Biluthyrning Bastia

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Bastia på dina vägnar.

Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
search_main.worry_free_block.title
 • search_main.worry_free_block.usp.no_worries_deductible
 • search_main.worry_free_block.usp.unlimited_mileage
 • search_main.worry_free_block.usp.top_rated_suppliers
 • search_main.worry_free_block.usp.full_full_fuel_policy

Biluthyrning Bastia

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Bastia på dina vägnar.

Book before 25 February 2019 and pick up your rental by Sunday 7 April 2019
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Bastia

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Frankrike
 3. Biluthyrning Korsika
 4. Bastia
EasyTerra Biluthyrning Bastia är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Bastia

Biluthyrning Bastia
Biluthyrning Bastia

Inledning

Bastia grundades 1380 av Genua, som på den tiden var en mäktig stadsrepublik. Namnet kommer från "Bastille", fortet som byggdes på en kulle för att skydda staden. Fram till slutet av 1700-talet var Bastia Korsikas huvudstad. Det är en stad med trevlig atmosfär. Det finns en kyrka i klassisk stil, San Giovanni Battiste, och en gammal stadskärna, Terra Vechhia, med smala, krokiga gator och gränder.

Befolkning

Staden har nästan 40 000 invånare.

Geografiskt läge

Bastia ligger i den nordöstra delen av Korsika i Medelhavet. Norr om staden finns en vidsträckt halvö som sträcker sig till Korsika-udden, öns nordligaste punkt. Bastia har stränder med småstenar. Längre söderut finns vackra sandstränder.

Ekonomi

Sedan den byggdes 1862 är hamnen av stor betydelse för den lokala ekonomin. Det är inte bara en viktig fiskehamn, utan 2,5 miljoner människor använder varje år färjorna som anländer till och avgår från hamnen. Bastia tar emot fler passagerare än Marseille och Nice. Dessutom är hamnen viktig för exporten av korsiska viner, även om denna också sköts delvis via flyg. Bastias gamla hamn är idag en småbåtshamn.

Turismen har ganska stor betydelse. Själva staden Bastia lockar många turister, liksom naturen och stränderna i dess omgivning.

Även om Bastia är Korsikas ekonomiska centrum är stadens arbetslöshet hög. 20 % av den arbetsföra befolkningen beräknas vara arbetslös.

Flygplatser

Flygplatsen Bastia Poretta ligger 2 mil söder om staden, vid motorväg N193. Den har flygförbindelser med städer i Frankrike, andra europeiska länder och även med Marocko.

Kollektivtrafik

Det finns utmärkta bussförbindelser till andra platser på Korsika. De avgår från bussterminalen som ligger bredvid tågstationen.

Det finns tågförbindelser till Corte, Ajaccio, Calvi och Ponte Leccia.

Trafik och parkering

Den gamla delen av Bastia är det enklast att utforska till fots, men en hyrbil är passande för att köra runt i stadens omgivningar. Vid Citadel (fortet) finns det en stor underjordisk parkeringsplats.

Korsika har motorvägar, men de fungerar mer som huvudvägar. Man bör vara uppmärksam på att ön är bergig och vägarna har många kurvor. Ett avstånd kan se kort ut på kartan, men det kan ta längre tid att köra än man tror. Till exempel, om man vill köra från Bastia till Ajaccio måste man räkna med att det tar 2,5 timme.

Hotell

Det finns ett bra utbud av olika hotell i Bastia. I allmänhet är de ganska enkla. Det finns inga fyr- eller femstjärniga hotell. På sommaren är det tillrådigt att boka logi i god tid innan man reser.

Det finns flera campingplatser nära staden.

Externa källor

För mer information om Bastia, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Bastia

EasyTerra Biluthyrning Bastia jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Bastia, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.