Biluthyrning Keflavik International Airport

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Keflavik International Airport på dina vägnar.

För att använda den här sidan måste din dator tillåta cookies.

Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Keflavik International Airport

EasyTerra Biluthyrning är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan hyra en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Keflavik International Airport

Keflaviks flygplats i ett nötskal

Keflaviks flygplats är Islands internationella flygplats och den ligger 4 mil sydväst om Reykjavik. Den byggdes av amerikanarna under andra världskriget. Flygplatsen var länge en viktig militärbas men efter kalla krigets slut har amerikanarna dragit tillbaka sina trupper från Island. Flygplatsen tar emot två miljoner passagerare per år. Reykjaviks flygplats - i närheten av huvudstaden - används för inrikesflyg.

En speciell flygbuss sköter förbindelsen mellan flygplatsen och huvudstaden. Det finns också en speciell flygbuss till ett motell i närheten.

I Leifur Eiríkssons flygterminal finns ett stort utbud av affärer. Till skillnad från många andra flygplatser kan man köpa tax-free vid ankomsten. Eftersom alkoholhaltiga drycker är mycket dyra på Island passar många människor på att handla här, speciellt islänningarna själva. Flygplatsen har ett par inrättningar för affärsresande. Det finns också såväl banker, växlingskontor och bankomater som trådlös internet.

Inom flygindustrin anges Keflaviks flygplats med förkortningarna KEF (IATA flygplatskod) och BIKF (ICAO flygplatskod).

Länk till den officiella webbsidan Keflaviks flygplats.