• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Rio De Janeiro

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Rio De Janeiro på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Rio De Janeiro

EasyTerra Biluthyrning Rio De Janeiro är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrningserbjudanden i Rio De Janeiro

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Rio De Janeiro.

Biltyp
Mini
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Lyx
SUV
Elektrisk

Biluthyrare i Rio De Janeiro

Nedan visas biluthyrningsföretagen i Rio De Janeiro med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.

 • Hertz

  8.5 (6964)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Localiza Car Rentals

  8.4 (37)
  Från SEK 201 / dag
 • Movida

  7.6 (12)
  Från SEK 142 / dag
 • Foco

  7.3 (35)
  Från SEK 168 / dag
 • Alamo

  7.3 (8779)
  Från SEK 403 / dag
 • Unidas

  Inga omdömen
  Från SEK 183 / dag
 • Budget

  7.8 (9731)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • National Car Rental

  8.5 (405)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Enterprise

  8.5 (1962)
  Ingen tillgänglig prisinformation

När är bästa tiden att boka en hyrbil i Rio De Janeiro?

Biluthyrningsföretag i och omkring Rio De Janeiro

Om du letar efter en hyrbil i Brasilien, men i en annan stad än Rio De Janeiro, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Brasilien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Brasilien du vill hyra en bil.

Biluthyrningsplatser i Rio De Janeiro

EasyTerra Biluthyrning Rio De Janeiro jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Platsinformation för Rio De Janeiro

Inledning

Rio de Janeiro är den före detta huvudstaden i Brasilien (fram till 1960, när Brasilia tog över denna titel) och även landets andra största stad (efter São Paulo). Det är en enorm stad med många sevärdheter. Först och främst, naturligtvis de berömda stränderna Copacabana och Ipanema, den stora statyn Kristus Frälsaren, på berget Corcovado, och Sockertoppen. Dessutom organiseras den världsberömda Riokarnevalen varje år: ett färgsprakande, musikaliskt och sensuellt skådespel. 2014 kommer Rio att vara en av värdstäderna för VM i fotboll och två år senare kommer de Olympiska Spelen att organiseras i staden. 

Befolkning

Officiellt bor det 6 miljoner människor i Rio de Janeiro, men hela tätortsområdet har mer än dubbelt så många invånare. Det är stora skillnader mellan rika och fattiga. De fattiga bor i slumområden - som kallas favelas - vilka ibland gränsar direkt till stadens mest välbärgade kvarter.

Geografiskt läge

Rio de Janeiro ligger på östkusten i Brasilien, nära Guanabarabukten. Bostadsområden har byggts på de platta markerna mellan klipporna. På de platser där det var svårare att bygga (på sluttningarna) har människor byggt sina egna hus och skjul och det är så slumområdena favela skapades. Klipporna och kullarna förser även staden med grönområden: Rio har två av världens största stadsparker Floresta da Tijuca och Parque Estadual da Pedra Branca.

Ekonomi

Stadens ekonomi är mycket mångfaldig. Den (finansiella) servicesektorn utgör den viktigaste delen, men på riksomfattande nivå så är São Paulos servicesektor större. Emellertid ligger Rio på första plats när det gäller industriell produktion. Inom denna industri är huvudsakligen livsmedel, kemikalier, olja, läkemedel, metall och skeppsbygge mycket viktiga sektorer.

Turismen har stor betydelse för staden. Inte bara utländska turister lockas till den vibrerande och omväxlande staden, även brasilianare tycker om att tillbringa sin semester i staden. 

Flygplatser

Galeão-Antônio Carlos Jobim internationella flygplats (som kort och gott kallas Galeão) ligger på en ö i Guanabarabukten, två mil från stadens centrum. Med en hyrbil är flygplatsen enkel att nå: motorväg BR-101 (Aveny Brasilien) leder till flygplatsen, liksom Via Expressa Presidente Joao Goulart / Linha Vermelha. Om dessa namn orsakar förvirring så är vägen till flygplatsen tydligt skyltad.

Rio har en andra flygplats, Santos Dumont flygplats, vilken endast används för inrikesflygningar.

Kollektivtrafik

Rio de Janeiro har ett mycket vidsträckt bussnät. Det består av mer ön 800 linjer som transporterar totalt 4 miljoner personer om dagen. Dessutom finns det två tunnelbanelinjer som möts i stadens centrum (Estácio station). På skyltarna står det på portugisiska, såväl som på engelska. Linje 1 går genom stadens centrum till Copacabana. Linje 2 stannar bland annat vid zoo, Maracanã stadium och Rios universitet. För turister finns det en historisk tunnelbanelinje till stadsdelen Santa Teresa (som kallas bondihno). Från hållplatsen Cinelândia avgår det ett tåg en gång i halvtimmen.

Trafik och parkering

Man bör inte låta sig skrämmas av den livliga och ibland kaotiska trafiken i Rio de Janeiro. En hyrbil är ett utmärkt val om man reser till stränder som ligger längre bort (och därför är mindre fullpackade). Man bör undvika rusningstimmen. Gatorna längs stränderna Copacabana och Ipanema är stängda för motortrafik på söndagar.

I centrum av Rio kan det vara svårt att hitta parkeringsplats. Det är inte alltid en bra idé att lämna bilen obevakad bredvid vägen. Det finns ofta "assistenter" som vill hjälpa en att se efter bilen. De gör detta i utbyte mot en liten summa, men man bör inte lita på deras instruktioner och inte betala dem förrän man kommer tillbaka till bilen.

Hotell

Jämfört med resten i Brasilien så är hotellrum i Rio de Janeiro dyra. Dessutom är utbudet i det (relativt) billiga segmentet knappt. Man bör också tänka på att vid särskilda höjdpunkter (karneval, nyår och semestermånaden januari) så är priserna högre. Vi rekommenderar att man bokar logi i god tid före resan. De dyraste hotellen ligger bredvid stränderna Copacabana och Ipanema. Billigare alternativ kan hittas i Flamengo och Catete.

Externa källor

För mer information om Rio de Janeiro, rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Brazilian real
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  80 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  60 km/h
 • Språk
  Portuguese
 • Populär bilkategori
  Ekonomi

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Hertz
 • Localiza Car Rentals
 • Movida
 • Foco
 • Alamo
 • Unidas
 • Budget
 • National Car Rental
 • Enterprise
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Brasilien
 3. Biluthyrning Rio De Janeiro