Biluthyrning Cefalu

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Cefalu på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Cefalu.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Cefalu

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Sicilien
  4. Biluthyrning Cefalu
EasyTerra Biluthyrning Cefalu är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Cefalu

Inledning

Cefalù är en pittoresk siciliansk stad som grundades av grekerna. De gav staden namnet Kephalos (vilket betyder "huvud"), efter formen på en klippa som höjer sig över staden. På La Rocca finner man kvarlevor från grekernas och romarnas tid och även lämningar efter en medeltida fästning. Katedralen, vid foten av La Rocca byggdes på 1100-talet; inuti den hittar man vacker bysantinsk mosaik. Cefalùas främsta attraktion är stranden, en av Siciliens bästa.

Befolkning

Staden har omkring 15 000 invånare.

Geografiskt läge

Cefalù är belägen på Siciliens norra kust vid det Tyrrenska havet, mittemellan Trapani i öst och Messina i väst. Siciliens huvudstad - Palermo - ligger 7,5 mil väster om Cefalù.

Ekonomi

Cefalù är fortfarande en fiskeby, men turismen har blivit viktigare. Fram till nyligen var det huvudsakligen italienare som tillbringade semestern här, men allt fler européer och även turister från andra delar av världen har upptäckt denna stad, dess vackra stränder och varierande omgivningar. 

Flygplatser

Staden har ingen egen flygplats. Palermo internationella flygplats är den närmaste flygplatsen, 10 mil väster om Cefalù. Denna flygplats är enkel att nå med hyrbil via motorväg A20. Messina flygplats är belägen omkring 16 mil öster om Cefalù och kan även nås via A20. Motorväg A19 går till Catania flygplats, omkring 16 mil sydost om Cefalù.

Kollektivtrafik

Cefalù har bra kollektivtrafik, som består av fyra busslinjer. Dessutom finns det järnvägs- och tågförbindelser till andra platser på Sicilien, inklusive Palermo och Messina.

Trafik och parkering

Det är inte tillåtet att parkera i den gamla stadskärnan. Det finns parkeringsfaciliteter i utkanten av centrum (både gratis- och betalparkering). Det finns ett parkeringsgarage vid Via Verga. En hyrbil är ett idealiskt transportmedel för att utforska Cefalùs omgivningar. Man kan till exempel göra en dagsutflykt till Castelbuono, precis söder om staden.

Hotell

Antalet logimöjligheter ökar i samma takt som mängden turister som besöker Cefalù växer. Inuti och utanför Cefalù hittar man inte bara hotell, pensionat och semesteranläggningar, utan man kan också hyra en lägenhet, sommarstuga eller lanthus. I juli och augusti kommer många människor till staden. Om man vill besöka Cefalù under dessa månader så rekommenderar vi att man bokar logi i god tid före resan. Många hotell är stängda från november till påsk.

Externa källor

För mer information om Cefalù rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Cefalu

EasyTerra Biluthyrning Cefalu jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Cefalu, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.