Biluthyrning Stavanger

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Stavanger på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Stavanger

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Norge
  3. Stavanger
EasyTerra Biluthyrning Stavanger är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Stavanger

Biluthyrning Stavanger
Biluthyrning Stavanger

Inledning

Stavanger är oljehuvudstaden i Norge. Gör detta staden till en tråkig arbetarstad? Nej, Stavanger har ett mysigt, historiskt centrum med många affärer, restauranger och caféer. Delar av den gamla staden består av trähus från 1800- och 1900-talen. Dessutom finns det intressanta museer (naturligtvis finns det ett museum som tillägnas oljeindustrin, men det finns även ett arkeologiskt museum och en gammal fiskkonservfabrik, Hermetikkmuseet). Stavanger är belägen i provinsen Rogaland i ett mycket omväxlande landskap: berg, klippor, fjordar, sjöar och öar.

Befolkning

Stadens officiell befolkning består av 120 000 invånare. Stora områden hör till andra kommuner, men är egentligen en del av Stavanger. I detta stadsområde bor mer än 200 000 människor. Staden har många utländska invånare som arbetar inom oljeindustrin eller för NATO.

Geografiskt läge

Stavanger är belägen på Norges sydvästra kust. Det finns vackra sjöar inuti och runtomkring staden: sjön Breiavatnet ligger i stadens hjärta och två andra sjöar (Mosvatnet och Stokkavatnet) finns i utkanten av staden. Den sistnämnda fylls på vintrarna av tusentals skridskoåkare.

Ekonomi

Stavanger var en gång i tiden en stor fiskehamn. Det är staden fortfarande, men idag är oljeindustrin viktigare ur ekonomisk synpunkt. Dessutom finns det en stor militärbas som används både av det norska försvaret och av NATO. 

Flygplatser

Flygplatsen är belägen 1,1 mil sydväst om stadens centrum. Stavanger flygplats i Sola är enkel att nå med hyrbil via motorväg E39. Avfarten till flygplatsen är tydligt angiven.

Kollektivtrafik

Staden har utmärkt offentlig busstransport. Man kan betala per resa, men om man tar bussen regelbundet så är en biljett som gäller för en dag, tre dagar eller en vecka mycket billigare.

Det finns bilfärjor till Bergen, Kristiansand och danska Hirtshals.

Trafik och parkering

Stavanger är en kompakt stad med måttligt livlig trafik. Ändå är det inte svårt att köra runt här med en hyrbil och hitta rätt vid lågtrafiktid. Delar av Stavangers gamla stadskärna är ett område för fotgängare. Vidare är staden indelad i parkeringszoner, för vilka olika regler gäller (somliga zoner är reserverade för stadens invånare). Man kan parkera på gatan, men ett bättre alternativ är att parkera i ett av parkeringsgaragen.

Hotell

Stavanger har ett bra utbud av logi, från enkla ställen för backpackers till lyxhotell. Många hotell är skräddarsydda för de behov som finns hos de många affärsresenärer som besöker staden. Vi rekommenderar att man bokar logi i god tid före resan, särskilt om man vill besöka denna norska stad under sommaren

Externa källor

För mer information om Stavanger rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Stavanger

EasyTerra Biluthyrning Stavanger jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Norge, men i en annan stad än Stavanger, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Norge-sidan, där du kan välja i vilken stad i Norge du vill hyra en bil.