Biluthyrning Sandefjord

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Sandefjord på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Sandefjord

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Norge
  3. Biluthyrning Sandefjord
EasyTerra Biluthyrning Sandefjord är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Sandefjord

Biluthyrning Sandefjord
Biluthyrning Sandefjord

Inledning

Sandefjord är en historisk, men också modern stad, som var mycket viktig under vikingatiden. Flera kvarlämningar har hittats från denna tid. Den mest kända är Gokstadskeppet som det finns en kopia av i hamnen. Originalet finns i Vikingskipshuset i Oslo. Dessutom var Sandefjord en gång i tiden en valfångstsstad. Idag är skeppet Southern Actor ett valfångstmuseum. Idag är Sandefjord en populär sommarsemesterstad för norrmännen, som hyr sommarhus eller förtöjer sina båtar i småbåtshamnen.

Befolkning

Staden har en befolkning på 45 000 invånare.

Geografiskt läge

Sandefjord är belägen i sydöstra Norge vid en skrovlig kustlinje som formats av två uddar: Østerøya (Östra ön) och Vesterøya (Västra ön). På grund av denna ovanliga form så har Sandefjords kommun en kustlinje på hela 14,6 mil. Väster om Västra ön ligger Sandefjordfjorden, öster om denna halvö ligger Mefjorden. Längre österut ligger (den mycket längre och större) Oslofjorden. Kusten nära staden är mycket omväxlande: sandstränder, vikar och klippiga holmar (skärgård).

Ekonomi

Bygget av handelskepp - som en gång i tiden var mycket viktigt för den lokala ekonomin - har totalt försvunnit från Sandefjord. Emellertid finns det fortfarande företag som bygger yachter. Nuförtiden är Sandelfjords ekonomi mycket mångfaldig, från en målarfärgsfabrik till en chokladfabrik och från ett bryggeri till olje- och gasbolag. Dessutom har de tre största onlinebutikerna i Norge sina huvudkontor i Sandefjord. Staden och dess omgivningar är även ett sommarresmål, särskilt för norrmän.

Flygplatser

Sandefjords flygplats är belägen en mil nordost om stadens centrum. Sandefjord flygplats används främst av budgetflygbolag som ett alternativ till Oslo flygplats. Flygplatsen nås enkelt med hyrbil via motorväg E18. Avfarten till flygplatsen är tydligt angiven.

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken sköts av VKT (Vestviken Kollektivtrafikk). Företaget sköter förbindelserna i provinserna Vestfold (där Sandefjord är belägen), Buskerud och Telemark med bussar, regionaltåg och färjor.

Trafik och parkering

På sommaren kan trafiken i Sandefjord vara mycket livlig, särskilt i närheten av småbåtshamnen. För övrigt är det enkelt att köra runt i en hyrbil. Det är även det mest passande transportmedlet för att utforska området runtomkring staden. Man bör inte överskrida parkeringstiden: kontrollen är strikt.

Hotell

Det finns flera (små) hotell i Sandefjord. Förutom detta består login av lägenheter, sommarhus och campingplatser. Om man vill besöka Sandefjord på sommaren så rekommenderar vi att man bokar logi i god tid före resan.

Externa källor

För mer information om Sandefjord rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Sandefjord

EasyTerra Biluthyrning Sandefjord jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Norge, men i en annan stad än Sandefjord, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Norge-sidan, där du kan välja i vilken stad i Norge du vill hyra en bil.