Biluthyrning Nyköping

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Nyköping på dina vägnar.

För att använda den här sidan måste din dator tillåta cookies.

Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Nyköping

EasyTerra Biluthyrning Nyköping är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Nyköping

Inledning

Nyköping är en typisk svensk stad med rötter långt tillbaka i historien. Det finns spår som visar att området var bebott redan 2000 f.Kr. Under den yngre medeltiden var Nyköping en viktig stad. Lämningarna efter stadens borg vittnar om denna tid.

Befolkning

Ungefär 35 000 människor bor i Nyköping.

Geografiskt läge

Nyköping ligger på Sveriges östkust, ungefär 10 mil söder om huvudstaden Stockholm. Vid staden går E4, den viktigaste motorvägsförbindelsen mellan Stockholm och Helsingborg på sydvästkusten.

Ekonomi

Staden är ett viktigt centrum för industri- och servicesektorn. Biltillverkaren Saab har filialer i staden, liksom CEWE (tillverkare av produkter och lösningar som styr och fördelar elektrisk energi) och Thorsman (specialist på elektroniska installationer och kommunikationsutrustning).

Flygplatser

Nyköping flygplats ligger 7 kilometer norr om staden. Flygplatsens namn är Stockholm Skavsta flygplats. Den används främst av lågprisflygbolag som ett alternativ till flygplatsen i den svenska huvudstaden.

Kollektivtrafik

Nyköping har ett bra kollektivtrafiksystem. Stadsbussarna går inne i själva staden, men många av dem fortsätter även till städer och byar i omgivningen. Det finns också fasta bussförbindelser till städer som ligger lite längre bort, som till exempel en frekvent service till Sveriges huvudstad, Stockholm.

Trafik och parkering

Det är inget problem att köra omkring i Nyköping eller i stadens centrum. Kommunfullmäktige har tillsatt speciella parkeringsfaciliteter där turister kan lämna bilen utan att betala. Dessa parkeringshus och parkeringsplatser är belägna i områden runtomkring stadens centrum. Man måste ha ett särskilt turistparkeringskort som man kan hämta på turistbyrån och på rådhuset. 

Hotell

Nyköping har ett stort utbud av logi att erbjuda. Det finns billiga vandrarhem för budgetresenärer, men man kan också bo på ett slott. Man kan tillbringa en romantisk helg i ett historiskt hus från 1700-talet, eller på ett något enklare ställe, som till exempel en bondgård mitt i ett vackert landskap. Om man planera att boka rum på ett av dessa originella ställen behöver man boka i god tid innan resan. Detta är inte nödvändigt för ‘vanliga’ hotellrum. 

Externa källor

För mer information om Nyköping, rekommenderar vi Google och följande källor: