Biluthyrning Helsingfors

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Helsingfors på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Helsingfors.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Helsingfors

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Finland
  3. Biluthyrning Helsingfors
EasyTerra Biluthyrning Helsingfors är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Helsingfors

Biluthyrning Helsingfors
Biluthyrning Helsingfors

Inledning

Sedan 1812 har Helsingfors varit huvudstad i Finland. Vid den tiden hade landet annekteras av Ryssland, men den ryska tsaren var generös nog att inte missunna "Storfurstendömet Finland" en vacker huvudstad. Johan Albrecht Ehrenström och Carl Ludwig Engel fick i uppgift att förvandla handelsstationen Helsingfors till en stad med kejserliga attraktioner. Detta är fortfarande synligt i området kring domkyrkan.

Befolkning

Själva staden har 560 000 invånare, men om man räknar med människorna som bor i förorterna så har Helsingfors ungefär en miljon invånare.

Geografiskt läge

Helsingfors ligger i den sydligaste delen av Finland, vid Finska viken. Staden byggdes på ett antal öar och runtomkring vikar i området. På andra sidan vattnet ligger Estlands huvudstad Tallinn, medan den ryska staden Sankt Petersburg ligger ungefär 30 mil österut.

Ekonomi

Informationsteknologi och finanssektorn är ekonomins ryggrad. Den största mobiltelefontillverkaren - Nokia - har sitt huvudkvarter i Helsingfors.

Ungefär en tredjedel av bruttonationalprodukten i Finland inbringas i området omkring Helsingfors. Medelinkomsten är ungefär 1,5 gånger högre än i resten av Finland, vilket gör Helsingfors till en av Europas rikaste städer.

Flygplatser

Det fullständiga namnet på flygplatsen som ligger i Finlands huvudstad är Helsingfors-Vanda flygplats. Den ligger 1,8 mil norr om staden. Den är lätt att nå från ringväg III (Kehä III) och från väg 45 till/från Tuusula.

Kollektivtrafik

Helsingfors har ett vidsträckt spårvagnsnät. Linjerna 3B och 3T (T står för Turist) går förbi många intressanta platser i staden.
Bussarna avgår från två olika stationer: från gatan bredvid tågstationen (Rautatieasema) och från den underjordiska stationen Kamppi. Därifrån går också regionala bussar och den används också som tunnelbanestation. För den som besöker Helsingfors är tunnelbanan inte så intressant. Det finns bara en tunnelbanelinje som delas i två grenar i de östra förorterna.
Från marknadstorget (Kauppatori) går båtar som sköts av Suomenlinna och som förbinder staden med semesteröar utanför kusten. Det finns också färjor till Tallinn (Estland) och Stockholm (Sverige).
Det finns även stadscyklar som man kan hyra på en av stadens 26 stadscykelstationer för 2 euros.

Trafik och parkering

Att köra bil i Finlands huvudstad är mycket enkelt. Trafiken flyter och övervakas från ett centralt kommandocenter. Om det är nödvändigt manövreras trafikljus från detta center för att minska trafikstockningar. Bussar och spårvagnar har företräde; vanligtvis arrangeras detta genom trafikljusen. 

Från Helsingfors finns utmärkta motorvägar till Åbo i väst, Tampere och Lahti i norr, och Porvoo och Sankt Petersburg i öst.

Helsingfors centrum delas in i tre parkeringszoner. Alla dessa zoner har betald parkering på gatorna mellan måndag och fredag. I zon 1 (affärsdistriktet) får man betala även på lördagar. Det är lätt att parkera bilen på någon av innerstadens nio parkeringsplatser. Det anges tydligt med vägskyltar längs stadens gator var det finns tillgängliga bilparkeringar.  

Hotell

Helsingfors har ett stort antal hotell i alla prisklasser. Det finns ett ganska stort utbud av budgethotell. Hotell Kämp påstår sig vara Finlands enda femstjärniga hotell. Rummen kostar därefter. I allmänhet är det inte svårt att hitta rum. Om du vill ha rum på ett särskilt hotell rekommenderar vi att boka i förväg.

Externa Källor

För mer information om Helsingfors rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Helsingfors

EasyTerra Biluthyrning Helsingfors jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Finland, men i en annan stad än Helsingfors, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Finland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Finland du vill hyra en bil.