Biluthyrning Bergen

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Bergen på dina vägnar.

 • Gratis avbokning
 • Bästa pris-garanti
 • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Bergen

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Norge
 3. Biluthyrning Bergen
EasyTerra Biluthyrning Bergen är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Bergen

Biluthyrning Bergen
Biluthyrning Bergen

Inledning

Den norska staden Bergen har existerat i nästan tusen år och under lång tid var den Skandinaviens viktigaste stad. Eftersom det var en Hansastad så var det en mycket viktig knutpunkt för handel mellan Nordeuropa och resten av kontinenten. Bryggen, den gamla kajplatsen är fortfarande full av historisk atmosfär och har därför skrivits in på UNESCO:s världsarvslista.   

Befolkning

Staden har över 250 000 invånare, vilket gör den till Norges andra största stad. Om man räknar med förorterna bor 375 000 människor i och runtomkring staden .

Geografiskt läge

Bergen är belägen på Norges västkust. Staden är omgiven av en rad berg, de så kallade sju bergen, av vilka staden har fått sitt namn.

Ekonomi

Under många år var stadens ekonomi hårt knuten till havet. Bergen har Norges största hamn. Hamnen besöks också av många kryssningsfartyg. Fiske och framställning av fiskprodukter har varit mycket viktiga för staden sedan urminnes tider. Dessutom är Bergen känd för sin sjöfartsverksamhet. Staden utgör också en viktig bas för de tusentals människor som arbetar på oljeplattformar i Nordsjön.

Även turismen är viktig för Bergen. Turisterna besöker inte bara till själva staden, utan Bergen är också inkörsport till Norges fantastiska fjordkust. Endast en liten bit norr om staden ligger den kända Sognefjord.

Flygplatser

Den internationella Bergen flygplats Flesland är belägen 1,7 mil söder om staden. Det är Norges andra största flygplats. Den tar emot omkring 5 miljoner passagerare om året.

Kollektivtrafik

Bergen har bra kollektivtrafikförbindelser. (Tråd) bussarnas destinationer är tydligt angivna. Vid varje hållplats finns en tidtabell och man kan vara säker på att bussarna är punktliga. Bussbolaget Tide sköter inte bara kollektivtrafiken i själva staden, utan även i förorterna. Bussar avgår från den centrala bussterminalen (‘Bystasjonen’), som utgör en del av ett stort shoppingcenter.

Det finns en linbana (Fløibanen) till toppen på berget Fløyen.

Trafik och parkering

Staden strävar efter att minska antalet bilar i centrum. Därför har man infört en låg hastighet och enkelriktad trafik på de flesta gator. Några av gatorna får bara användas av bussar och taxibilar. Parkeringsplatser på gatorna är för det mesta reserverade för dem som bor i området, samt för handikappade.

Man behöver emellertid inte oroa sig för det är lätt att lämna bilen i ett av parkeringshusen och sedan utforska staden till fots. Garaget Bygarasjen vid bussterminalen är mycket populärt. Om detta garage är fullt kan man parkera vid Klostergarasjen på den norra sidan om centrum.

Hotell

Bergen har ett stort utbud av hotell att erbjuda, med mer än 6000 sängar. Man hittar de flesta hotell i stadskärnan, nära fiskmarknaden. Under sommaren måste man boka hotell i god tid innan resan. Det är också tillrådigt att boka i förväg under andra tider på året, om så bara för att utnyttja rabatter eftersom hotellpriserna är ganska höga.

Externa källor

För mer information om Bergen, rekommenderar vi Google och följande källor:

 

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • Enterprise
 • Europcar
 • Hertz
 • Keddy By Europcar
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Bergen

EasyTerra Biluthyrning Bergen jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Norge, men i en annan stad än Bergen, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Norge-sidan, där du kan välja i vilken stad i Norge du vill hyra en bil.