Biluthyrning Agrigent

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Agrigent på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Agrigent.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Agrigent

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Sicilien
  4. Biluthyrning Agrigent
EasyTerra Biluthyrning Agrigent är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Agrigent

Inledning

Agrigento är huvudstad i provinsen med samma namn på den italienska ön Sicilien. Det är en gammal stad, som grundades av grekerna 581 f. Kr. 406 f.Kr. attackerades Agrigento av kartagerna som ödelade staden. I Valle dei Templi har några tempel bevarats och dessa utgör stadens största turistattraktion.

Befolkning

Staden har över 60 000 invånare.

Geografiskt läge

Agrigento är belägen på Siciliens sydkust, över sju mil sydöster om Caltanissetta och nästan 20 mil väster om Catania.

Ekonomi

På grund av sina intressanta arkeologiska lämningar är Agrigento ett viktigt turistcentrum på Sicilien och även ett centrum för jordbruksprodukter från stadens omgivning: citrusfrukter, oliver och (vin) druvor. Ändå är Agrigento en fattig stad, en av de fattigaste i Italien med en hög procentenhet arbetslösa.

Flygplatser

Aeroporto di Catania-Fontanarossa (eller Catania internationella flygplats) är den flygplats på Sicilien från vilket det är enklast att nå Agrigento. Om man tar sin hyrbil från flygplatsen så följer man först motorvägen till Palermo, sedan svänger man sydväster mot Caltanissetta och kör till Agrigento via SS-640.

I flera år har det funnits planer på att bygga en flygplats närmare Agrigento, men miljövårdare och Catania flygplats, som är rädd för att förlora kunder, motsätter sig detta starkt.

Kollektivtrafik

Den centrala busstationen ligger nära tågstationen. Det går bussar från det Arkeologiska Museet och från en plats längre nedför backen till ingången av Valle dei Templi. Det finns även färjeförbindelser från den närliggande Porto Empedocle till öarna Lampedusa och Linosa.

Trafik och parkering

De trånga medeltida gatorna i Agrigentos centrum lämpar sig inte för att utforska med hyrbil. Det är bättre att parkera sin bil på en övervakad parkeringsplats utanför centrum. Man bör aldrig lämna sin hyrbil obevakad! Man bör också tänka på att vägarna som ligger på öns inre delar kan vara smala, slingrande och ibland oasfalterade. 

Hotell

Det finns ett rimligt utbud av logi i Agrigento, vilket sträcker sig från enkla pensionat till lyxiga hotell. De senare hittar man i stadens historiska centrum och nära Valle dei Templi.

Externa källor

För mer information om Agrigento, rekommenderar vi Google och följande källor:

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Agrigent, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.