Biluthyrning Frankfurt

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Frankfurt på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Frankfurt

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Tyskland
  3. Biluthyrning Frankfurt
EasyTerra Biluthyrning Frankfurt är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Frankfurt

Biluthyrning Frankfurt
Biluthyrning Frankfurt

Inledning

Frankfurt ligger på floden Mains båda flodstränder. Staden är Tysklands och Kontinentaleuropas ekonomiska hjärta. De strålande skyskraporna som dominerar stadens centrum påminner besökaren om Manhattan i New York. Därför kallas Frankfurt även för ‘Mainhattan’. Staden är en viktig knutpunkt både för väg- och järnvägstransport, såväl som för flygtrafik. 

Tyskar kallar vanligtvis staden vid dess fullständiga namn Frankfurt am Main, för att skilja den från den mindre Frankfurt an der Oder i den tyska staten Brandenburg.

Befolkning

Staden har över 650 000 invånare. Hela 20 % kommer från andra länder. Det är allt från bankdirektörer till arbetskraftsinvandring. Anmärkningsvärt nog har invånarantalet varit detsamma sedan på 60-talet. 

Geografiskt läge

Frankfurt är centralt beläget i Tyskland på floden Mains båda stränder (floden mynnar ut i Rhen, 3,5 mil väster om staden). Nordost om staden ligger den låga bergskedjan Taunus.

Ekonomi

Den viktigaste näringen i Frankfurts ekonomi är finanssektorn. Det europeiska fastlandets största börsmarknad ligger i staden. Den Europeiska Centralbanken, den Tyska Federalbanken och tysklands största bankkorporationer har sina huvudsäten i Frankfurt. Dessutom är staden ett viktigt centrum för kongresser och mässor, som till exempel Internationale Automobil-Ausstellung (världens största bilutställning) och Frankfurter Buchmesse (världens största bokmässa).

Frankfurt är en av de europeiska städer som har högst inkomst per capita.

Flygplats

Den internationella Frankfurt Rhein Main flygplats ligger 1,2 mil utanför staden. Med sina nästan 55 miljoner passagerare om året är den Europas tredje största flygplats. 

Lågprisflygbolag flyger till Frankfurt Hahn flygplats. Namnet är något missledande eftersom flygplatsen ligger 1,2 mil väster om staden.

Kollektivtrafik

Frankfurt har ett utmärkt kollektivtrafiknätverk. Det finns sju tunnelbanelinjer (U-Bahn), nio spårvagnslinjer och 42 busslinjer. På fredagar och lördagar finns särskilda nattbussar.  

S-Bahn (ett tågsystem som inkluderar förorterna) kan man ta till destinationer utanför Frankfurt. Detta tågnät har bra förbindelser med hela Rhen-Mainområdet.

Trafik och parkering

Liksom i några andra tyska städer är Frankfurts centrum en så kallad ‘Umweltzone’ (en zon med begränsade utsläpp). Endast bilar med ett speciellt klistermärke på vindrutan får lov att köra i denna zon. Kraven på de billar som är tillåtna i denna zon kommer att höjas under de närmaste åren. 

Det är inte svårt att hitta parkeringsplats i Frankfurt, förutom under internationella utställningar. Staden har ett dynamiskt parkeringssystem som leder bilförarna till lediga parkeringsplatser i något av de 19 olika parkeringshusen.

Vid stadens utkant finns åtskilliga pendelparkeringar, där man kan lämna bilen för att fortsätta med kollektivtrafik till stadens centrum.

Hotell

Frankfurt har ett brett utbud av hotell i alla prisklasser. Var uppmärksam på att det kan vara svårt att hitta logi när det organiseras mässor och konserter i staden. Då höjer även de enklare hotellen sina priser.

Externa källor

För mer information om Frankfurt rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Frankfurt

EasyTerra Biluthyrning Frankfurt jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Tyskland, men i en annan stad än Frankfurt, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Tyskland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Tyskland du vill hyra en bil.