Biluthyrning Reykjavik

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Reykjavik på dina vägnar.

 • Gratis avbokning
 • Bästa pris-garanti
 • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Reykjavik

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Island
 3. Biluthyrning Reykjavik
EasyTerra Biluthyrning Reykjavik är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Reykjavik

Biluthyrning Reykjavik
Biluthyrning Reykjavik

Inledning

Reykjavik är huvudstad på Island med en trevlig gammal stadskärna. Runt om centrumet finns moderna bostadsområden som är planlagda med mycket utrymme. Detta innebär att det är en dyr stad, men de flesta människor föredrar att stanna i centrum. Tänk på att Island (inklusive Reykjavik) är ett mycket dyrt land. Särskilt dyra är färska grönsaker och frukt och alkoholhaltiga drycker.

Befolkning

Staden har cirka 170 000 invånare vilket är ungefär hälften av landets totala befolkning. En intressant uppgift: islänningar tilltalas aldrig med 'herr' eller 'fru' utan alltid med tilltalsnamn.

Geografiskt läge

Reykjavik ligger på sydvästra Island på bukten Faxaflói. Kustlinjen är mycket kurvig med djupa vikar och utanför kusten finns det öar. Reykjavik är den nordligaste huvudstaden i världen, inte långt från polcirkeln. Berget Esja (914 meter) är beläget i närheten av staden.

Ekonomi

Fiske och fiskehantering spelar fortfarande en stor roll i stadens ekonomi. Island är känd för sin tillverkning av avancerad elektronisk utrustning för fiskeindustrin. Fiskebåtarna lägger ut från den gamla hamnen i centrum, vilken också används för kryssningsfartyg. Öster om staden ligger industrihamnen Sundahöfn. Via denna hamn exporteras såväl fiskeprodukter som aluminium.
Dessutom håller Reykjavik på att utvecklas till en plats för framställning av läkemedel och software.

Flygplatser

Keflaviks internationella flygplats är belägen 4 mil sydväst om Reykjavik. Det finns en flygbussanslutning (FlyBus) mellan flygplatsen och stadens centrala busstation. På vägen stannar denna buss vid flera hotell. Att ta taxi från flygplatsen till centrum är mycket dyrt! Det finns direktflyg till och från de stora amerikanska och europeiska städerna. Budgetbolagen flyger till Köpenhamn och London-Stansted (på sommaren även till Frankfurt, Berlin, Alicante, Göteborg och Stockholm).
I närheten av stadens centrum ligger den lilla flygplatsen Reykjaviks flygplats som används för inrikesflyg och flyg till Grönland och Färöarna.

Kollektivtrafik

Den centrala busstationen Hlemmur, inte långt från den gamla hamnen, är där de flesta busslinjer möts. Eftersom de flesta människor har egen bil är nätverket för stadsbussar (Straeto) inte så populärt, men det kan vara praktiskt för besökare. Dagtid ankommer bussar var tjugonde minut, på natten en gång i halvtimmen. Om man måste byta buss ska man be om en övergångsbiljett (skiptimidi).

Trafik och parkering

Reykjavik är en mycket bilvänlig stad. Även om folket på Island hör till världens främsta bilägare blir det ingen trafikstockning tack vare de breda vägarna och den rymliga planläggningen av staden. Billyktorna ska användas även dagtid och alla i bilen måste använda bilbälte. Det är lätt att parkera bilen nästan överallt. I stadens centrum finns det parkeringsmätare. Det är billigare att parkera bilen på någon av parkeringsplatserna.

Om man beslutar att upptäcka det inre av landet ska man ha i åtanke att många av vägarna är grusvägar. Om man kör för fort är det lätt att tappa kontrollen över bilen. Så tänk på att köra försiktigt! Om en väg övergår från asfalt till grus markeras detta med texten 'malbik endar'. Sakta ned farten vid sådan anvisning! En skylt med texten 'einbreið brú' betyder att man närmar sig en smal bro med endast en vägbana. Ta reda på vägförhållandena föra avresa, speciellt då det inte är sommar.

Några andra exempel på trafiktermer på isländska: parkering - bilastaedi, förbifartsled - krokaleid, bensinstation - bensinstod, vägtull - toll vegur, motorväg - hradbraut.

Hotell

Det som gäller för mat och dryck gäller även hotell: de är ganska dyra. De flesta hotellen är belägna i stadens centrum. För billigare alternativ får man söka sig till utkanten av staden. Generellt sett kan man boka hotell vid ankomsten. Om man vill bo på ett speciellt hotell eller i ett speciellt område är det bäst att boka i förväg.

Externa källor

För mer information om Reykjavik rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • Carwiz rent a car
 • FireFly Car Rental
 • Flizzr
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • Hertz
 • Icelimo Luxurytravel
 • McRent
 • National Car Rental
 • Payless Car Rental
 • Procar
 • SIXT Rent a Car
 • Touring Cars

Biluthyrningsplatser i Reykjavik

EasyTerra Biluthyrning Reykjavik jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Island, men i en annan stad än Reykjavik, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Island-sidan, där du kan välja i vilken stad i Island du vill hyra en bil.