Biluthyrning Cannes

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Cannes på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Cannes.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Cannes

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Biluthyrning Cannes
EasyTerra Biluthyrning Cannes är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Cannes

Inledning

Cannes var en gång i tiden en lugn fiskeby, men idag är det en sofistikerad badort, som är mest välkänd för den glamourösa filmfestival som hålls där varje år. Somliga tror att Cannes bara är en plats för besökare med välfylld plånbok. Även om många hotell och restauranger är av det dyra slaget så kan man hitta billigare alternativ. 

Stadens stränder är vanligtvis uthyrda och privata. I stadens östra och västra delar finns det offentliga stränder, men de är ofta fullpackade.

Befolkning

Staden har mer än 70 000 invånare.

Geografiskt läge

Cannes ligger i södra Frankrike, vid Medelhavet, mellan Nice (nordost) och St. Tropez (sydväst).

Ekonomi

Den lokala ekonomin bygger huvudsakligen på turism och de många festivalerna, mässorna och konferenserna som hålls årligen i Cannes. Förutom filmfestivalen så organiseras bland annat den viktiga tevemässan Mipcom och musikmässan Midem här.

Området runtomkring staden har utvecklats till ett centrum för högteknologiska företag. I Cannes Mandelieu Space Center utvecklas satellitsystem.

Flygplatser

De flesta av Cannes besökare anländer via Nice flygplats, omkring 20 minuter från centrum. Denna flygplats fullständiga namn är Aéroport Nice Côte d'Azur. Flygplatsen nås enkelt med hyrbil: från Cannes följer man A8 och N99 utfart till flygplatsen. Cannes har också sin egen flygplats.

Kollektivtrafik

Cannes har ett utmärkt offentligt bussnät. Ett flertal linjer går en gång i kvarten under dagen.  

Trafik och parkering

Kustvägens (A8) utfart till Cannes är ofta mycket livligt trafikerad. Det finns alternativa vägar, men för att hitta dessa måste man vara skicklig. Detta gäller också för många gator i centrum med enkelriktad trafik. Det finns många parkeringsgarage där man kan parkera hyrbilen. Några tips: garage Fontville (vid hamnen) och parkeringsplatserna under Palais des Festivales och Grey d'Albion hotel.

Hotell

Cannes har ett brett utbud av logi. Den högre prisklassen är väl representerad, men om man letar ordentligt (och bokar i förväg), kan man hitta billigare logi. Det finns också många lägenheter att hyra i området för Cannes campingplatser. 

Externa källor

För mer information om Cannes, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Cannes

EasyTerra Biluthyrning Cannes jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Cannes, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.