Biluthyrning Ankara

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Ankara på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Ankara

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Turkiet
  3. Ankara
EasyTerra Biluthyrning Ankara är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Ankara

Biluthyrning Ankara
Biluthyrning Ankara

Inledning

Ankara är huvudstaden i Turkiet. Det är emellertid Istanbul som är den största staden i landet. I staden kan man hitta många lämningar efter den grekiska, romerska och bysantinska tiden. Ankara har även ett trevligt gammalt centrum och många intressanta museer.

Befolkning

Staden har över fyra miljoner invånare.

Geografiskt läge

Ankara ligger centralt i Turkiet på den anatoliska högplatån, omkring 35 mil sydöster om Istanbul. Den äldsta delen av staden byggdes på den vänstra stranden av Ankara Çayı. Under de senaste åren har staden växt enormt. För hundra år sedan, innan dess att Atatürk utsåg Ankara till huvudstad, hade staden bara några tio tusen invånare. Nu bor mer än fyra miljoner människor där. Så förorterna är vidsträckta.

Ekonomi

Istanbul är Turkiets ekonomiska hjärta. Ankara är huvudsakligen beroende av sin status som huvudstad. Därför spelar kommunfullmäktige en viktig roll, liksom utbildning. Staden fungerar även som handelscentrum för produkter från jordbruksregionen som omger Ankara.

Flygplatser

Esenboğa internationella flygplats är belägen 2,8 mil nordöster om staden. Den nyligen totalrenoverade flygplatsen är enkel att nå med hyrbil från ringvägen runt Ankara (O-20). Avfarten till flygplatsen (via D-140) är tydligt angiven.

Kollektivtrafik

Ankara har ett bra offentligt transportsystem. Bussarna går mycket ofta. De är emellertid ofta fullpackade under rusningstiden. Detta gäller även för tunnelbanan. Turkiets huvudstad har två tunnelbanelinjer som möts på stationen Kızılay.

Trafik och parkering

Särskilt i den gamla stadskärnan där det finns många enkelriktade gator kan det vara svårt att hitta rätt. Att hitta en parkeringsplats på gatan kan också vara svårt. Lyckligtvis finns det flera olika parkeringsgarage (Otoparkı) i stadens centrum där man kan parkera hyrbilen säkert och för ett rimligt pris.

Hotell

Ankara har ett bra utbud av logi. De flesta av de billiga pensionaten finns i distriktet Ulus, i den gamla stadskärnan. Ankara är inte en turistmagnet på samma sätt som Istanbul. I allmänhet behöver man därför inte boka sitt hotellrum lång tid i förväg.

Externa källor

För mer information om Ankara rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Ankara

EasyTerra Biluthyrning Ankara jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Turkiet, men i en annan stad än Ankara, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Turkiet-sidan, där du kan välja i vilken stad i Turkiet du vill hyra en bil.