Biluthyrning Figari

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Figari på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Figari

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Biluthyrning Korsika
  4. Biluthyrning Figari
EasyTerra Biluthyrning Figari är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Figari

Inledning

Den korsiska byn Figari är berömd för sin flygplats. Det är inkörsporten till Korsikas sydliga region. Stadens största sevärdhet är fästningen Bonifacio, som är belägen högt upp på en klippa, 80 meter över havet. Den gamla stadskärnan har smala gator och gränder med tak. Men också naturen på södra Korsika är imponerande, särskilt Aiguilles de Bavella, klippor som står rakt upp som nålar. Dessutom används flygplatsen ofta av människor som har badorten Porto Vecchio som slutdestination.

Befolkning

Figari har mer än 1000 invånare.

Geografiskt läge

Figari ligger på Korsikas sydligaste del, 4,3 mil sydost om Sartène, 2 mil sydväst om Porto Vecchio och 1,9 mil norr om Bonifacio.

Ekonomi

Tack vare flygplatsen har denna region fått mer ekonomisk aktivitet, men huvudinkomsten är fortfarande vin.

Flygplatser

Figari Sud-Cors flygplats ligger 3 kilometer nordväst om staden. Den används huvudsakligen för flygningar till och från destinationer inom Frankrike. Det är enkelt att nå Porto Vecchio med hyrbil, via D859. 

Kollektivtrafik

Förutom taxi finns det ingen offentlig transport från flygplatsen till Porto Vecchio. Det bästa alternativet är att hyra en bil, eftersom man behöver ett eget fordon för att kunna upptäcka de vackraste platserna på Korsika.

Trafik och parkering

På Korsika finns det landsvägar, men inga motorvägar. Man bör tänka på att ön är bergig och vägarna är osäkra. Landsvägarna är i bra skick, men på mindre vägar kan man stöta på överraskningar. Under sommarmånaderna kan turistorternas centrum vara mycket livligt trafikerade.

Hotell

Eftersom det är en typisk badort så har Porto Vecchio ingen brist på logi. Det är ett populärt resmål, särskilt för italienska turister. Under sommarmånaderna är det därför tillrådigt att boka hotellrum eller en plats på camping i god tid innan resan.

Externa källor

För mer information om Figari (och Korsika), rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Figari

EasyTerra Biluthyrning Figari jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Figari, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.