Biluthyrning Stavanger

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Stavanger på dina vägnar.

 • Gratis avbokning
 • Bästa pris-garanti
 • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Stavanger

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Norge
 3. Biluthyrning Stavanger
EasyTerra Biluthyrning Stavanger är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Stavanger

Biluthyrning Stavanger
Biluthyrning Stavanger

Inledning

Stavanger är oljehuvudstaden i Norge. Gör detta staden till en tråkig arbetarstad? Nej, Stavanger har ett mysigt, historiskt centrum med många affärer, restauranger och caféer. Delar av den gamla staden består av trähus från 1800- och 1900-talen. Dessutom finns det intressanta museer (naturligtvis finns det ett museum som tillägnas oljeindustrin, men det finns även ett arkeologiskt museum och en gammal fiskkonservfabrik, Hermetikkmuseet). Stavanger är belägen i provinsen Rogaland i ett mycket omväxlande landskap: berg, klippor, fjordar, sjöar och öar.

Befolkning

Stadens officiell befolkning består av 120 000 invånare. Stora områden hör till andra kommuner, men är egentligen en del av Stavanger. I detta stadsområde bor mer än 200 000 människor. Staden har många utländska invånare som arbetar inom oljeindustrin eller för NATO.

Geografiskt läge

Stavanger är belägen på Norges sydvästra kust. Det finns vackra sjöar inuti och runtomkring staden: sjön Breiavatnet ligger i stadens hjärta och två andra sjöar (Mosvatnet och Stokkavatnet) finns i utkanten av staden. Den sistnämnda fylls på vintrarna av tusentals skridskoåkare.

Ekonomi

Stavanger var en gång i tiden en stor fiskehamn. Det är staden fortfarande, men idag är oljeindustrin viktigare ur ekonomisk synpunkt. Dessutom finns det en stor militärbas som används både av det norska försvaret och av NATO. 

Flygplatser

Flygplatsen är belägen 1,1 mil sydväst om stadens centrum. Stavanger flygplats i Sola är enkel att nå med hyrbil via motorväg E39. Avfarten till flygplatsen är tydligt angiven.

Kollektivtrafik

Staden har utmärkt offentlig busstransport. Man kan betala per resa, men om man tar bussen regelbundet så är en biljett som gäller för en dag, tre dagar eller en vecka mycket billigare.

Det finns bilfärjor till Bergen, Kristiansand och danska Hirtshals.

Trafik och parkering

Stavanger är en kompakt stad med måttligt livlig trafik. Ändå är det inte svårt att köra runt här med en hyrbil och hitta rätt vid lågtrafiktid. Delar av Stavangers gamla stadskärna är ett område för fotgängare. Vidare är staden indelad i parkeringszoner, för vilka olika regler gäller (somliga zoner är reserverade för stadens invånare). Man kan parkera på gatan, men ett bättre alternativ är att parkera i ett av parkeringsgaragen.

Hotell

Stavanger har ett bra utbud av logi, från enkla ställen för backpackers till lyxhotell. Många hotell är skräddarsydda för de behov som finns hos de många affärsresenärer som besöker staden. Vi rekommenderar att man bokar logi i god tid före resan, särskilt om man vill besöka denna norska stad under sommaren

Externa källor

För mer information om Stavanger rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • Enterprise
 • Europcar
 • Hertz
 • McRent
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Stavanger

EasyTerra Biluthyrning Stavanger jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Norge, men i en annan stad än Stavanger, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Norge-sidan, där du kan välja i vilken stad i Norge du vill hyra en bil.