Biluthyrning Calvi

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Calvi på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Calvi.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Calvi

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Biluthyrning Korsika
  4. Biluthyrning Calvi
EasyTerra Biluthyrning Calvi är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Calvi

Biluthyrning Calvi
Biluthyrning Calvi

Inledning

Calvi är en liten stad på den franska ön Korsika. På grund av det strategiska läget utspelades många slag här. 1794 förlorade Amiral Nelson sitt högra öga under belägringen av staden. Det sägs att han uppgav att han inte ville se staden längre. På 50- och 60-talen upptäcktes denna natursköna lilla stad av välbärgade britter som började tillbringa sina semestrar här.

Om man beskådar staden från vattnet, fångar Citadel (som ligger på toppen av en kulle) ens blick.

Befolkning

Calvi är en liten stad som inte har fler än 6000 invånare.

Geografiskt läge

Calvi ligger på nordvästra Korsika, 2,4 mil väster om L'Île-Rousse och 5,9 mil från Bastia.

Ekonomi

Stadens ekonomi är huvudsakligen beroende av turism. Turistindustrin började på 50-talet när en britt av ryskt ursprung – Vladimir Raitz – börjarde anordna charterflyg. På den tiden var det välbärgade brittiska turister som hade råd att åka hit på semester.

Sedan lång tid tillbaka är Calvi en fiskeby och fiske är fortfarande mycket viktigt. Dessutom finns det färjeförbindelser till det franska fastlandet (Marseille, Nice, Toulon) och lyxyachter lägger till i hamnen.

Flyglatser

Sju kilometer söder om staden ligger flygplatsen Ste-Catherine flygplats, som främst används av lågprisflygbolag. Andra flygplatser är Bastia flygplats (5,9 mil öster om Calvi) och Ajaccio flygplats (7,1 mil söder om staden).

Kollektivtrafik

Det finns inga allmänna transportmedel i Calvi. Det finns däremot bussförbindelser till andra platser på Korsika, inklusive L'Île-Rousse, Bastia och Ajaccio.

Det är trevligt att ta en åktur med det lilla röda tåget som går till L'Île-Rousse längs den storslagna kusten.

Trafik och parkering

Man behöver ingen bil i Calvi, men det är det perfekta transportmedlet för att utforska stadens omgivningar. Huvudvägarna är i allmänhet bra, men man bör vara beredd på överraskningar på mindre vägar där mottot är "kör försiktigt". Eftersom vägskyltar ofta saknas är det tillrådigt att ha en egen karta med sig. 

Hotell

Eftersom Calvi var ett resmål för en liten grupp rika människor är det inte så konstigt att förstklassiga hotell är väletablerade i staden. Det finns också logimöjligheter för besökare med begränsad budget, som till exempel enkla pensionat och vandrarhem. Dessutom finns det många campingplatser i området. Man hittar mer information på turistbyrån i Quay Landry.

I allmänhet är det inte svårt att finna logi i Calvi, förutom under den berömda jazzfestivalen som hålls den tredje veckan i juni.

Externa källor

För mer information om Calvi, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Calvi

EasyTerra Biluthyrning Calvi jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Calvi, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.