Biluthyrning Riga

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Riga på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Riga.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Riga

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Lettland
  3. Biluthyrning Riga
EasyTerra Biluthyrning Riga är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Riga

Biluthyrning Riga
Biluthyrning Riga

Inledning

Lettlands huvudstad Riga är de baltiska ländernas vackraste stad. Den historiska staden är välbevarad och under de senaste åren har stora renoveringar genomförts. Rigas centrum finns med på UNESCO:s lista över världsarvet. Den som gillar arkitektur trivs i Riga, men även om man inte är intresserad av arkitektur så är Riga en underbar stad med trevlig atmosfär. Det finns många intressanta museer, caféer och uteserveringar.

Befolkning

Staden har en befolkning på mer än 700 000 invånare.

Geografiskt läge

Riga är belägen på floden Daugavas båda stränder, omkring en mil från flodens mynning i Rigabukten, som hänger ihop med Östersjön. Stadens historiska centrum ligger på flodens högra strand.

Ekonomi

Riga har alltid varit en viktig strand för handeln mellan östra och västra Europa och är det fortfarande. Sedan landet blev självständigt har hamnen moderniserats och en ny passagerarterminal har byggts. Dessutom är Lettlands huvudstad de baltiska ländernas viktigaste finansiella centrum. Industrin fokuserar främst på behandling av lokala produkter, särskilt timmer och livsmedel. Allt fler människor upptäcker att Riga är ett roligt resmål för en stadsresa; därför blir turismen allt viktigare. 

Flygplatser

Rigas flygplats är belägen 1 mil väster om stadens centrum. Riga internationella flygplats är enkel att nå med hyrbil: från centrum tar man A10 (eller A7, som förenas med A10) och tar utfarten till P133. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Den lettiska huvudstaden har utmärkt kollektivtrafik, som består av bussar, spårvagnar och trådbussar. Man kan köpa en biljett som gäller för en dag, tre dagar eller fem dagar, vilken man kan använda på alla kollektiva transportmedel. Biljetter som endast gäller för ett transportmedel är något billigare (antingen bussar, spårvagnar eller trådbussar).

Trafik och parkering

Den gamla delen av staden är en zon för fotgängare. Dessutom finns det många enkelriktade gator i centrum. Även om det har byggts några parkeringsgarage under senare år så är det svårt att hitta parkeringsplats i centrum av Riga.
Om man vill upptäcka mer av Lettland än enbart dess huvudstad så är en hyrbil det idealiska transportmedlet. Under senare år så har många av stadens vägar restaurerats. Emellertid bör man vara försiktig på mindre vägar: en asfaltsväg kan plötsligt - och utan förvarning - förvandlas till en oasfalterad väg.

Hotell

Riga har ett bra utbud av logi i alla kategorier. Särskilt budgetkategorin för backpackers är välrepresenterad, men under de senaste åren har även många medelklass- och lyxhotell öppnats. Man bör tänka på att ta reda på var hotellet är beläget och hur långt det ligger från stadens historiska centrum. Om man vill besöka Riga på sommaren så rekommenderar vi att man bokar hotell i god tid innan resan.

Externa källor

För mer information om Riga rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Riga

EasyTerra Biluthyrning Riga jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Lettland, men i en annan stad än Riga, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Lettland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Lettland du vill hyra en bil.