Biluthyrning Oslo

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Oslo på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Världsomfattande rea pågår nu!
Rabatter på upp till 20% från ett brett utbud av leverantörer. Detta specialerbjudande gäller till och med 2 juni - boka nu och spara pengar.
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Oslo

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Norge
 3. Biluthyrning Oslo
EasyTerra Biluthyrning Oslo är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Oslo

Biluthyrning Oslo
Biluthyrning Oslo

Inledning

Oslo är huvudstad i Norge och enligt The Economist är det den dyraste staden i världen (år 2006). På 1600-talet brann staden ner fullständigt och den återuppbyggdes av kung Kristian IV. Den fick då heta Christiania (senare Kristiania). Namnet Oslo återupptogs 1924. Förutom några träbyggnader som klarade sig från lågorna har staden ett modernt utseende med breda gator.

Befolkning

Staden har vuxit oerhört. I början av 1800-talet var det knappt mer än en by på 10 000 invånare. I dag har Oslo en befolkning på över en halv miljon invånare. Staden fortsätter ännu att växa: varje år tillkommer 15 000 nya invånare vilket gör Oslo till en av de snabbast växande städerna i Europa.

Geografiskt läge

Oslo ligger i sydöstra Norge vid Oslofjorden. Denna fjord är nästan 10 mil lång och huvudstaden är belägen vid dess slut. Oslo ligger i ett område med gröna kullar och berg. Staden är belägen på mindre än 10 mils avstånd från gränsen till Sverige.

Ekonomi

Norges huvudstad är en av de mest förmögna städerna i Europa med en genomsnittsinkomst som är dubbelt så hög som medelsnittsinkomsten i Europa. Detta är i stor utsträckning på grund av nationens olje- och gasreserver. Servicesektorn är mycket viktig i Oslo, och handel via stadens hamn spelar också en viktig roll.
Dessutom hyser staden många utbildnings- och vårdinstitutioner.

Flygplatser

Oslos flygplats heter Gardermoen och den är belägen 4,5 mil nordöst om staden. Den öppnades 1998 och det är en av de punktligaste flygplatserna i Europa. Det finns en direkt snabbtågsförbindelse till flygplatsen. Budgetflygbolag använder Torps flygplats i närheten av Sandefjord, 11,5 mil söder om Oslo.

Kollektivtrafik

Oslo har ett utmärkt kollektivtrafiksystem med tunnelbanor, spårvagnar, bussar och färjor. Det finns sex spårvagnslinjer och fem tunnelbanelinjer. Tunnelbanan kallas T-bane och den ansluter framför allt till de västra och östra utkanterna av staden. En enda biljett gäller för all typ av kollektivtrafik. Den gäller också för lokaltågen. Det går färjor till små öar i Oslofjorden och till halvön Bygdøy, där de gamla vikingarnas skepp ställs ut.

På platser som benämns Oslo Bysykkel kan man hyra cykel i högst tre timmar. Man kan lämna in cykeln på vilken station som helst med samma namn.

Tågen i Norge är extremt punktiga. Från centralstationen (Sentralstasjon) avgår tåg mot Trondheim, Bergen och Stavanger. Det finns internationella förbindelser till Stockholm och Göteborg i Sverige. Man kan ta färja till Hirtshals, Frederikshavn och Köpenhamn i Danmark, Kiel i Tyskland och Helsingborg i Sverige.

Trafik och parkering

Oslo ligger vid en knutpunkt för motorvägar. De internationella motorvägarna E6 (till Malmö i Sverige) och E18 (till Stockholm) möts i Oslo. När man närmar sig staden måste man betala en avgift på 20 norska kronor. Tack vare de breda gatorna är det lätt att köra bil i Oslo.

I stadens centrum måste man betala för att parkera på gatan (mån-fre 8.00 -17.00, lör 9.00 - 15.00). Utanför centrum finns det också några gator där man måste betala för att parkera. Därutöver finns det också parkeringsplatser. Det är skillnad på privata och kommunala parkeringsplatser. De kommunala känns igen med skyltar med ett vitt P mot blå bakgrund. Man får parkera bilen gratis i tre timmar på dessa parkeringsplatser med så kallat Oslo-pass, vilket också kan användas för kollektivtrafik och vid museiinträden.

Hotell

Det är inte alltid lätt att få tag på hotellrum. Vi rekommenderar att man bokar i förväg, speciellt under sommaren och vid större evenemang (exempelvis vid utdelandet av Nobels fredspris). Lyxiga hotell finns belägna i stadens centrum medan billigare logi vanligtvis finns i stadens utkanter.

Externa källor

För mer information om Oslo rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • Enterprise
 • Europcar
 • Hertz
 • Keddy By Europcar
 • McRent
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty
 • Your Rent

Biluthyrningsplatser i Oslo

EasyTerra Biluthyrning Oslo jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Norge, men i en annan stad än Oslo, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Norge-sidan, där du kan välja i vilken stad i Norge du vill hyra en bil.