Biluthyrning Albufeira

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Albufeira på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Albufeira.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Albufeira

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Portugal
  3. Biluthyrning Albufeira
EasyTerra Biluthyrning Albufeira är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Albufeira

Biluthyrning Albufeira
Biluthyrning Albufeira

Inledning

Från början var Albufeira ett enkelt fiskeläge, men nu är det den mest kända och populära turistorten i portugisiska Algarve. Stadskärnan består av smala gator, men utanför centrum finns det många nya hotell och lägenheter för turister och övervintrare. Nära hamnen finns det moderna hus i klara färger. Lokalbefolkningen kallar det området för 'legoland'.
Vi rekommenderar starkt att man utforskar de inre delarna av landet i sin hyrbil. Där hittar man intressanta byar som inte har förstörts av turismen.

Befolkning

Sedan turismen började utvecklas på 1960-talet har antalet invånare ökat kolossalt. För närvarande har Albufeira 30 000 invånare, även om de är fler under sommaren.

Geografiskt läge

Albufeira är beläget längst ner i södra Portugal i provinsen Algarve vid Atlanten. Staden ligger ungefär halvvägs mellan Lagos (i väster) och Faro (i öster).

Ekonomi

Från början var Albufeira ett fiskeläge. Dessutom var frukt en inkomstkälla. I synnerhet var torkad frukt en produkt som regionen var känd för. Nuförtiden spelar fisk och frukt en blygsam roll i den lokala ekonomin, vilken nästan helt och hållet är beroende av turismen. Algarve lockar årligen fem miljoner utländska besökare; många av dem åker till Albufeira eller dess omgivningar.  

Flygplatser

Faros flygplats ligger ungefär 3,5 mil öster om staden. Många budgetflygbolag har direktflyg till Faro från norra Europa, till exempel EasyJet, Flybe och Air Berlin. Via kustvägen N125 tar det cirka 45 minuter att köra till flygplatsen.

Kollektivtrafik

Det finns ingen stadsbuss i Albufeira. Busstrafiken till andra platser i Algarve är ganska bra, men lita inte alltför mycket på den officiella tidtabellen. Förbindelserna till andra turistorter sköts av snabbussar (Serviço Transrapido). Långdistansbussar till, exempelvis, Lissabon är bra och vanligtvis punktliga. 
Albufeira har gott om taxibilar, vilka inte är dyra om man ser till europeiska normalpriser.

Trafik och parkering

På senare år har vägarna i Algarve förbättrats betydligt. Den nya motorvägen A22 sträcker sig från den spanska gränsen till västra Algarve. Den löper parallellt med EN125 som sträcker sig något söderut. På EN125 måste man vara försiktig. För att svänga till vänster finns det ofta en separat fil på höger sida av vägen där man måste svänga vänster och därefter korsa den väg man körde på. Vid Zoo Marina nära Albufeira finns ett exempel på en sådan struktur.

Vägskyltarna håller inte alltid måttet. Ibland pekas gamla vägar ut i stället för de nyare och bättre vägarna. Innan man utforskar omgivningen i sin hyrbil rekommenderar vi att man köper en ny vägkarta.

Vidare bör man vara uppmärksam på att man i Portugal inte får parkera bilen inom 18 meter från en korsning eller inom 15 meter från en busshållplats. Man får böter för detta! Dessutom håller man strikt på hastighetsbegränsningen i Algarve (120 km/h på motorväg, 100 km/h på genomfartsleder och 50 km/h i bostadsområden, om inte annat anges).

I själva Albufeira är det bästa sättet att utforska centrum till fots. Portugiserna håller inte med, vilket får till resultat att centrum ofta är igenproppat av trafik. Runt den gamla stadskärnan finns det flera bilparkeringar.

Externa källor

För mer information om Albufeira rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Albufeira

EasyTerra Biluthyrning Albufeira jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Portugal, men i en annan stad än Albufeira, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Portugal-sidan, där du kan välja i vilken stad i Portugal du vill hyra en bil.