Biluthyrning Tallinn

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Tallinn på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Tallinn

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Estland
  3. Biluthyrning Tallinn
EasyTerra Biluthyrning Tallinn är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Tallinn

Biluthyrning Tallinn
Biluthyrning Tallinn

Inledning

Tallinn är huvudstad i Estland med ett vackert muromgärdat centrum. Den gamla stadskärnan är också huvudattraktionen i den här före detta Hansastaden. Klasskillnaderna var tidigare väldigt tydliga i Tallinn: de framstående bodde på kullen i Övre staden (Domberg); underklassen byggde bokstavligen talat lägre i den Undre staden. 

Befolkning

Staden har över 400 000 invånare, omkring en tredjedel av Estlands hela befolkning. 

Geografiskt läge

Estland är det nordligaste landet av de Baltiska staterna och Tallinn ligger i den norra delen av landet, vid Finska viken. På andra sidan viken ligger den finska huvudstaden Helsingfors. Söder om Tallinn ligger en stor sjö, Ülemiste järv, inte bara ett rekreationsområde utan också varifrån staden tar sitt dricksvatten. 

Ekonomi

Då staden är landets huvudstad spelar staten, och tjänster i samband därmed, en viktig roll i Tallinn. Hamnen skapar också arbetstillfällen och det finns textil- och livsmedelsindustrier. Under senare år har Tallinn utvecklats till att vara de Baltiska staternas teknikcentrum. Den framgångsrika kommunikationsplattformen Skype föddes i Estlands huvudstad. På grund av förbättrade båt- och flygförbindelser med norra och västra Europa utgör turismen numera en viktig inkomstkälla i Tallinn. 

Flygplatser

Tallinn flygplats ligger nära sjön Ülemiste, mindre än 5 kilometer sydost om stadens centrum. För att ta sig till Tallinn flygplats med hyrbil från staden tar man motorvägen till Tartu (Tartu mantee). Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad. 

Kollektivtrafik

Tallinn har ett omfattande kollektivtrafiknät bestående av bussar (62 linjer), trådbussar (8 linjer) och spårvagnar (4 linjer). Man kan köpa en biljett i en tidningskiosk eller av föraren. Det finns också bra buss- och tågförbindelser med bland annat Tartu, Narva och Pärnu i Estland, men också med Sankt PetersburgRyssland och den lettiska huvudstaden Riga. Från hamnen finns det snabba färjeförbindelser med Helsingfors.

Trafik och parkering

I hela centrum måste man betala för att parkera på gatan. Bara de första 15 minuterna är gratis (vilket ska anges med en p-skiva bakom vindrutan). Det kan vara svårt att hitta en p-mätare nära ens parkerade bil. Det finns också flera bevakade parkeringsplatser och parkeringshus i och runt om Tallinns centrum där man kan parkera sin hyrbil. 

Hotell

Även om levnadskostnaderna har ökat under senare år, är rumspriserna i Tallinn (speciellt om man jämför med Västeuropa) klart rimliga. Utbudet är varierat, allt från boenden för backpackers och enkla pensionat till lyxhotell. Det femstjärniga hotellet Telegraaf i centrum är speciellt. Som namnet pekar på ligger det i en före detta telegrafbyggnad, men har en väldigt modern design. Vi rekommenderar att boka boende i god tid om man vill besöka Tallinn under sommaren. Det finns flera campingplatser utanför staden. 

Externa källor

För mer information om Tallinn rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Tallinn

EasyTerra Biluthyrning Tallinn jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Estland, men i en annan stad än Tallinn, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Estland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Estland du vill hyra en bil.