Biluthyrning Funchal

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Funchal på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Funchal.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Funchal

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Portugal
  3. Biluthyrning Madeira
  4. Biluthyrning Funchal
EasyTerra Biluthyrning Funchal är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Funchal

Biluthyrning Funchal
Biluthyrning Funchal

Inledning

Funchal är huvudstad på Madeira, en portugisisk ögrupp bestående av vulkanöar utanför den nordafrikanska kusten. Den största ön heter också Madeira. Den enda andra bebodda ön - Porto Santo - är mycket mindre. Där finns några andra små obebodda öar, ofta inte större än små klippor.

Namnet Funchal betyder 'fänkål', som växer i stora mängder på ön. Centrum av staden är Sé-katedralen som byggdes mellan 1493 och 1517. Där finns också magnifikt utformade parker, som till exempel den Botaniska trädgården (Jardim Botânico), en orkidéträdgård (Jardim Orquídea) samt före detta hotellet Monte Palace park.

Madeira är berömt för vinet som produceras här. Under 1700-talet var Amerika den största kunden. När självständighetsförklaringen undertecknades 1776 skålade man i ett glas Madeira.

Befolkning

Staden har 140 000 invånare, vilket gör den till den största staden på ön. Hela ögruppen har 270 000 invånare.

Geografiskt läge

Funchal ligger på öns sydkust mellan Santa Cruz och Câmara de Lobos. Andra städer på Madeira är Faial (2,1 mil norrut), Santana (2,5 mil norrut) och Machico (17 kilometer nordvästerut). Norr om staden ligger Pico Ruivo de Santana (1862 m).
Ön ligger närmare Marocko (60 mil österut) än sitt moderland Portugal (110 mil åt nordväst)

Ekonomi

Madeira är beroende av jordbruket, i synnerhet socker, vindruvor och bananer. Tropiska frukter odlas också på ön, vilka konserveras på ön och därefter exporteras. Dessutom är broderade textilier en viktig exportprodukt. Fisket spelar en mindre roll för ekonomin.
På senare tid har turismen blivit allt viktigare.
Madeira är en självstyrande region i Portugal, vilket betyder att den har sina egna bestämmelser, lagar och skatter. Regionen är bara beroende av moderlandet beträffande utrikespolitiken och försvaret.  

Flygplatser

Madeiras internationella flygplats ligger nära Santa Cruz omkring 30 minuter med bil från huvudstaden. Landningsbanan var förr extremt kort, men med stöd från den Europeiska Unionen har den förbättrats väldigt mycket. Det går dagliga flyg till Lissabon och till flera andra europeiska städer. Flygtiden från Lissabon till Madeira är cirka en och en halv timme. Porto Santo har också en flygplats. Flygtiden mellan de två öarna är bara runt 15 minuter.

Kollektivtrafik

De flesta busslinjerna stannar nära småbåtshamnen på Avenida do Mar e das Comunidades Madeirenses. Det finns utmärkta förbindelser med övriga ön. Det finns en färjeförbindelse mellan Madeira och Porto Santo vilken tar ungefär 2,5 timmar.

Trafik och parkering

Det finns bara en 'motorväg' på ön; från Santa Cruz via flygplatsen och Funchal till Câmara de Lobos. Norr om Funchal går den här vägen genom tunnlar i bergen. Att hyra bil är ett utmärkt sätt att utforska ön. Man måste komma ihåg att vägarna är smala och kurviga och att starka vindar är ett vanligt fenomen på ön. Dessutom finns det praktiskt taget inga bensinstationer utanför städerna.

Funchal har många parkeringsplatser runt centrum, till exempel nära småbåtshamnen och Via à Cota 40.

Hotell

I Funchals centrum finns det inte många hotell. De flesta turisthotellen och semesteranläggningarna är belägna väster om staden i det så kallade hotellområdet. Andra turistcentrum är Câmara de Lobos och Ribeira Brava, vilka båda ligger väster om Funchal. Där är stora prisskillnader mellan hög- och lågsäsong. Ofta är priserna dubbelt så höga under högsäsong, vilket är på sommaren och runt jul, och då måste man boka hotellrum i förväg.

Externa källor

För mer information om Funchal rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Funchal

EasyTerra Biluthyrning Funchal jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Portugal, men i en annan stad än Funchal, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Portugal-sidan, där du kan välja i vilken stad i Portugal du vill hyra en bil.