Biluthyrning Toulon

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Toulon på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Toulon.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Toulon

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Biluthyrning Toulon
EasyTerra Biluthyrning Toulon är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Toulon

Biluthyrning Toulon
Biluthyrning Toulon

Inledning

Toulon är en stad på Franska Rivieran med ett vackert medeltida centrum som också är känt som 'basse ville' (nedre centrum), eftersom det är den lägsta delen av staden. Toulon är hemmabas för den franska medelhavsflottan. Staden är belägen bakom ett berg (Mont Faron), som till viss del skyddar Toulon från mistralen, en kall vind från Alperna.
Napoleons stjärna steg efter slaget i Toulon 1793. Han slog de brittisk-spanska trupperna som hade förskansat sig i fortet Balaguier väster om staden. I fortet finns ett museum tillägnat detta slag.

Befolkning

Själva staden har runt 170 000 invånare, men om man räknar in förorterna bor över en halv miljon människor i Toulon.

Geografiskt läge

Toulon ligger i södra Frankrike, vid Medelhavet, mellan Marseille (västerut) och Nice (österut). Staden är huvudstad i departementet Var.

Ekonomi

Toulons ekonomi hänger nära samman med hamnen i staden. Först och främst finns den franska medelhavsflottans högkvarter i Toulon. Flottan ger jobb - direkt och indirekt - till tusentals personer. Handel via den 'vanliga' hamnen bidrar också betydligt till ekonomin. Dessutom är turismen viktig. Stränderna längs Cote d'Azur lockar många soldyrkare, men den gamla stadskärnan drar också ett stort antal utländska besökare.

Flygplatser

Drygt 2 mil öster om staden ligger en flygplats: Toulon-Hyères flygplats. Det finns förbindelser till bland annat Bryssel, Paris, Rotterdam och London. Du når flygplatsen med bil på 20 minuter via motorvägen A570 (Hyères, Saint-Tropez). En vacker väg är den som går längs kusten.
Andra flygplatser i området är Marseille-Provence flygplats (9 mil väster om Toulon) och Nice-Côte d'Azur flygplats (15 mil öster om Toulon).

Kollektivtrafik

De flesta regionala bussar och stadsbussar avgår från tågstationen (Gare Routière). Detta allmänna kommunikationsmedel står Réseau Mistral för. Det finns snabba bussförbindelser till större städer i trakten, som Cannes, Nice, Marseille och Gap.
Med tåg har staden förbindelse till hela Frankrike. TGV gör också stopp också i Toulon.
Från Toulons hamn avgår flera färjor, till exempel till Bastia på Korsika. Denna färjetrafik drivs av två bolag: Corsica Ferries och SNCM.

Trafik och parkering

Huvudgatan genom Toulons centrum heter Boulevard de Strasbourg. Söder om the Place de Victor Hugo, leder smala gator ned till den gamla staden. Det är bäst att inte besöka den gamla staden med bil: gatorna är trånga och kurviga. Fisk-, grönsaks- och blomstermarknaden kan självfallet bara nås till fots.
Runt 1,5 kilometer från hamninfarten i Toulons centrum finns det en övervakad bilparkering. I själva hamnen finns det en utomhusparkering. Se till att du inte lämnar några värdesaker i bilen, inte heller på den övervakade parkeringen!
Betald parkering är tillåten på gatorna på de ställen som är markerade med en vit streckad linje.

Hotell

Toulon är ett viktigt turistmål på den populära Cote d'Azur, vilket betyder att det inte finns någon brist på hotell även om de flesta tenderar att höra till de dyrare kategorierna. Det finns få budgethotell. I vilket fall som helst rekommenderar vi att boka hotellrum i förväg.

Externa källor

För mer information om Toulon, rekommenderar vi Google, och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Toulon

EasyTerra Biluthyrning Toulon jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Toulon, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.