Biluthyrning Tammerfors

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Tammerfors på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Världsomfattande rea pågår nu!
Rabatter på upp till 20% från ett brett utbud av leverantörer. Detta specialerbjudande gäller till och med 2 juni - boka nu och spara pengar.
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Tammerfors

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Finland
 3. Biluthyrning Tammerfors
EasyTerra Biluthyrning Tammerfors är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Tammerfors

Biluthyrning Tammerfors
Biluthyrning Tammerfors

Inledning

Redan på 1000-talet var Tampere en viktig handelspost, men staden fortsatte att växa särskilt tack vare textilindustrins ankomst på slutet av 1700-talet. Stadens omgivningar är vackra: sjöar och skog som inbjuder till olika sorters aktiviteter såsom långa vandringsturer, simning, fiske eller segling. Själva staden har en vacker katedral, men en av de största attraktionerna är nöjesparken Särkänniemi, som har ett delfinarium. Dessutom finns det många museer som visar Tamperes historia som en arbetarstad, det finns till och med ett Lenin museum.

Befolkning

Tamperes hela tätbebyggelse är det andra största storstadsområdet i Finland (efter Helsinki). Själva staden har en befolkning på 210 000 invånare.

Geografiskt läge

Tampere är belägen i sydvästra Finland, vid en vattenförbindelse mellan två sjöar: Näsijärvisjön norr om staden och Pyhäjärvisjön söder om staden. Tack vare höjdskillnaden mellan dessa båda sjöar (18 meter), har Tampere billig energi. Detta var den främsta anledningen till att metall- och textilindustrin att slog sig ner i Tampere.
Staden är belägen 17 mil nordväst om Helsinki.

Ekonomi

Metall- och textilindustrin har i stor utsträckning försvunnit från Tampere. De har ersatts av elektrisk teknologi och informations- och kommunikationsteknologi. Vidare finns det pappersindustri. Dessutom är Tampere ett viktigt utbildningscentrum. Till exempel finns det allmänna och tekniska universitet.

Flygplatser

Flygplatsens namn är Tampere-Pirkkala flygplats och den ligger 1,7 mil sydväst om staden. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil: från Tampere tar man 3495 och precis söder om staden svänger man på motorväg E-12. Avfarten till flygplatsen (väg 308) är tydligt angiven.

Kollektivtrafik

Tampere har ett utmärkt offentligt bussnät. De flesta bussarna går längs huvudgatan Hämeenkatu och har hållplatser i närheten av Keskustoritorget. Tamperes centrum är inte särskilt stort: det är enkelt att utforska det till fots. 

Trafik och parkering

Gatumönstret i Tampere är mycket tydligt, det är inte svårt att hitta rätt. Man bör tänka på att det finns många enkelriktade gator i centrum. Ibland kan det vara svårt att parkera bilen på gatan, men lyckligtvis finns det många parkeringsfaciliteter där man kan parkera hyrbilen.
Om man ska utforska området kring Tampere med en hyrbil bör man vara uppmärksam på skyltar som varnar för vilda djur (älg), särskilt under soluppgången och solnedgången.

Hotell

Tampere har ett stort utbud av logi i alla kategorier. I allmänhet har man inget problem att hitta ett rum, men under sommaren rekommenderar vi att man bokar hotellrum i god tid innan resan. Den närmaste campingplatsen är belägen i Härmälä precis vid sjön, ungefär 3 kilometer från stadens centrum.

Externa källor

För mer information om Tampere rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Avis
 • Budget
 • Europcar
 • Finn-Rent
 • FiRENT
 • Green Motion
 • Hertz
 • Keddy By Europcar
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Tammerfors

EasyTerra Biluthyrning Tammerfors jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Platser centrum

Järnvägsstationer

Om du letar efter en hyrbil i Finland, men i en annan stad än Tammerfors, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Finland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Finland du vill hyra en bil.