Biluthyrning Viseu

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Viseu på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Viseu.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Viseu

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Portugal
  3. Biluthyrning Viseu
EasyTerra Biluthyrning Viseu är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Viseu

Biluthyrning Viseu
Biluthyrning Viseu

Inledning

Den portugisiska staden Viseu har ett attraktivt historiskt centrum och ligger i en av landets trevligaste vinregioner. Stadens välstånd, både nu och i gamla tider, kan man se i de gamla, rikt smyckade, byggnaderna, men också i stadens moderna arkitektur. Huvudattraktionen är den romanska och gotiska katedralen (Sé) i den gamla stadskärnan. 

Befolkning

Staden har omkring 50 000 invånare. 

Geografiskt läge

Viseu ligger centralt i Portugal omkring 5 mil från Atlantkusten. Staden ligger i det så kallade Beira Alta, mellan två bergskedjor, Serra da Estrela och Serra do Caramulo. Från dessa berg flyter många floder och vattendrag genom området. Detta är den berömda vinregionen Dão.

Ekonomi

Viseu är huvudort i vinregionen Dão och vinhandel och forskning inom vinodlingsmetoder utgör därför en viktig del av den lokala ekonomin. Både Dão Wine Institute och Solar do Vinho do Dão ligger i staden. Staden är också känd för sitt svarta lergods samt koppar- och järnanordningar. Konglomeratet Visabeira (med intressen i telekommunikation, bygge, fastigheter, turism och annan service) har sitt huvudkontor i Viseu. Det finns också många högre utbildningsinstitut. 

Flygplatser

Den närmaste internationella flygplatsen är Porto flygplats. Den ligger 14 mil med bil nordväst om staden, omkring en och en halv timmes bilresa från Viseu. Den är lätt att nå med hyrbil via A25 och därefter A1.

Kollektivtrafik

Viseu har bra allmän stadstrafik som drivs av bussbolaget STUV. Bussarna går ofta och är moderna. En bergbana förbinder torget Adro da Sé i den gamla staden med Forum i den nya staden. Det finns också bussförbindelser med flera olika portugisiska städer, däribland Porto och Lissabon. Viseu har ingen tågstation.

Trafik och parkering

Det är lätt att hitta i Viseu med hyrbil. Via den inre ringleden (Estr. da Circumvaiaçao) kan man lätt köra från en del av staden till en annan. Att hitta en gratis parkeringsplats på gatan är inte så lätt, men som tur är finns det flera parkeringsplatser och några parkeringshus. Viseu ligger nära motorvägen A25 vilken går från den portugisiska hamnstaden Aveiro till Salamanca i Spanien. Sydväst om staden korsar den här motorvägen A24/IP3, en viktig nord-sydlig förbindelse. När man kör en hyrbil från Viseu till Nelas passerar man många vingårdar. 

Hotell

Viseu har ett stort logiutbud från enkla pensionat till femstjärniga hotell. Det finns också ett vandrarhem (Pousada de Juventude). Dessutom finns det boenden precis utanför staden, till exempel i Urbanização Quinta do Bosque väster om Viseu, där man hittar ett enormt, modernt hotell och konferenscentrum. Ett av de bästa hotellen är Pousada De Viseu, som ligger i en imponerande byggnad som tidigare var ett sjukhus. 

Externa källor

För mer information om Viseu rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Viseu

EasyTerra Biluthyrning Viseu jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Portugal, men i en annan stad än Viseu, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Portugal-sidan, där du kan välja i vilken stad i Portugal du vill hyra en bil.