sträcker sig ut i Medelhavet. Staden är egentligen inkilad mellan havet och berget Erice (751 meter). Stadens namn härstammar ursprungligen från det grekiska ordet Drepanon, som betyder skära. Staden kallas så på grund av sin kurvformade hamn.

Ekonomi

Fiske och framställning av fiskprodukter är huvudpelarna i den lokala ekonomin. Andra viktiga exportprodukter är salt (från stora saltbassänger nära Trapani), marmor och vin. Inte bara de många fiskebåtarna utan även flera olika färjor använder hamnen flitigt. Färjor avgår till Egatiska öarna, Sardinien och Tunis (huvudstaden i Tunisien).

Flygplatser

Trapanis flygplats, Vincenzo Florio flygplats ligger 1,3 mil söder om staden. Det finns inrikes flygförbindelser till Siciliens huvudstad Palermo, till ön Pantelleria, samt till Pisa, Milano och Rom på det italienska fastlandet. Lågprisflygbolaget Ryanair erbjuder flygningar till ett fåtal städer i Italien, samt till flera andra städer i resten av Europa.

Kollektivtrafik

Trapanis kollektivtrafik består av 13 busslinjer. Var uppmärksam på att bussarna inte alltid rättar sig efter turlistan. Man kan ta en linbana till berget Erices topp. Andra platser på Sicilien kan nås med buss. De flesta busslinjer går emellertid inte regelbundet. Det finns bara en frekvent bussförbindelse till Palermo.

Trafik och parkering

Det finns en klar skillnad mellan den gamla och den nya delen av staden. Den gamla delen av staden är det enklast att utforska till fots. Den nya delen har ett mer välordnat gatunät och det är därför lättare att ta sig runt med bil. Man kan parkera på gatan, men man bör vara uppmärksam på att man måste betala i centrum.

Flera bra motorvägar förbinder Trapani med andra platser på Sicilien, som till exempel Palermo, Catania och Messina. Kustvägen till Mazara del Vallo är också i mycket bra skick. Andra vägar är slingrande och smala, därför är det viktigt att köra försiktigt.

Hotell

Trapani har ett bra utbud av hotell och enkla pensionat att erbjuda. Det finns både genuina hotell i gamla byggnader och moderna lyxhotell (som till exempel Crystal Hotel nära tågstationen). Vanligtvis är det enkelt att hitta ett ledigt rum, förutom under påsken när tusentals människor kommer till Trapani för att uppleva processionerna.

Externa källor

För mer information om Trapani, rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • Ecovia Rent
 • Enterprise
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • Goldcar
 • Hertz
 • InterRent
 • Keddy By Europcar
 • Leasys
 • LocautoRent
 • Maggiore
 • National Car Rental
 • Rhodium Car Rental
 • Sicily by Car
 • SIXT Rent a Car
 • Smile Rent
 • Target Rent
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Trapani

EasyTerra Biluthyrning Trapani jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Trapani, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.